Το story της μεταγραφής του Ότο στον ΠΑΟΚ - «Μπάσιμο» από Τουρκία και Ισπανία στο 95'!

Το SDNA σας παρουσιάζει το παρασκήνιο της πολύκροτης μεταγραφής του Γιόνι Ότο στον ΠΑΟΚ.
Πηγή: sdna.gr
Το story της μεταγραφής του Ότο στον ΠΑΟΚ - «Μπάσιμο» από Τουρκία και Ισπανία στο 95'!

Η πρώτη επαφή με τους Θεσσαλονικείς, το παράδειγμα του Μπάμπα και το «μπάσιμο» από Ισπανία και Τουρκία στο 95'. Το όνομα του Γιόνι Ότο δεν προέκυψε ξαφνικά για τον ΠΑΟΚ, ως μία λύση ανάγκης για τους Θεσσαλονικείς. Ο φάκελός του υπήρχε από το καλοκαίρι στο τραπέζι του Δικεφάλου. Με την έναρξη της σεζόν, τα δεδομένα έγιναν πιο συγκεκριμένα για τους ασπρόμαυρους: η προτεραιότητα στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου είναι η απόκτηση ενός δεξιού μπακ.

Ότο και Γουλβς έψαχναν από κοινού ένα βελούδινο «διαζύγιο». Η περίπτωσή του αναμφίβολα άρεσε πολύ αλλά εξ αρχής ήταν μία πολύ δύσκολη αποστολή. Το τμήμα σκάουτινγκ του Δικεφάλου ρίχτηκε στα βαθιά, αποφασισμένοι να πείσουν τον 29χρονο μπακ με βιογραφικό και παραστάσεις σε Premier League και Primera, πως ο ΠΑΟΚ θα «κούμπωνε» άψογα σε αυτήν την φάση της καριέρας του. Το τέλειο restart.

Στις αρχές του Γενάρη, τόσο ο Γιόνι Ότο όσο και ο εκπρόσωπός του πείθονται για video call με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Ενδεχομένως ένα πρώτο θετικό μήνυμα από την πλευρά του ποδοσφαιριστή πως είναι διατεθειμένος να ακούσει όσα του προσφέρει ο Δικέφαλος. Άκρως κομβική και σημαντική υπό την έννοια πως αυτή η πρώτη επαφή με τους ασπρόμαυρους θα έπρεπε να «καθίσει» καλά πρωτίστως στον ίδιο...

Στην πρώτη επικοινωνία -λοιπόν- του ΠΑΟΚ με τον Γιόνι Ότο, οι Θεσσαλονικείς του ξεκαθαρίζουν μεταξύ άλλων πως τον γνωρίζουν καλά και τον παρακολουθούν εδώ και πολύ καιρό. Εμφανίζονται άκρως πεπεισμένοι πως η μεταξύ τους συνεργασία θα είναι μία win win κατάσταση και για τις δύο πλευρές, του αναλύουν το πλάνο της ομάδας, την υπάρχουσα κατάσταση και τους στόχους που έχουν τεθεί...

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στην πρώτη επαφή μνημονεύθηκε και ο Ράχμαν Μπάμπα για τον οποίο η Τσέλσι δαπάνησε κοντά στα 15 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό του, με τον Γκανέζο να μονιμοποιείται στον Δικέφαλο στη δεύτερη θητεία του, έχοντας αναγεννηθεί ποδοσφαιρικά με την ασπρόμαυρη φανέλα. Ο ΠΑΟΚ του ταίριαξε και ο Μπάμπα εξελίχθηκε σε μία από τις πιο κομβικές και δυνατές μεταγραφές της σεζόν και θεωρείται δικαιολογημένα ο καλύτερος αριστερός μπακ του πρωταθλήματος.

Και η πρώτη επαφή πήγε καλά αλλά σε εκείνη την φάση άπαντες ήταν εγκρατείς. Μία μεταγραφή είναι υπόθεση λεπτομερειών και όλα παίζουν τον ρόλο τους. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ που ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας αυτήν την δύσκολη αποστολή όμως ήταν αποφασισμένοι και δεν άφησαν τίποτα στην τύχη τους.

Από το τμήμα σκάουτινγκ του ΠΑΟΚ επικοινωνούσαν καθημερινά με τον Γιόνι Ότο, τον κρατούσαν «ζεστό» στην προοπτική μετακόμισης στην Ελλάδα και άμεσα ο παίκτης απέκτησε και εικόνα μέσα από videos για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, το γήπεδο, τον κόσμο.

Και απόφαση ελήφθη! Ο Γιόνι Ότο την προηγούμενη εβδομάδα είπε το πολυπόθητο «ναι» στους Θεσσαλονικείς και άμεσα συμφωνήθηκαν τα πάντα ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ο Ισπανός έλυσε την πολύ σημαντική εκκρεμότητα με την Γουλβς ενώ ήταν διαρκώς σε επαφή με τους ασπρόμαυρους, ενημερώνοντας για κάθε κίνησή του.

Είχε πεισθεί πως ο ΠΑΟΚ θα είναι η επόμενη ποδοσφαιρική του στέγη, η οικογένειά του ήταν σύμφωνη και η ανακοίνωση της Γουλβς για το κοινή συναινέσει διαζύγιο, ήταν η θεωρητικά τελευταία πράξη της υπόθεσης. Θεωρητικά, γιατί στο άκουσμα του... προσεχώς ελεύθερου Γιόνι Ότο, άρχισαν οι σειρήνες. Για την ακρίβεια, από Τουρκία και Ισπανία. Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, σημειώθηκαν στο 95' της μεταγραφής του στον ΠΑΟΚ τηλεφωνήματα από Γαλατάσαράι και Βιγιαρεάλ, προσφέροντας χρήματα που ξεπερνούσαν τα ήδη συμφωνηθέντα με τους ασπρόμαυρους...

Μόνο που ο Ισπανός αλλά και η σύζυγός και μητέρα των δύο παιδιών του είχαν πάρει την απόφασή τους. Ο λόγος του, όπως ανέφερε στους ανθρώπους του Δικεφάλου, ήταν συμβόλαιο και ο ΠΑΟΚ τον κέρδισε από την πρώτη στιγμή. Από την προσέγγιση, την επιμονή, το ενδιαφέρον, τη μεθοδικότητα και εν τέλει το «θερμό» καλωσόρισμα στην Θεσσαλονίκη. Εκεί που πήρε και μία πρώτη «γεύση» από τους φίλους του ΠΑΟΚ, ταρακουνώντας το Μακεδονία Παλλάς πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό...

Διαβάστε ακόμη...