«Οι τοποθετήσεις Ινφαντίνο εκφράζουν την ΕΠΟ»

Από novasports.gr: Ο Γιώργος Γκιρτζίκης δήλωσε, μετά τη συνάντηση Κοντονή-Ινφαντίνο στην οποία παρευρέθη, πώς η ΕΠΟ περιμένει τις τροποποιήσεις του νέου αθλητικού νόμου οι οποίες δεν θα θίγουν το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ.
Πηγή: novasports.gr
«Οι τοποθετήσεις Ινφαντίνο εκφράζουν την ΕΠΟ»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας:

«Ο κ. Ινφαντίνο ήρθε στην Ελλάδα και εκπροσώπησε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Οι τοποθετήσεις του εκφράζουν και την ΕΠΟ. Το ποδόσφαιρο είναι ένα. Εμείς σήμερα συμμετείχαμε σε αυτή τη συνάντηση. Ακούσαμε τον κύριο Υπουργό πως θα κάνει τροποποιήσεις και θα τις ακούσουμε. Θα τοποθετηθούμε πάνω σε αυτές. Το καλό είναι πως υπάρχει χρόνος», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Ένα είναι σίγουρο πως όλοι υπηρετούμε το ποδόσφαιρο και κανείς δεν θέλει να αποκλειστεί η Ελλάδα από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο κύριος Ινφαντίνο ήρθε εδώ για να δώσει λύση. Πρέπει όμως θα κατατεθούν όλα γραπτώς».

Όσον αφορά στις τροποποιήσεις, απάντησε: «Ο κύριος Υπουργός θα μας στείλει το κείμενο που θα περάσει προς ψήφιση και πάνω σε αυτό θα αποφασίσει η UEFA. Όπως και για όλα τα άρθρα που αφορούν το αυτοδιοίκητο. Δεν είμαι σε θέση να σας πω ποιες είναι οι τροποποιήσεις. Πρέπει να τις δούμε γραπτώς πρώτα».

Αναφορικά με το καταστατικό της ΕΠΟ, σχολίασε: «Το καταστατικό της ΕΠΟ κάθε καλοκαίρι που γίνονται τροποποιήσεις εγκρίνονται από την UEFA και την FIFA. Το ιδιο θα γίνει και τώρα».

Τέλος, για την υπόθεση του Γιάννη Κομπότη, τόνισε: «Δεν παίρνουμε θέση γιατί ασχολείται η δικαιοσύνη. Όταν έχουμε αποφάσεις θα πάρουμε αποφάσεις».

Διαβάστε ακόμη...