Στον Πειραιά για τον τελικό του Super Cup ο Λέανδρος

Από voria.gr: Μια μοναδική εμπειρία θα έχει την ευκαιρία να γευτεί ο μικρός φίλος του ΠΑΟΚ, Λέανδρος, μέσα από την κυβερνητική οργάνωση «Όραμα Νέων Youthorama» και την καμπάνια «Μια μπάλα για όλους – A ball for all».
Πηγή: voria.gr
Στον Πειραιά για τον τελικό του Super Cup ο Λέανδρος

Σήμερα (15/8) και αύριο (16/8) η πρωτοβουλία θα δώσει το "παρών" στο Super Cup της UEFA που θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα, στέλνοντας το μήνυμα της συμπερίληψης και των ίσων ευκαιριών και αναδεικνύοντας την ουσία του αθλητισμού, κόντρα στα φαινόμενα βίας που έχουν αμαυρώσει την εικόνα του ποδοσφαίρου.

Το UEFA Foundation for Children (σ.σ. το Ίδρυμα για τα παιδιά της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου) επέλεξε την καμπάνια «A ball for all» να συμμετέχει στις παράλληλες δράσεις. Δύο παιδιά με οπτική αναπηρία που υποστηρίζονται από την οργάνωση, ο 11χρονος Λέανδρος από τη Θεσσαλονίκη και η 10χρονη Λουκία από τη Βέροια, θα έχουν την ευκαιρία σήμερα, παραμονή του αγώνα, να συναντήσουν τους παίκτες των δύο ομάδων, της πρωταθλήτριας Ευρώπης Μάντσεστερ Σίτυ και της κατόχου του Europa League Σεβίλλης, αλλά και να μπουν αύριο μαζί τους στον αγωνιστικό χώρο.

«Έχουμε τη χαρά και την τιμή να μας έχει επιλέξει το ίδρυμα της UEFA για το παιδί στις συμπεριληπτικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν την προηγούμενη μέρα πριν από τον αγώνα. Παιδιά με οπτική αναπηρία θα έχουν μία διάδραση με όλους τους παίκτες των ομάδων, καθώς θα μπουν στην τελευταία προπόνηση στο γήπεδο μαζί τους. Θα έχουμε και τις δικές μας ball for all, τις ειδικές μπάλες που είναι κατάλληλες για παιδιά με οπτική αναπηρία, ενώ την ημέρα του αγώνα θα μπουν μαζί στον αγωνιστικό χώρο χέρι – χέρι τα παιδιά με τους παίκτες, έτσι ώστε να τους χειροκροτήσει όλο το στάδιο», είπε στη Voria.gr ο Ηλίας Μάστορας.

Η Λουκία και ο Λέανδρος, που θα φοιτήσουν σε Ε' και ΣΤ' τάξη του δημοτικού αντίστοιχα, είναι παιδιά που υποστηρίζει η οργάνωση από τα πρώτα τους βήματα. Μάλιστα, ο Λέανδρος είναι το παιδί που έδωσε την ιδέα στον Ηλία Μάστορα να φτιάξει την ειδική αυτή μπάλα για παιδιά και είναι και το πρόσωπο της παγκόσμιας καμπάνιας. «Ο Λέανδρος ήταν σε ηλικία τριών ετών όταν του έδωσα την μπάλα των ενηλίκων και κατάλαβα ότι δεν μπορούσε να παίξει με τις αδερφούλες του. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα. Είναι μεγάλη τιμή και για μένα να συνεχίζουμε αυτό το ταξίδι, να μεγαλώνουμε μαζί με τον Λέανδρο, γιατί μαθαίνω κι εγώ. Η Λουκία είναι ένα υπέροχο πλάσμα, γνωρίζει άπταιστα τρεις ξένες γλώσσες κι έχει επιλεγεί εκτός από τη διάδραση να πάρει και μία συνέντευξη από ένα παίκτη από κάθε ομάδα. Η κάθε οικογένεια είναι πενταμελής με χορηγία καλύψαμε το σύνολο των εξόδων, μετάβαση – διαμονή, για τις δύο οικογένειες και να είμαστε στο πιο σημαντικό αθλητικό γεγονός της χρονιάς», ανέφερε ο κ. Μάστορας.

Διαβάστε ακόμη...