Τιμή και δόξα…

Από sdna.gr:Περίπου 5.500 «ηρωικοί» φίλοι του ΠΑΟΚ βρέθηκαν στην Τούμπα για να απολαύσουν τον... Τόμας Μουργκ και την παρέα του, σε μια βραδιά υπεροχής του Δικεφάλου απέναντι στον δικό τους «Παυλάρα».
Πηγή: sdna.gr
Τιμή και δόξα…

Δεν «σηκώνει» και πολλή κουβέντα το τρίτο ημίχρονο του αγώνα ΠΑΟΚ - Πανσερραϊκός. Οι ασπρόμαυροι έκαναν αυτό που έπρεπε γιατί όπως είπε και ο Μπράντον Τόμας πριν από την έναρξη του ματς «θα ήταν καταστροφικό να χάσουμε βαθμούς τώρα».

Και -ναι- παρά τις όποιες τάσεις καταστροφής που εμφανίζει κατά καιρούς ο Δικέφαλος, αυτήν την φορά ήταν συγκεντρωμένος, διαβασμένος και για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν δεν την «πατάει» στο ματς επανέναρξης του πρωταθλήματος, «χτυπημένος» από το σύνδρομο της διακοπής.

Κάτι που σχολίασε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετά το τέλος του αγώνα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «είναι αλήθεια ότι για δύο χρόνια δεν είχαμε νίκη μετά από διακοπή πρωταθλήματος. Αυτή την σεζόν, το έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε δύο σερί φορές μετά από διακοπή. Έχουμε διαφορετικη προσωπικότητα παικτών φέτος, έχουμε και διαφορετική... τύχη, υπάρχει διαφορετική ατμόσφαιρα φέτος».

Στο αγωνιστικό σκέλος, προφανώς ο ΠΑΟΚ βρήκε και τα... έκανε, έχοντας σε εξαιρετική ημέρα την μεσοεπιθετική του γραμμή, προεξάρχοντος του Τάισον. Είναι ασύλληπτη η σεζόν που κάνει φέτος ο Βραζιλιάνος, ασύλληπτη και η ποδοσφαιρική ευφυΐα και ενέργεια που βγάζει ένας τύπος που σε δύο μήνες θα κλείσει τα 36!

Για τον Τάισον όμως όλα αυτά είναι γνωστά. Εκείνος που φαντάζει ως αποκάλυψη της φετινής σεζόν ή αν θέλετε ως άσος στο μανίκι του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι ο Τόμας Μουργκ. «Αποκάλυψη» ως προς τον τρόπο που ενεργοποιήθηκε ο Αυστριακός και έγινε εκ νέου κομμάτι του γκρουπ. Και αυτό το πιστώνεται ο 54χρονος τεχνικός που «γεφύρωσε» διαφορές και του έδειξε εμπιστοσύνη, σε ένα μομέντουμ που ενδεχομένως κανείς άλλος δεν του είχε:

«Πάντα τον εκτιμούσα τον Τόμας. Στην πρώτη του σεζόν είχε 40 με 45 παιχνίδια και δεν ήταν μια εύκολη σεζόν γι' αυτόν. Στην δεύτερη σεζόν έγινε λάθος διαχείριση από πολλές πλευρές, ενώ υπήρχε και ο τραυματισμός που τον άφησε πίσω. Στην τρίτη σεζόν, έχουμε μιλήσει αρκετά, του έχω πει ότι τον εκτιμώ πολύ ως παίκτη και μπορεί να τα πάει πολύ καλύτερα. Μου είχε ότι είναι 100% αφοσιωμένος στην ομάδα, έκανε μια εξαιρετική προετοιμασία.

Είναι κάτι φυσιολογικό, δεν με εκπλήσσει η εικόνα του γιατί είναι πολύ έξυπνος παίκτης και ξέρει τι να κάνει σε κάθε περίπτωση. Και όταν έχει την μπάλα και όταν δεν την έχει. Είναι η δουλειά που κάνει σε κάθε προπόνηση, η συγκέντρωση και το κίνητρο που δείχνει κάθε μέρα για να βοηθάει την ομάδα. Δεν μπορώ να δεχτώ το να χαθεί η προσοχή σε οποιοδήποτε σημειο του αγωνα ή ακόμα και πριν το ματς».

Η φετινή εικόνα του Μουργκ έρχεται να προστεθεί στη γενικότερη -άκρως πετυχημένη μέχρι στιγμής- διαχείριση που κάνει ο προπονητής του ΠΑΟΚ, έχοντας ενεργό το μεγαλύτερο κομμάτι του γκρουπ του. Έχοντας πάρει από τις προηγούμενες χρονιές το μάθημά του, από τη στιγμή που διαμορφώθηκε το ρόστερ, ο Λουτσέσκου προχωρά σταθερά σε αλλαγές. Και αυτό είναι το μήνυμα που έχει σταλεί και στα αποδυτήρια.

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ που βλέπουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι με τη διαχείριση που γίνεται σε κάθε γραμμή του, είναι προϊόν προεργασίας, μετρήσεων και πολλών τετ α τετ του προπονητή με τους παίκτες. Και ανοίγοντας από χθες τον... χορό των 8 αγώνων σε 25 ημέρες, ίσως είναι και μια τακτική... μονόδρομος προς αποφυγήν κατάρρευσης.

Εκείνος που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα πάντως εχθές ήταν ο Πανσερραϊκός, με τον Πάμπλο Γκαρσία να επιστρέφει στο... σπίτι του όπου και γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του αγώνα.

Η μεγαλύτερη κατάκτηση εξάλλου του Ουρουγουανού που ήταν αρκετά συγκινημένος στο φινάλε ήταν πως πέρασε από τον ΠΑΟΚ και την Τούμπα αφήνοντας παρακαταθήκη αυτό το «Παυλάρας». Αυτή η οικειότητα που δημιουργούν οι σχέσεις ζωής. Το δικό του παράσημο.

Παράσημο όμως αξίζουν και αυτοί οι... ηρωικοί που ήταν εχθές στην κερκίδα της Τούμπας. Είναι δύσκολο να βρεις τις κατάλληλες λέξεις για να περιγράψεις επακριβώς τις συνθήκες που επικρατούσαν στο γήπεδο καθ´ όλη την διάρκεια του ματς με αυτήν την καταιγίδα και τον έντονο αέρα, που δεν πτόησε καμιά... 5000 τρελούς.

Ωραίες οι εκδρομές που γράφουν ιστορία, όπως πιθανότητα αυτή στην Φρανκφούρτη, ωραίες όμως και οι βραδιές... τρέλας. Και εχθές έπρεπε να έχεις πολλή για να είσαι εκεί. Τιμή και δόξα λοιπόν!

Διαβάστε ακόμη...