Στέφανος Τζίμας: Ένα -ακόμη- δικό του παιδί στη σκηνή

Από sdna.gr: Ο ΠΑΟΚ ανεβάζει διαρκώς στη σκηνή τα δικά του παιδιά. Πλέον ήρθε η ώρα του Στέφανου Τζίμα. Fun Fact; Φώναξε «παρών», σκοράροντας ένα γκολ με κεφαλιά που δεν είναι, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, το δυνατό του σημείο!
Πηγή: sdna.gr
Στέφανος Τζίμας: Ένα -ακόμη- δικό του παιδί στη σκηνή

Η ζωή μας καθορίζεται από ευκαιρίες. Για τον Στέφανο Τζίμα ήταν ξεκάθαρο πως ο Ιανουάριος θα του έδινε ευκαιρίες. Σε πιο απλή μετάφραση, χρόνο. Η απόφαση είχε παρθεί από το καλοκαίρι. Ο 17χρονος -τότε- επιθετικός θα πλαισίωνε το δίδυμο των φορ του ΠΑΟΚ και σταδιακά θα έπαιρνε χρόνο συμμετοχής. Η συμμετοχή του Άλι Σαμάτα στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, έφερε τον νεαρό φορ στην πρώτη γραμμή της ομάδας. Και το πρώτο παιχνίδι, ως βασικός, σε αυτήν την συγκυρία, ήρθε απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Τζίμας ανέβηκε στη σκηνή του ΠΑΟΚ και η παρουσία του στα «ασπρόμαυρα» προμηνύει πως τα καλύτερα έρχονται δεδομένου πως τα περιθώρια εξέλιξής του είναι πολλά. Ο μικρός που διαθέτει πλούσια προσόντα, έδειξε πως ξέρει να τοποθετεί πολύ έξυπνα το κορμί του ανάμεσα στις αμυντικές γραμμές του αντιπάλου. Με καλές τοποθετήσεις, που του επιτρέπουν να δέχεται πάσες είτε για να ξεκινήσει μία επίθεση είτε για να συνδυαστεί με τους συμπαίκτες του.

Απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, σε ένα σκληρό ποδοσφαιρικό παιχνίδι, ο μικρός έδειξε περίσσειο θράσος. Ήταν μέσα σε αρκετές φάσεις και σκόραρε με έναν... ανορθόδοξο για εκείνον τρόπο. Στο 53' της αναμέτρησης, πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, μετά από εξαιρετική σέντρα του Σάστρε. Για την ακρίβεια, «ξεπετάχτηκε» υπέροχα στην πλάτη της άμυνας των Ηπειρωτών και κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα με σεντερφορίσια κεφαλιά. Ήταν το δεύτερο τέρμα του Τζίμα με κεφαλιά. Fun Fact, θεωρεί πως δεν είναι αυτό το δυνατό του σημείο. Κάτι που είχε παραδεχθεί δημόσια και την πρώτη φορά που το πέτυχε, στο ματς με τον Ιωνικό πέρσι! Πάντως με ύψος περίπου 185 εκατοστά και καλή φυσική δύναμη, είναι δεδομένο πως ο νεαρός θα μας απασχολήσει προσεχώς περισσότερο, ακόμη και στις εναέριες μονομαχίες...

Εκεί που αξίζει να σταθεί κανείς είναι στο mea culpa του πιτσιρικά, μετά την τοποθέτησή του Ραζβάν Λουτσέσκου για την φάση που δεν πάσαρε στον Μουργκ. Ο ίδιος «απολογήθηκε» στα αποδυτήρια και όπως σημείωσε στις δηλώσεις του στη NOVA: «Δικό μου λάθος. Το είπα και στα παιδιά, το είπα και στον προπονητή».

Κατά τη διάρκεια της αλλαγής του πάντως, ο προπονητής του ΠΑΟΚ βρήκε την ευκαιρία για... ταχύρρυθμα στον 18χρονο, γνωρίζοντας και εκείνος καλά πως ο Τζίμας είναι ακόμη στην αρχή. Κάνει μόλις τώρα τα πρώτα του βήματα. Και γι΄αυτό είναι από πάνω του και ασχολείται με κάθε λεπτομέρεια.

«Είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία του. Το μοναδικό πράγμα είναι η φάση που βρέθηκε με τον τερματοφύλακα και θα έπρεπε να πασάρει στον Μουργκ. Πρέπει να σκέφτεται περισσότερο, θα πρέπει να σκεφτόμαστε την ομάδα, αυτό έχει να κάνει με την εμπειρία και ο ίδιος το γνωρίζει».

Διαβάστε ακόμη...