Η αδυναμία έγινε... όπλο και ο ΠΑΟΚ σκοράρει από παντού

Από sdna.gr: Ο δείκτης άμυνας και επίθεσης του ΠΑΟΚ δείχνουν πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο, μετρώντας 33 γκολ συνολικά σε 16 αγώνες, έχοντας δεχθεί 10 τέρματα! Οι έντεκα διαφορετικοί σκόρερ και το «δεν με νοιάζει ποιος τα βάζει» του Ραζβάν Λουτσέσκου.
Πηγή: sdna.gr
Η αδυναμία έγινε... όπλο και ο ΠΑΟΚ σκοράρει από παντού

Με αφορμή τα δύο γκολ που πέτυχε ο Μαγκομέντ Οζντόεφ στο τελευταίο ματς του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο, άνοιξε η συζήτηση για τον επιθετικό πλουραλισμό του Δικεφάλου. Μια συζήτηση που μέχρι και πέρσι ήταν... πονεμένη υπόθεση για τους Θεσσαλονικείς που αντιμετώπιζαν πρόβλημα στο εύκολο γκολ! Ο Ρώσος χαφ έγινε ο 11ος παίκτης που σκοράρει στα πρώτα 16 παιχνίδια της σεζόν, με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να οδηγεί την κούρσα, έχοντας γράψει ήδη οκτώ γκολ σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν και με double score να προηγείται των Γιάννη Κωνσταντέλια και Μπράντον Τόμας που μετρούν από τέσσερα ο καθένας.

Το σημαντικό για τον ΠΑΟΚ είναι πως αρχίζουν να «γράφουν» νούμερα και οι χαφ του καθώς πέρα από τον Μαγκομέντ Οζντόεφ, που πέτυχε για πρώτη φορά στην καριέρα του δύο τέρματα σε ένα ματς, δύο γκολ μετράει και ο Στέφαν Σβαμπ ενώ ο Κουλιεράκης έχει «σπάσει» από νωρίς το ρεκόρ του με τρία! Άκρως σημαντική η συμβολή του νεαρού στόπερ στα δύο πρώτα παιχνίδια των ομίλων, προκαλώντας και το ενδιαφέρον της UEFA για τα στατιστικά του. Με δύο γκολ στην πλάτη και ο Τόμας Μουργκ μετά την ενεργοποίησή του από τον Ραζβάν Λουτσέσκου καθώς και ο Τάισον.

Την «ασπρόμαυρη» ενδεκάδα των σκόρερ συμπληρώνουν οι Άλι Σαμάτα, Στέφανος Τζίμας και Κιρίλ Ντεσπόντοφ που έχουν βρει δίχτυα από μια φορά έκαστος.

Αντρίγια Ζίβκοβιτς 8
Γιάννης Κωνσταντέλιας 4
Μπράντον Τόμας 4
Κωνσταντίνος Κουλιεράκης 3
Στέφαν Σβαμπ 2
Τόμας Μουργκ 2
Τάισον 2
Μαγκομέντ Οζντόεφ 2
Άλι Σαμάτα 1
Στέφανος Τζίμας 1
Κιρίλ Ντεσπόντοφ 1
15 στο πρωτάθλημα, 18 στην Ευρώπη
Μέχρι στιγμής ο ΠΑΟΚ έχει δώσει 16 επίσημα παιχνίδια, με τη σεζόν να ξεκινά από τους προκριματικούς της Ευρώπης. Αποστολή εξετελέσθη με επιτυχία για τους Θεσσαλονικείς, καταγράφοντας -μάλιστα- και εντυπωσιακά νούμερα στην επίθεση. Ο ΠΑΟΚ μετράει συνολικά 18 τέρματα στην Ευρώπη ενώ στη φάση των ομίλων, όπου και φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας, έχει πετύχει ήδη πέντε γκολ, γεγονός που τον κατατάσσει στις καλύτερες επιθέσεις του Conference League, σύμφωνα και με τα στοιχεία της ίδιας της διοργάνωσης. Στο πρωτάθλημα, μετά το πέρας της 8ης αγωνιστικής, ο Δικέφαλος έχει απολογισμό 15 τερμάτων.

Συνολικά, το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει πετύχει 33 γκολ ενώ έχει δεχθεί 10. Όπως αναφέρει η «Ασπρόμαυρη Βίβλος», ο ΠΑΟΚ βάζει στη φετινή σεζόν 3.3 τέρματα για καθένα που τρώει. Είναι η μεγαλύτερη θετική αναλογία στην ιστορία της ομάδας, κάτι που φυσικά δεν αποτελεί μέτρο σύγκρισης τόσο νωρίς στη χρονιά, αλλά είναι ενδεικτικό. Ο δείκτης της άμυνας (0,625 γκολ ανά αγώνα) είναι ο δεύτερος της ιστορίας (0,605 το 2009-10), ο δείκτης της επίθεσης (2,063 ανά αγώνα) είναι ο έβδομος της ιστορίας, ενώ συνολικά ο Δικέφαλος έχει 5-2-1 στο πρωτάθλημα και 6-2-0 στην Ευρώπη.

«Δεν έχει σημασία ποιος το βάζει, αλλά να το βάζει»
Από την πλευρά του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου, όταν ρωτήθηκε μετά το τέλος του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, εξύμνησε την έννοια της ομαδικότητας, ξεκαθαρίζοντας πως δεν τον ενδιαφέρουν οι αριθμοί, αρκεί να σκοράρει ένα γκολ παραπάνω από τον αντίπαλο!

«Για μένα και για εμάς, είναι σημαντικό ο κάθε παίκτης να δείχνει σωστή νοοτροπία. Είδαμε ότι ο Σάστρε έφτασε κοντά στο να σκοράρει, όταν χάνουμε την μπάλα πρέπει να είμαστε aggressive και να κερδίσουμε γρήγορα την κατοχή. Θέλω να σκοράρει η ομάδα ένα γκολ παραπάνω από τον αντίπαλο, δεν με ενδιαφέρει ποιος θα το βάλει. Η δουλειά που ζητάμε από τους επιθετικούς μας είναι πολύ μεγάλη, όχι μόνο για την ανάπτυξη αλλά σε όλους τους τομείς και στο αμυντικό κομμάτι. Να καλύψουν παίκτες που δεν είναι στην θέση που πρέπει για παράδειγμα. Δεν θα πω ο Κοτάρσκι αλλά θα πω τους αμυντικούς, τους μέσους ή τους επιθετικούς. Δεν έχει σημασία ποιος το βάζει, αλλά να το βάζει. Ένα 3-0 στο 20ο λεπτό σίγουρα θα ήταν καλύτερο για να μην έχουμε προβλήματα με την... καρδιά μας».

Διαβάστε ακόμη...