Καλό το Λουτσέσκου VS Γκαρσία αλλά υπάρχει κι ένα παιχνίδι

Από sdna.gr:Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Πανσερραϊκό στην επανέναρξη του πρωταθλήματος για την 12η αγωνιστική.
Πηγή: sdna.gr
Καλό το Λουτσέσκου VS Γκαρσία αλλά υπάρχει κι ένα παιχνίδι

Τον εξαιρετικά ανταγωνιστικό Πανσερραϊκό του Πάμπλο Γκαρσία που κάθε άλλο παρά εικόνα... νεοφώτιστης ομάδας έχει από την έναρξη της σεζόν. Προφανώς είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πως η συγκεκριμένη αναμέτρηση έχει τις ιδιαιτερότητες της.

Οι περισσότεροι έχουν εστιάσει στη «μάχη» των πάγκων, σε αυτό το Ραζβάν Λουτσέσκου vs Πάμπλο Γκαρσία. Ας μην κρυβόμαστε, σαφώς και έχει το ενδιαφέρον της. Η συνάντηση, η χειραψία, οι αντιδράσεις, το καλωσόρισμα της Τούμπας. Όλα. Ο Ουρουγουανός έγραψε την δική του ιστορία ως ποδοσφαιριστής στον ΠΑΟΚ και έχει κατακτήσει ένα Κύπελλο ως προπονητής. Υπάρχει σεβασμός και αγάπη προς το πρόσωπό του. Και επιστρέφοντας στο... σπίτι του θα το εισπράξει από το κοινό της Τούμπας.

Προφανώς ο ΠΑΟΚείναι το κοινό σημείο των δύο προπονητών. Ο ΠΑΟΚ τους ενώνει. Ο Πάμπλο Γκαρσία ακόμη «χτίζει» (σ.σ. και το κάνει εξαιρετικά) ενώ ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει ήδη «χτίσει». Επί του παρόντος, βαδίζουν σε ένα διαφορετικό μονοπάτι. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης και είναι άδικο και για τους δύο. Η σύγκριση και όλη η κουβέντα που γίνεται αφορά το συναίσθημα. Μέχρι εκεί.

Αν αφήσουμε στην άκρη το συναίσθημα και αυτήν την κουβέντα που «πουλάει», στο τραπέζι υπάρχει κι ένα παιχνίδι. Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ έχει πάρει πολλές φορές το μάθημά του ως προς την προσέγγιση που έχει μετά από διακοπή, μετρώντας ουκ ολίγες απώλειες στα ματς επανέναρξης πρωταθλήματος. Μάλιστα, στην προηγούμενη διακοπή, ο Ραζβάν Λουτσέσκου, θέλοντας να ξορκίσει το σύνδρομο της διακοπής, είχε δουλέψει πάρα πολύ με τους ποδοσφαιριστές του σε θέματα νοοτροπίας, δείχνοντας πως είναι ένα ζήτημα που τον απασχολεί...

Αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός πως ακολουθεί ένας «τελικός» που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πρωτιά στον όμιλο της Ευρώπης, αντιλαμβάνεται κανείς πως πολύ εύκολα μπορεί να πέσει ο Δικέφαλος στην παγίδα.

Συν τοις άλλοις, αξίζει να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι δεν υπολογίζουν σε δύο κομβικούς παίκτες καθώς ο Ράχμαν Μπάμπα είναι στα... πιτς λόγω προβλήματος τραυματισμού ενώ ο Αντρίγια θα εκτίσει την ποινή της τιμωρίας του. Σε απλή μετάφραση, ο ΠΑΟΚ χάνει πολλά σε δημιουργία, ανάπτυξη και εκτέλεση, με τον απολογισμό να ανέρχεται στα δέκα γκολ και στις πέντε ασίστ. Εκτός αναμέτρησης και ο έτερος τιμωρημένος, Τόμας Κεντζιόρα.

Ο Δικέφαλος θα ψάξει το γρήγορο γκολ και στο ιδανικό σενάριο να... κλειδώσει το ματς από νωρίς προκειμένου να κάνει διαχείριση δυνάμεων και προσώπων με φόντο την Ευρώπη. Από την άλλη όμως, θα βρει απέναντί του μια ομάδα που πουλάει ακριβά τον εαυτό της και αρκεί να θυμηθείτε το ματς με τον Ολυμπιακό. Με δέκα παίκτες από το 2ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Πανσερραϊκός ηττήθηκε πολύ δύσκολα στο τέλος ενώ «άντεξε» και απέναντι στην ΑΕΚ.

Μία ομάδα που προφανώς θα μπορούσε να πλασαριστεί ακόμη υψηλότερα στη βαθμολογία, αν τα παιχνίδια ολοκληρώνονταν στο 90λεπτο. Δεχόμενος πολλές «μαχαιριές» στις καθυστερήσεις των αγώνων, ο Πανσερραϊκός ψάχνει ωριμότητα και ανθεκτικότητα στο παιχνίδι του αλλά αναμφίβολα δείχνει πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο, έχοντας την ταυτότητα του προπονητή της. Ενός ανθρώπου -που αν κάτι ξέρει να κάνει καλά- είναι να παλεύει. Και ειδικά στην Τούμπα, το γνωρίζουν από πρώτο χέρι.

Διαβάστε ακόμη...