Οι επιλογές του ΠΑΟΚ, το NCAA και το ρίσκο

Από forzaonline.gr: Το τεχνικό team του Δικεφάλου προσπάθησε να κάνει το καλύτερο δυνατό στις μεταγραφές με τα χρήματα που διατέθηκαν.
Πηγή: forzaonline.gr
Οι επιλογές του ΠΑΟΚ, το NCAA και το ρίσκο

Ένα χαρακτηριστικό των φετινών επιλογών του ΠΑΟΚ είναι πως η ομάδα δεν ασχολήθηκε πάρα πολύ με την αγορά του NCCA και τους παίκτες που προέρχονται από το κολεγιακό πρωτάθλημα και αναζητούν ένα επαγγελματικό συμβόλαιο στην Ευρώπη. Εξαίρεση ο 22χρονος Αριστοτέλης Σωτηρίου (φωτ.), ο οποίος όμως δεν λογίζεται στους παίκτες «πρώτης γραμμής». Αντίστοιχα δεν έψαξε πολύ τους ελεύθερους της G League.

Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή πως ο Τακιανός ήθελε να πάει σε παίκτες που είχαν έστω και μικρή εμπειρία από την συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο τεχνικός του Δικεφάλου ήθελε το μικρότερο ρίσκο σε κάθε επιλογή και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο ξόδεψε πολύ χρόνο σε επικοινωνία και επαφές προκειμένου να έχει ενημέρωση από «πρώτο χέρι» για την αξία , την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα παικτών. Παρόλα αυτά στον ΠΑΟΚ γνωρίζουν πως 1-2 περιπτώσεις παικτών είναι «στοιχήματα». Θα χρειαστεί χρόνος και υπομονή για κάποιους, θα γίνει η αξιολόγησή τους με τη ελπίδα πως θα καταφέρουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο νέο τους περιβάλλον.

Γενικότερα η κατεύθυνση που υπάρχει και την φετινή χρονιά από τη διοίκηση είναι πως «εμπιστευόμαστε τις επιλογές μας, δεν αλλάζουμε παίκτες για ψύλλου πήδημα, δεν επιβαρύνουμε τον προϋπολογισμό μας».

Διαβάστε ακόμη...