Βαθιά υπόκλιση στον εμβληματικό αρχηγό!

Από paok24.com: Ο Αντρέ Βιεϊρίνια γιορτάζει τα γενέθλιά του και το PAOK24 θυμάται τις κορυφαίες του στιγμές...
Πηγή: paok24.com
Βαθιά υπόκλιση στον εμβληματικό αρχηγό!

Μερικά πράγματα στη ζωή, είναι απλά γραφτό συμβούν. Μερικές σχέσεις είναι καρμικές. Αυτό ισχύει στην περίπτωση του ΠΑΟΚ και του Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Γεννήθηκε στην Πορτογαλία, αλλά μοιάζει να έχει ελληνική καρδιά. Πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στη Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο του 2008, σε μία ιδιαίτερη εποχή για το κλαμπ και σίγουρα, τότε κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως εκείνο το 22χρονο αγόρι θα εξελισσόταν σε έναν από τους πιο εμβληματικούς ποδοσφαιριστές που γνώρισε η Τούμπα ever.

Η πρώτη γνωριμία

Φόρεσε τη φανέλα της Λεϊσόες, ως δανεικός από την Πόρτο, μέχρι που χτύπησε την... πόρτα του ο Φερνάντο Σάντος. Ο Βιεϊρίνια λάτρεψε την Τούμπα και η Τούμπα τον Βιεϊρίνια.

"Ο κόσμος, η ατμόσφαιρα... Δε θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη προπόνηση στην Τούμπα που το γήπεδο είχε 15.000 κόσμο. Ήμουν στ' αποδυτήρια κι ένιωθα τον παλμό της κερκίδας. Έτρεμε το πάτωμα. Αυτό το πράγμα δεν είναι απλή αγάπη για την ομάδα. Είναι τρέλα. Και στο καλό και στο άσχημο. Επίσης, ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που μου έδωσε τη δυνατότητα να παίξω και ν' αποδείξω τι μπορώ να κάνω. Είχα ακούσει για τον ΠΑΟΚ, αλλά τότε δεν ήξερα τίποτα πέρα απ' ότι προπονητής ήταν ο Σάντος. Ήταν αυτό που λέμε έρωτας με την πρώτη ματιά. Κι αυτό δεν άλλαξε ποτέ", έχει πει σε συνέντευξή του.

Το πρώτο διάστημα στον ΠΑΟΚ δεν ήταν εύκολο. Ο Φερνάντο Σάντος είναι ένας προπονητής με πολλές απαιτήσεις και ο Πορτογάλος το κατάλαβε από πολύ νωρίς αυτό. Έπρεπε να δουλέψει σκληρά, να τρέξει, να βελτιωθεί σε όλους τους τομείς, να προσέξει ακόμη και το σώμα του κι αυτό ήταν που έκανε. Ο σοβαρός τραυματισμός στον αστράγαλο, μετά από ένα σκληρό φάουλ του Βίκτορ Βιτόλο ήταν μία δύσκολη στιγμή για εκείνον, ωστόσο, ήταν κι αυτός που... άνοιξε το δρόμο για πολλά περισσότερα.

Ο ΠΑΟΚ τον απέκτησε, βγάζοντας από τα ταμεία του μόλις 300.οοο ευρώ κι έδωσε τα χέρια με την Πόρτο, για να μετακομίσει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη ο Αντρέ. Η σχέση αυτή εξελισσόταν, προχωρούσε. Στην Ελλάδα, σε αυτή την πόλη ο Βιεϊρίνια βρήκε ένα δεύτερο σπίτι, μία νέα οικογένεια. Βρήκε τη γυναίκα της ζωής του, δέθηκε με όλους, αλλά όλα τα πράγματα σε αυτή τη ζωή έχουν ένα τέλος.

Το μεγάλο comeback

Το 2012 ο "Δικέφαλος" αντιμετώπιζε σημαντικά οικονομικά ζητήματα κι όταν εμφανίστηκε η Βόλφσμπουργκ, κανείς δεν μπορούσε να βάλει... stop. O Πορτογάλος αποχαιρέτησε το "σπίτι" του και συνέχισε την καριέρα του στην Γερμανία για λογαριασμό της Βόλφσμπουργκ. Όταν έφυγε -ωστόσο- έδωσε μία υπόσχεση σε όλους. Είπε ότι θα επέστρεφε, ότι θα έγραφε ξανά τη δική του ιστορία. Κι αυτό έγινε!

Ο ΠΑΟΚ μπήκε σε ένα νέο μονοπάτι κι άλλαξε σελίδα, με την έλευση του Ιβάν Σαββίδη, με τον Βιεϊρίνια να κάνει το μεγάλο comeback, τον Αύγουστο του 2017. Ο Ιβάν τις τελευταίες ημέρες της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου αποφάσισε να κάνει μια σημαντική οικονομική υπέρβαση και ο Πορτογάλος βρέθηκε ξανά στο αγαπημένο του περιβάλλον. Ακολούθησαν μαγικές στιγμές...

Mία σχέση καρμική

Τίτλοι, τρόπαια, ένα αήττητο νταμπλ. Μία τρομερή στιγμή στην Τούμπα στη φιέστα, που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό του... Μπήκε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο, ενώ όλο το γήπεδο ήταν στο... πόδι και φώναζε ρυθμικά το όνομα του. Δεν μπορούσε ούτε να τρέξει, έχοντας χιαστό κι όντας ένα βήμα πριν το χειρουργείο. Η κόρη του, του έδωσε το πιο ζεστό φιλί και ο Αντρέ πάτησε το πόδι του στο γήπεδο, σε μία τρομερή στιγμή.

"Στο τέλος, ξέσπασα σε κλάματα που δεν μπορούσα να βοηθήσω. Είχα ήδη κάνει την επέμβαση, δεν αισθανόμουν πόνο. Σε κάποια στιγμή ο Σέρτζιο Ολιβέιρα μου δίνει τη μπάλα και εγώ τον έβρισα! Δώσε μου πάσα, αλλά δώσ' την μου στο αριστερό, τον είπα (γέλια). Δεν γίνεται να σε αποθεώνει τόσος κόσμος και να μην ακουμπήσεις μπάλα, μου απάντησε! Αυτό που πετύχαμε δεν ήταν μόνο ένα όνειρο δικό μου, αλλά ένα όνειρο μίας ολόκληρης πόλης, εκατομμυρίων φίλων του ΠΑΟΚ!", εξηγούσε λίγο μετά, αδυνατώντας ακόμη να συνειδητοποιήσει τι είχε μόλις συμβεί.

"Μέχρι σήμερα ο Θεός με ευλόγησε να κάνω όλα μου τα όνειρα πραγματικότητα με τον ΠΑΟΚ. Πρωτάθλημα, κύπελλα, ευρωπαϊκές πορείες. Μέχρι σήμερα τήρησα τον λόγο που έδωσα στους ΠΑΟΚτσήδες. Έφυγα ακόμη κι αν δεν ήθελα, γιατί η ομάδα το είχε ανάγκη. Γύρισα σε μια ηλικία παραγωγική, αφήνοντας πίσω μεγάλες προτάσεις από μεγάλα πρωταθλήματα, γιατί δεν ήθελα να επιστρέψω για τα τελευταία ένσημα.

Τώρα ήρθε η στιγμή να ευχαριστήσω εγώ τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη που μου δίνουν την δυνατότητα να κλείσω την καριέρα μου όπως το ονειρεύτηκα. Μέσα στην Τούμπα, αρχηγός, μπροστά σας, όποτε ο προπονητής με φωνάξει. Ελπίζω να είναι μια ιστορική χρονιά για τον ΠΑΟΚ, όσο θα είναι ιστορική για εμένα. Η τελευταία μου. Πάμε ΠΑΟΚάρα!", ανέφερε το περασμένο καλοκαίρι, όταν έγινε γνωστή η ανανέωση του συμβολαίου του για έναν ακόμη χρόνο. Συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία, αλλά πλέον, στο μυαλό του υπάρχει και η επόμενη μέρα.

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια, ο εμβληματικός αρχηγός του ΠΑΟΚ που έχει κερδίσει τον σεβασμό όλης της ποδοσφαιρικής -κι όχι μόνο – Ελλάδας, έχει σήμερα τα γενέθλιά του. Γεννήθηκε στις 24 Ιανουαρίου του 1986 στην Πορτογαλία και στο Γκιμαράες, αλλά η ζωή του είναι ταυτισμένη με την Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ.

Όλα τα βλέμματα στρέφονται σε αυτόν, όλοι υποκλίνονται στο μεγαλείο του κι αυτός, προχωράει, με μάτια που γυαλίζουν και καρδιά μικρού παιδιού...

Διαβάστε ακόμη...