"Εμπειρία και ενέργεια"

Η ευχέρειά της στο σκοράρισμα έξω από τη γραμμή των 6,75 την καθιστά ως το πιο "καυτό όπλο" της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Και ήδη, στα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος πυροβολεί ακατάπαυστα!
Πηγή: paokweb.gr
"Εμπειρία και ενέργεια"

Την Κυριακή, η εορτάζουσα Δήμητρα Τελίδου ηγήθηκε των "ασπρόμαυρων" σε ένα ακόμη ματς, με τον Δικέφαλο να νικάει 67-48 τον Παναθλητικό και να πετυχαίνει την 3η του νίκη σε 4 αγώνες. Η Κατερινιώτισσα γκαρντ μετράει ήδη 48 πόντους με 10 τρίποντα και μίλησε στο PAOKWEB για το φετινό ξεκίνημα του Δικεφάλου...

- Δήμητρα, νέα σημαντική νίκη για την ομάδα, και με διαφορά 19 πόντων....
Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, απέναντι σε μια σκληρή ομάδα. Όντως πήραμε μια σημαντική νίκη, που θα μας βοηθήσει στη συνέχεια. Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα σε όλη τη διάρκεια, ήμασταν συγκεντρωμένες και προς το τέλος πήραμε και τη διαφορά.

- Μετράτε 3 νίκες σε 4 ματς. Περιμένατε τόσο καλό ξεκίνημα;
Δεν είναι το ότι το περιμέναμε, αλλά σε όλα τα παιχνίδια μπαίνουμε για τη νίκη. Στο γυναικείο μπάσκετ υπάρχουν αγώνες που πρέπει να πάρεις, για να είσαι πιο άνετος στη συνέχεια και να μην μπεις στη διαδικασία τι κάνουν οι άλλοι, τι πρόγραμμα έχω, αν θα κινδυνεύσω. Κοιτάμε μόνο εμάς. Έχουμε καλή ψυχολογία, υπάρχει και χημεία μεταξύ των αθλητριών και του προπονητή. Το κλίμα είναι εξαιρετικό και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο.

- Η συνέχεια αναμένεται πιο δύσκολη. Πως βλέπετε τη συνέχεια στο πρωτάθλημα;
Ακολουθούν δύο εκτός έδρας αγώνες με Τερψιθέα και Ελληνικό. Όλα γίνονται στον αθλητισμό, εμείς θα επιδιώξουμε να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Θα παίξει ρόλο και η μέρα που θα βρεθούμε.

- Η περσινή άσχημη εμπειρία σας έγινε μάθημα;
Σίγουρα ναι. Φέτος ξεκινήσαμε με 3 στα 4, πέρσι με 0 στα 4! Μας είχε πάρει από κάτω κάποια στιγμή, αλλά τελικά βελτιωθήκαμε. Τώρα, οι νίκες μας έχουν προσδώσει άλλη διάθεση, άλλον αέρα για τη συνέχεια, μας βόλεψε και το πρόγραμμα είναι η αλήθεια.

- Βλέπουμε στην ομάδα να γίνεται μια προσπάθεια να προωθηθούν και μικρές κοπέλες από τα τμήματα υποδομής. Εσύ, με την εμπειρία σου πως κρίνεις αυτό το εγχείρημα και τι θα έλεγες στις νεαρές συμπαίκτριές σου;
Πλέον, σε όλες τις ομάδες αυτό το μοντέλο επικρατεί. Υπάρχουν χαμηλοί μέσοι όροι ηλικίας. Εμείς οι μεγαλύτερες δίνουμε εμπειρία, εικόνες και παραστάσεις. Οι μικρότερες έχουν την ενέργεια, μεγάλη διάθεση και ενθουσιασμό. Στον ΠΑΟΚ φέτος υπάρχει ο συνδυασμός όλων αυτών και γι' αυτό είμαστε ομάδα. Βεβαίως, θέλει ακόμα πολλή δουλειά, αλλά ήδη φαίνεται πως είμαστε μια δυνατή και σοβαρή ομάδα. Και όσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε ολοένα και καλύτερες.

- Παράλληλα με εσάς, περίφημα τα πάει και η ανδρική ομάδα. Την παρακολουθείς;
Φυσικά! Μέχρι και στην προπόνηση μπαίνω... βλεπόμαστε συνέχεια με τα παιδιά του ανδρικού, διατηρούμε πολύ καλή σχέση. Ήμασταν στον αγώνα με τη Ζιελόνα και το χαρήκαμε πολύ μαζί με τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Γίνεται πολύ καλή δουλειά και εκεί και είμαι σίγουρη πως θα δούμε ωραία πράγματα.

Διαβάστε ακόμη...