Άκρως νεανική, φιλόδοξη και… επικίνδυνη!

Από paok24.com: Tι και αν βρισκόταν στους ισχυρούς του 3ου προκριματικού γύρου! Με κάποιο... μαγικό τρόπο για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια, απέναντι από τον ΠΑΟΚ στον 30 προκριματικό γύρο, εφόσον φυσικά ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, θα βρεθεί ο πιο ισχυρός αντίπαλος που θα μπορούσε να προκύψει!
Πηγή: paok24.com
Άκρως νεανική, φιλόδοξη και… επικίνδυνη!

Με έτος ίδρυσης το 1911, η Χάιντουκ Σπλιτ σαφέστατα και δεν αποτελεί μία ομάδα της... σειράς, έχοντας στην τροπαιοθήκη της 8 Πρωταθλήματα Κροατίας (το τελευταίο το 2005), 8 Κύπελλα Κροατίας (το τελευταίο αυτό της περσινής σεζόν), 10 Πρωταθλήματα Γιουγκοσλαβίας και 9 Κύπελλα Γιουγκοσλαβίας! Στο περσινό πρωτάθλημα δε, τερμάτισε στη δεύτερη θέση με 71 βαθμούς, δέκα λιγότερους από την Ριέκα που στέφθηκε Πρωταθλήτρια!

Έδρα της Χάιντουκ αποτελεί το "Stadion Poljud", χωρητικότητας 34 χιλιάδων θεατών, του οποίου η κατασκευή ξεκίνησε το 1977 και ολοκληρώθηκε το 1979.

χαιντουκ1

Προπονητής των Κροατών είναι ο γνωστός στον ΠΑΟΚ, Ιβάν Λέκο, ο οποίος υπήρξε συνεργάτης του Ίγκορ Τούντουρ στον Δικέφαλο τη σεζόν 2015-16, πριν δηλαδή ξεκινήσει... σόλο καριέρα, ενώ το αστέρι της ομάδας είναι ο – επίσης γνωστός στο ελληνικό κοινό – Μάρκο Λιβάγια, ο οποίος έχει πετύχει 60 γκολ και έχει μοιράσει 29 ασίστ, σε 99 εμφανίσεις με τη φανέλα της Χάιντουκ!

χαιντουκ2

Το έως τώρα ρόστερ της Χάιντουκ, έχει μέσο όρο ηλικίας τα 23,8 έτη, ενώ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, κέρδισε εκτός έδρας τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 2-1, παρότι βρέθηκε να χάνει με 1-0 στο πρώτο ημίχρονο!

Διαβάστε ακόμη...