Τι συμφώνησαν Σαββίδης-Λουτσέσκου

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου θα παραμείνει στον ΠΑΟΚ και για τα επόμενα χρόνια! Επειδή πολλά και διάφορα γράφονται και ακούγονται για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας και για τα από εδώ και πέρα διαδικαστικά ζητήματα, αξίζει να διευκρινιστούν μερικές λεπτομέρειες.
Πηγή: paok24.com
Τι συμφώνησαν Σαββίδης-Λουτσέσκου

Αρχικά πρέπει να τονιστεί ότι Σαββίδης και Λουτσέσκου για πρώτη φορά μίλησαν ουσιαστικά για το νέο συμβόλαιο, σε αυτή την τηλεφωνική επαφή που έγινε παραμονές Χριστουγέννων. Προεργασία με πράξεις είχε γίνει από την πλευρά του ιδιοκτήτη, η πολύ δυνατή σχέση τους ήταν βέβαιο ότι οδηγούσε σε μία ανανέωση, αλλά τέτοια συγκεκριμένη κουβέντα, δεν είχε γίνει νωρίτερα.

Σαββίδης και Λουτσέσκου συμφώνησαν προφορικά για άλλα τρία χρόνια που θα τρέξουν ΜΕΤΑ το καλοκαίρι του 2024 οπότε ολοκληρώνεται το τρέχον συμβόλαιο. Άρα η νέα συμφωνία θα ισχύσει μέχρι το καλοκαίρι του 2027!

Ο Λουτσέσκου έχει μία αρχή όσον αφορά τα επαγγελματικά του και αυτό τηρείται σε όλες τις ομάδες. ΠΟΤΕ ο ίδιος δεν μπαίνει σε οικονομικές λεπτομέρειες, κάτι που αναλαμβάνουν οι εκπρόσωποί του, Δημήτρης Καρύδας και Γιώργος Φούγιας με τους οποίους βέβαια έχει μια εκπληκτική προσωπική σχέση. Εκείνοι μιλούν με τα Club ακόμη και για το σύνολο της αμοιβής όλου του τιμ που έχει ο Ρουμάνος προπονητής. Έτσι θα γίνει και τώρα, όταν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ (και προφανώς η Μαρία Γκοντσάρεβα) τους καλέσει για να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες του νέου συμβολαίου. Θυμίζουμε ότι στο συμβόλαιο που τρέχει η αμοιβή του «τιμ» φθάνει στα 1,8 εκατομμύρια ετησίως, ενώ η ρήτρα αποδέσμευσης έχει καθοριστεί στα 7 εκατομμύρια ευρώ! Εκτιμάται ότι τα νούμερα αυτά που εννοείται ότι είναι μεγάλα για τα ελληνικά δεδομένα (αλλά τα αξίζει ο κορυφαίος προπονητής που με τη δουλειά του τα «φέρνει πίσω») δεν θα αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό. Κι αυτή όμως είναι μία λεπτομέρεια που αφορά κυρίως τις δύο πλευρές, χωρίς να παίζει τον πιο μεγάλο ρόλο για τη συνέχιση της συνεργασίας. Αν έπαιζε μεγάλο ρόλο, θα είχε ήδη συζητηθεί. Εδώ, βλέπουμε ότι οι δύο σπουδαίες προσωπικότητες του ΠΑΟΚ, πρώτα τα βρήκαν σε ανθρώπινο επίπεδο και αργότερα θα συζητηθούν οι επαγγελματικές λεπτομέρειες.

Άρα: Η σχέση Ιβάν-Ράζβαν και η προσωπική τους κουβέντα που έφερε τη νέα μεγάλη τριετή συμφωνία είναι πάνω από όλα, ενώ όλες οι άλλες -οικονομικές κατά βάση- λεπτομέρειες, θα συζητηθούν και θα διευθετηθούν τις προσεχείς ημέρες από τους συνεργάτες τους.

Διαβάστε ακόμη...