Σταύρος Σαράφης Vs Κώστας Ιωσηφίδης (1988)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 8/8/1988, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Αναγέννηση Καρδίτσας, σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Σταύρος Σαράφης Vs Κώστας Ιωσηφίδης (1988)

Ο Δικέφαλος με προπονητή τον Σταύρο Σαράφη (απουσίαζε ο Ίσραελ), βρήκε στον απέναντι πάγκο, τον Κώστα Ιωσηφίδη, που είχε αναλάβει τη θεσσαλική ομάδα, στον δεύτερο σταθμό της προπονητικής του καριέρας.

Δύο μεγάλες δόξες του Δικεφάλου, που βοήθησαν τα μέγιστα στο να δημιουργηθεί η ομαδάρα της δεκαετίας του '70, συναντήθηκαν σαν αντίπαλοι προπονητές!

Τελικά αυτός που έφυγε χαμογελαστός από το γήπεδο ήταν ο «Καίσαρας», καθώς ο ΠΑΟΚ πήρε μια μεγάλη σε έκταση νίκη με 0-6, πραγματοποιώντας ένα πολύ καλό πρώτο 45λεπτο, στο οποίο μάλιστα προηγήθηκε με 0-5.

Το σκορ άνοιξε στο 25΄ο Καρασαββίδης και στη συνέχεια ο Ιορδανίδης στο 32', ο Τριανταφυλλίδης στο 36', ο Καραλίδης στο 40' με κεφαλιά και ο Αναστασιάδης στο 44', διαμόρφωσαν το 0-5.

Εκτός από τα πέντε γκολ ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τους Καραλίδη στο 8', Ιορδανίδη στο 15', Ρουσσομάνη στο 24' και στο 30', καθώς και τον Αναστασιάδη στο 38', για να ανεβάσει ακόμη ψηλότερα τον δείκτη του σκορ.

Με το σκορ στο 0-5 πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Μπρέντα.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ κατέβασε ταχύτητα και οι γηπεδούχοι σαφώς βελτιωμένοι, απείλησαν σε 3-4 περιπτώσεις. Συγκεκριμένα είχαν καλές ευκαιρίες με τους Κοντοκώστα, Ντάφο, Λάγαρη, Ντουνούδη για να μειώσουν χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Έτσι φτάσαμε στο 75' όταν ο Αναστασιάδης με κεφαλιά σημείωσε το τελικό 0-6, νικώντας τον Μαϊμάνη.

Οι συνθέσεις:

Αναγέννηση Καρδίτσας: Ξάνθης (46' Μαϊμάνης), Δρόσος, Παπάς (67' Κατσάνης), Λάπας, Μάχας, Καλογεράκης, Κοντοκώστας (46' Λάγαρης), Παπακυρίτσης (25' Παρδάλης), Ζευγαράς (46' Μητσογιάννης), Δρακίδης (46' Ντουνούδης), Ντάφος.

ΠΑΟΚ: Μακράκης (67' Καραβασίλης), Ρουσομάνης, Σίγγας, Τσιπλάκης, Μαλιούφας (52' Μαυρέας), Τσουρέλας, Τριανταφυλλίδης, Αναστασιάδης (62' Λεοντιάδης), Καραλίδης, Καρασαββίδης, Ιορδανίδης (62' Μήτογλου).

Δηλώσεις προπονητών:

Σταύρος Σαράφης: «Στο πρώτο ημίχρονο σταθήκαμε πάρα πολύ καλά, η πτώση μας όμως στην επανάληψη ήταν φανερή. Ευχαριστώ τον Κώστα Ιωσηφίδη και του εύχομαι καλή πορεία στο πρωτάθλημα».

Κώστας Ιωσηφίδης: «Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καθόλου καλοί, στην επανάληψη ήμασταν υποφερτοί. Είναι νωρίς ακόμη για συμπεράσματα. Έχουμε καλούς παίκτες και θα ανεβάσουμε την απόδοσή μας στη συνέχεια. Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ του εύχομαι καλή πορεία στο πρωτάθλημα, κάτι που μπορεί να πετύχει γιατί έχει πολύ καλό και νεανικό υλικό».

* Λίγα λόγια για την προπονητική καριέρα του Κώστα Ιωσηφίδη...

Όταν κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια (καλοκαίρι 1985), ασχολήθηκε με την προπονητική. Πολύκαστρο, Αναγέννηση Καρδίτσας, ΠΑΟ Νέων Επιβατών, Αναγέννηση Κολινδρού, Απόλλωνας Καλαμαριάς, Νάουσα, Πανσερραϊκός, Ιάλυσος, Καλαμάτα, Καβάλα, ήταν οι σταθμοί της προπονητικής του καριέρας.

Στη συνέχεια, από το 2005 μέχρι σήμερα βρίσκεται στον ΠΑΟΚ, υπηρετώντας τον σύλλογο στον οποίον ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά από διάφορα πόστα...

Μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1988-1989.
Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Μαυρέας, Φερνάντο, Γκιτσιούδης, Μήτογλου, Σμολ. Καθιστοί: Καραγεωργίου, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης, Μαλιούφας, Λαγωνίδης.

* Ο ΠΑΟΚ αν και είχε καλό ξεκίνημα εκείνη τη χρονιά (1988-1989), ειδικά το διπλό στον Ολυμπιακό έφερε ενθουσιασμό στον κόσμο, δεν είχε έτυχε ανάλογης συνέχειας, καθώς τερμάτισε 8ος με 32 βαθμούς, έχοντας 11 νίκες - 10 ισοπαλίες - 9 ήττες και τέρματα 34-30.

* Στον πάγκο του Δικεφάλου βρέθηκε τη σεζόν 1988-1989 ο Ρίνους Ίσραελ για 16 παιχνίδια (8 νίκες - 3 ισοπαλίες - 5 ήττες), τον διαδέχτηκε ο Νίκος Αλέφαντος για 11 ματς (3 νίκες - 5 ισοπαλίες - 3 ήττες) και η χρονιά ολοκληρώθηκε με τον Σταύρο Σαράφη (2 ισοπαλίες - 1 ήττα), που κάθισε στον πάγκο μας τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...