«Ο ΠΑΟΚ λειτουργεί πλέον πολύ καλύτερα»

Τα φώτα έπεφταν όπως είναι λογικό άλλωστε στον Μισέλ Πλατινί. Αυτός ήταν το μεγάλο ποδοσφαιρικό όνομα και αυτός είναι ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ.
Πηγή: metrosport.gr
«Ο ΠΑΟΚ λειτουργεί πλέον πολύ καλύτερα»

Υπάρχουν όμως και άνθρωποι δίπλα του, οι οποίοι αποτελούν τους πιο έμπιστους συνεργάτες του και κυρίως άνθρωποι ικανοί, οι οποίοι έχουν πάντα έναν πολύ σημαντικό ρόλο. Ο Τζιάνι Ινφαντίνο είναι ακριβώς ένας τέτοιος άνθρωπος. Ο γενικός γραμματέας της ΟΥΕΦΑ, ακολουθεί τον Μισέλ Πλατινί στις περισσότερες επισκέψεις του και πρόσφατα βέβαια βρέθηκε και στην Θεσσαλονίκη, όπου μαζί με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ, παρακολούθησαν το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα.

Ο κ. Ινφαντίνο, όντας βέβαια υπεύθυνος και για τις αδειοδοτήσεις των ομάδων, ως κύριος εκφραστής του Financial Fair Play, ήταν λογικό να προσέξει και κάποια άλλα πράγματα σε ότι αφορά την γενικότερη λειτουργία του δικεφάλου. «Ο ΠΑΟΚ λειτουργεί πλέον πολύ καλύτερα σαν ομάδα. Είναι αλήθεια ότι είχε προβλήματα παλαιότερα. Η ΟΥΕΦΑ, ασφαλώς και δεν έχει προβλήματα με καμία ομάδα. Αυτό που θέλει απλώς είναι να μην υπάρχουν χρέη και όλοι να τηρούν τους κανόνες. Ο ΠΑΟΚ πήρε μία δεύτερη ευκαιρία και όπως φάνηκε την εκμεταλλεύτηκε. Γνωρίζω ότι ήρθε ένας νέος μεγαλομέτοχος, ο κ. Σαββίδης και η ομάδα έχει μία μεγαλύτερη οικονομική σταθερότητα. Πάντως υπήρχε πάντα μία προσπάθεια, ώστε να ανταποκριθεί. Θυμάμαι άλλωστε πως είχε πουλήσει παλαιότερα τον Βιεϊρίνια, που ήταν ο καλύτερος ίσως παίκτης, δείχνοντας μεγάλη διάθεση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των χρεών του», τόνιζε χαρακτηριστικά και στους ανθρώπους της ΕΠΟ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τζιάνι Ινφαντίνο είχε προσωπικές συζητήσεις και με διοικούντες του ΠΑΟΚ, στους οποίους υπογράμμιζε το... καλύτερο πρόσωπο που έχει πλέον ο δικέφαλος στην ΟΥΕΦΑ, καθώς σε αντίθεση με αρκετές άλλες ελληνικές ομάδες, δεν ταλαιπωρείται πλέον από προβλήματα, που θα μπορούσαν κάλλιστα να του έχουν στερήσει την αδειοδότηση συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως συνέβη παλαιότερα με την ΑΕΚ και πέρυσι με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΣ Γιάννινα.

«Κανόνες που πρέπει να εφαρμόζονται»

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο βέβαια, δεν αρνούνταν πως οι ελληνικές ομάδες αντιμετωπίζουν γενικότερα αρκετά προβλήματα σε ότι αφορά τα χρέη και αυτό απασχολεί ασφαλώς την ΟΥΕΦΑ. «Τα πράγματα είναι απλά. Υπάρχουν κανονισμοί και πρέπει να εφαρμόζονται. Όταν δεν εφαρμόζονται, έρχονται τιμωρίες. Πιστεύω ότι οι ελληνικές ομάδες είναι ενήμερες και για τους νόμους και για τις ποινές. Καταλαβαίνω φυσικά τις δυσκολίες που υπάρχουν αφού η Ελλάδα γενικότερα έχει μεγάλη οικονομική κρίση και είναι λογικό αυτή να επεκταθεί και στο ποδόσφαιρο. Όμως ο κανονισμός των ληξιπρόθεσμων οφειλών δεν είναι καινούριος. Όλες οι ομάδες πρέπει να συμμορφωθούν και εμείς παρότι δεν είναι εύκολο, πρέπει να τιμωρούμε τις ομάδες που δεν συμμορφώνονται. Δεν έχουμε άλλη επιλογή» έλεγε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη...