«Ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής ο Ρατς»

Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο Ρουμάνος, πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κοσμίν Μπαρκαουάν. Μίλησε για τον συμπατριώτη του Ρασβάν Ρατς και τόνισε πως είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης που μπορεί να ανταπεξέλθει στο βάρος της φανέλας του "Δικεφάλου".
Πηγή: arenafm.gr
«Ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής ο Ρατς»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κοσμίν Μπαρκαουάν:

Για την επίσκεψη του Ρατς στην Τούμπα:
"Ήρθε στην Τούμπα και μπορώ να πω 100% πως θα υπογράψει στον ΠΑΟΚ. Είναι ένας παίκτης με πολύ καλό βιογραφικό και είχε δύο- τρεις άλλες ομάδες που τον ήθελαν. Τελικά αποφάσισε να έρθει στον ΠΑΟΚ".

Για το αν οι προτάσεις που είχε ήταν πριν από την προφορική συμφωνία με τον ΠΑΟΚ:
"Τις είχε και πριν. Πρώτη φορά που βρεθήκαμε πριν να μιλήσει με τον ΠΑΟΚ τις είχε. Ήταν από Τουρκία και Γερμανία οι ομάδες. Είναι καλές ομάδες. Μέχρι να υπογράψει το συμβόλαιο πάντα υπάρχει το 1% ότι κάτι μπορεί να συμβεί. Τώρα όμως τελείωσε".

Για το πότε μίλησε με τον Ρατς τελευταία φορά:
"Μιλήσαμε πριν μερικά λεπτά όταν μου είπε πως βρίσκεται στην Τούμπα. Μου είπε πως μέχρι στιγμής είναι όλα εντάξει. Σίγουρα θα συναντηθούμε αργότερα. Παίξαμε μαζί και είμαστε πολύ καλοί φίλοι. Παίξαμε μαζί στην Εθνική Ρουμανίας και στην Σαχτάρ όπου είχαμε και τον Βούκιτς. Είμαστε πολύ καλοί φίλοι και θα τον βοηθήσω όπου μπορώ".

Για το που έμεινε την προηγούμενη φορά ο Ρατς:
"Ήρθε στην Σάνη διακοπές με την οικογένεια του και έμεινε εκεί. Έκατσε πάρα πολύ λίγο καιρό στην Θεσσαλονίκη και τότε που έκανε το ιατρείο έκανε μια βόλτα κέντρο και Πανόραμα. Του άρεσε πολύ. Οι Έλληνες και οι Ρουμάνοι είναι κοντά σαν χαρακτήρες και του άρεσε αυτό το πράγμα".

Για τα χαρακτηριστικά του Ρατς:
"Δεν είναι καμένος παίκτης. Έχει καλή φυσική κατάσταση, έχει κορμί που μπορεί να παίξει τρία – τέσσερα χρόνια πολύ καλά. Είναι φουλ αριστερό μπακ. του αρέσει να ανεβαίνει, έχει πολύ καλή σέντρα, ήταν αρχηγός στην Ρουμανία και έχει ένα πολύ καλό βιογραφικό. Το βιογραφικό λέει πολλά αλλά πρέπει να παίξει και μπάλα. Είναι ένας καλός παίκτης. Ο ΠΑΟΚ έχει το Λίνο που είναι πολύ καλός όμως έφτασε σε μια ηλικία που δεν πήγαινε άλλο. Παρόλα αυτά όποτε έμπαινε άλλαζε το παιχνίδι. Ο Ρατς θα είναι άξιος αντικαταστάτης του. Επίσης έχει εμπειρία και ξέρει να παίζει με τακτική. Είναι ολοκληρωμένος με τεχνική, ταχτική και φυσική κατάσταση. Σίγουρα θα είναι στα τρία καλύτερα αριστερά μπακ στην Ελλάδα. Επίσης του είπα πως στον ΠΑΟΚ είναι δύσκολα και απαιτητικά και πως τώρα θα παίξει μπάλα".

Για το τι του είπε για τον ΠΑΟΚ:
"Δεν έχει διακοπές. Είμαστε Ρουμάνοι, γνωρίζουμε κόσμο και θέλω να αφήσει καλή εικόνα στον ΠΑΟΚ. Η φανέλα του ΠΑΟΚ είναι βάρος και θέλει πίεση. Όταν βλέπει 50.000 χιλιάδες κόσμο, πρώτα πρέπει να παίξει για αυτούς. Έπαιξε στην Ραπίντ Βουκουρεστίου που ήταν μια ομάδα με πίεση και κόσμο και δεν φοβάται. Δεν είναι ένα παιδί να τρομάζει".

Για το τι κάνει τώρα:
"Προπονητικά τελείωσα με τον Διγενή Λακκώματος και τώρα είμαι μπαμπάς σπίτι. 20 χρόνια δεν είχα την ευκαιρία να το κάνω τώρα είμαι μπαμπάς".

Διαβάστε ακόμη...