Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής

Η κανονική περίοδος του φετινού πρωταθλήματος ολοκληρώνεται το Σάββατο (3/5) με την διεξαγωγή της 26ης αγωνιστικής της Basket League, από τα αποτελέσματα της οποίας θα διαμορφωθεί και ο βαθμολογικός πίνακας και προκύψουν παράλληλα και τα «ζευγάρι» για την πρώτη φάση των πλέι οφ, που ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη (6/5).
Πηγή: paokbc.gr
Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής

Ο ΠΑΟΚ θα έχει την 4η θέση στην κανονική περίοδο και θα ξεκινήσει με πλεονέκτημα έδρας τα πλέι οφ, αν μη τι άλλο για την 1η τους φάση. Ο ΠΑΟΚ με νίκη απέναντι στον Ίκαρο Χαλκίδας θα είναι μόνος στην 4η θέση της βαθμολογίας, ενώ και σε περίπτωση ισοβαθμίας με την ομάδας της ΑΕΝ Κηφισιάς (ενδεχόμενο που μπορεί να προκύψει μόνο σε περίπτωση ήττας του ΠΑΟΚ και ταυτόχρονης νίκης της Κηφισιάς), υπερτερεί και διατηρεί την 4η θέση. Θα πρέπει να σημειωθεί ωστόσο ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας και από την στιγμή που ΠΑΟΚ και Κηφισιά έχουν από μία νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια και μάλιστα με διαφορά 9 πόντων (ήττα του ΠΑΟΚ 95-86 στην Αθήνα και νίκη με 92-83 στην Θεσσαλονίκη), παίζει ρόλο (σύμφωνα και με την προκήρυξη του πρωταθλήματος) ο υψηλότερος συντελεστής ισοβαθμίας, ο οποίος προκύπτει από την διαίρεση των πόντων που έχει πετύχει η κάθε ομάδα, διά των πόντων που έχει δεχθεί. Και σε αυτή την περίπτωση ο ΠΑΟΚ υπερτερεί της ΑΕΝ Κηφισιάς, καθώς έχει πολύ υψηλότερο συντελεστή.

Το ενδιαφέρον λοιπόν επικεντρώνεται και στον επόμενο αντίπαλο του ΠΑΟΚ, ο οποίος θα προκύψει από τα αποτελέσματα των αγώνων...
Πανελευσινιακός – ΑΕΝ Κηφισιάς
Τρίκαλα BC Aries – ΚΑΟΔ
Κολοσσός Ρόδου – Άρης

Ο ΠΑΟΚ ως 4ος, στην 1η φάση των πλέι οφ θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τον 5ο της βαθμολογίας, και με άλλα λόγια...
--Την ΑΕΝ Κηφισιάς, εφόσον κερδίσει η συγκεκριμένη ομάδα στο εκτός έδρας παιχνίδι της με τον Πανελευσινιακό ή ακόμη κι αν ηττηθεί και ταυτόχρονα ηττηθεί και ο ΚΑΟΔ (και στην ισοβαθμία Κηφισιάς και Άρης, υπερτερεί η Αθηναϊκή ομάδα).
--Τον ΚΑΟΔ, σε περίπτωση που κερδίσει η ομάδα της Δράμας στα Τρίκαλα και ταυτόχρονα ηττηθούν και η ΑΕΝ Κηφισιάς, αλλά και ο Άρης (οπότε προκύπτει ισοβαθμία Κηφισιάς και ΚΑΟΔ, με την ομάδα της Δράμας να έχει το πλεονέκτημα).
--Τον Άρη, μόνο σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας, η οποίας μπορεί να προκύψει, μόνο εάν ηττηθεί η ΑΕΝ Κηφισιάς και ταυτόχρονα κερδίσουν και Άρης, αλλά και ο ΚΑΟΔ. Σε αυτή την περίπτωση έχει πλεονέκτημα ο Άρης, λόγω των δύο νικών που έχει πετύχει επί του ΚΑΟΔ.

Διαβάστε ακόμη...