Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς: Σλόμποντα Τούζλα, η 23η!

Παρότι πλησιάζει τα 80 ο «Τσίρο» Μπλάζεβιτς παραμένει ερωτευμένος με το ποδόσφαιρο και την Παρασκευή ανέλαβε την 23η ομάδα της προπονητικής του καριέρας, Σλόμποντα Τούζλα.
Πηγή: onsports.gr
Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς: Σλόμποντα Τούζλα, η 23η!

Μερικά... πάθη, ούτε η κούραση ούτε το γήρας μπορούν να τα «απομακρύνουν» από έναν άνθρωπο. Το μεγαλύτερο πάθος της ζωής του Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς είναι η προπονητική και φροντίζει –παρότι σχεδόν 80 ετών- να το επιβεβαιώνει συνεχώς. Την Παρασκευή 17/1 ανέλαβε την ομάδα β' κατηγορίας της Βοσνίας, Σλόμποντα Τούζλα, αναλαμβάνοντας την 23η (!) διαφορετική ομάδα της 46ετους καριέρας του!

Γνωστός στα Βαλκάνια ως «κόουτς των κόουτς», έφτασε στη Βοσνία όπου τον υποδέχθηκαν εκατοντάδες φίλοι της νέας του ομάδας και έδωσαν ξεχωριστό... άρωμα στην παρουσίασή του από τον σύλλογο.

«Η υποδοχή μού θυμίζει αυτή του 1998, όταν κερδίσαμε την τρίτη θέση με την Κροατία στο Παγκόσμιο Κύπελλο», σχολίασε ο «Τσίρο», ο οποίος στις 10 Φεβρουαρίου θα γίνει αισίως 79 ετών! Η ηλικία του ήταν από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στη συνέντευξη Τύπου της παρουσίασής του, με τον Μπλάζεβιτς να δηλώνει: «Θέλω να διαλύσω τις αυταπάτες εκείνων που νομίζουν ότι είμαι γέρος. Χθες έκανα αναλυτικές ιατρικές εξετάσεις και οι γιατροί επιβεβαίωσαν αυτό που αισθάνομαι και το μυαλό μου λέει, ότι είμαι ακόμα νέος».

Στόχος του Μπλάζεβιτς στην Σλόμποντα Τούζλα είναι η επιστροφή της ομάδας στα... μεγάλα σαλόνια του ποδοσφαίρου της Βοσνίας, όπου βρισκόταν επί 21 συναπτά έτη (και άλλα τόσα στην α' κατηγορία του ποδοσφαίρου της πρώην Γιουγκοσλαβίας).

Ο ΠΑΟΚ, η Κροατία και οι άλλες

Ο Μπλάζεβιτς έχει αφήσει το... στίγμα του και στην Ελλάδα, αφού κάθισε στον πάγκο του ΠΑΟΚ τη σεζόν 1991-92 και συγκεκριμένα από τον Σεπτέμβριο του 1991 μέχρι τον Μάρτιο του 1992, όταν αντικαταστάθηκε από τον υπηρεσιακό προπονητή Γιάννη Γούναρη, πριν αναλάβει ο Λιούπκο Πέτροβιτς τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Το μεγαλύτερο επίτευγμα της προπονητικής του καριέρας ακούει στο όνομα «Εθνική Κροατίας», τα ηνία της οποίας ανέλαβε το 1994 και οδήγησε τους «βάτρενι» στα προημιτελικά του EURO 1996 και στην κατάληψη της 3ης θέσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1998 στη Γαλλία!

Οι υπόλοιπες ομάδες που έχει κοουτσάρει, είναι οι εξής: Βεβέι, Σιόν, Λωζάνη, Ελβετία, Ριέκα, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Γκρασχόπερ, Πρίστινα, Ναντ, Ιράν, Όσιγεκ, Μούρα, Βάρτεκς, Χάιντουκ Σπλιτ, Ξαμάξ, ΝΚ Ζάγκρεμπ, Βοσνία, Σαγκάη Σενχούα, Κίνα Κ-23, Μες Κερμάν.

Διαβάστε ακόμη...