Μπότο, ο 8ος της εποχής Σαββίδη

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι η θέση του αθλητικού διευθυντή στον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη, δεν είναι και η πιο εύκολη θέση στον κόσμο… Τον προσεχή Αύγουστο, κλείνουν 11 χρόνια από τότε που ανέλαβε την ΠΑΕ ο ομογενής επιχειρηματίας και μέχρι τότε, όλα δείχνουν ότι ο Ζοσέ Μπότο, θα είναι ο όγδοος που φεύγει από τη συγκεκριμένη θέση.
Πηγή: paok24.com
Μπότο, ο 8ος της εποχής Σαββίδη

Όταν ανέλαβε ο Σαββίδης, στη θέση του τεχνικού διευθυντή, ήταν ο Γιώργος Γεωργιάδης, τον οποίο διαδέχθηκε λίγους μήνες αργότερα (με ευρύτερο ρόλο), ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ. Το 2014 μετά το χαμένο τελικό Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό, ο Ζήσης Βρύζας ήταν αυτός που ανέλαβε ξανά το συγκεκριμένο πόστο. Στα μέσα της σεζόν 2014-2015 παραιτήθηκε και το Μάιο του 2015, ήρθε μετά… βαΐων και κλάδων, ο Φρανκ Άρνεσεν.

Ο Δανός, που είχε ξεκινήσει κι αυτός μια διαδικασία χτισίματος μιας νέας ομάδας, μερικούς μήνες μετά (Φεβρουάριος 2016), αποτέλεσε παρελθόν.

Ο Λούμπος Μίχελ ήταν αυτός που τον διαδέχθηκε, έχοντας και το ρόλο του προέδρου για ένα διάστημα, με εκείνη την ομάδα που δημιουργήθηκε τότε, να φτάνει σταδιακά σε μεγάλες επιτυχίες, ενώ τον Σλοβάκο, διαδέχθηκε ο Μάριο Μπράνκο, το Σεπτέμβριο του 2018.

Ο Μπράνκο ήταν σε αυτό το πόστο, μέχρι το καλοκαίρι του 2020 και στη συνέχεια, ανέλαβε ο Όλαφ Ρέμπε, σε ένα διαφορετικό καλοκαίρι πλέον και με το FFP να πιέζει τον ΠΑΟΚ. Ο Γερμανός έμεινε κι αυτός, μερικούς μήνες, αποχωρώντας τον Μάρτιο του 2021 και τυπικά…

Μετά τον Ρέμπε κι αφού μεσολάβησε ένα διάστημα χωρίς αθλητικό διευθυντή, στα τέλη Δεκεμβρίου του 2021, ανακοινώθηκε η συνεργασία με τον Ζοσέ Μπότο, ο οποίος μετά τις επιτελικές θέσεις σε τμήματα σκάουτινγκ της Σαχτάρ και της Μπενφίκα, έγινε για πρώτη φορά αθλητικός διευθυντής.

1,5 χρόνο μετά και έπειτα από πολλές αλλαγές στην ομάδα, με στόχο τη δημιουργία ενός νέου κορμού, είναι θέμα χρόνου η επισημοποίηση της αποχώρησής του.

Ο Πορτογάλος, αναμένεται να γίνει ο 8ος της εποχής Σαββίδη, που φεύγει (για διάφορους λόγους) από το συγκεκριμένο πόστο. Σε 11 χρόνια, 8 αθλητικοί διευθυντές…

Διαβάστε ακόμη...