Ο αθλητικός διευθυντής της Γκενκ στο SDNA: «Υψηλού επιπέδου φορ ο Σαμάτα, δεν τον κρατήσαμε γιατί θέλουμε νέα ταλέντα»

Ο επί 8 χρόνια αθλητικός διευθυντής της Γκενκ, Ντιμίτρι Ντε Κοντέ εξήγησε αποκλειστικά στο SDNA γιατί ο βελγικός σύλλογος αποφάσισε να μην κάνει χρήση της οψιόν για τον Αλί Σαμάτα, τονίζοντας ωστόσο πως ο Τανζανός φορ θα πετύχει στον ΠΑΟΚ.
Πηγή: sdna.gr
Ο αθλητικός διευθυντής της Γκενκ στο SDNA: «Υψηλού επιπέδου φορ ο Σαμάτα, δεν τον κρατήσαμε γιατί θέλουμε νέα ταλέντα»


Ο Ντιμίτρι Ντε Κοντέ θεωρείται από τους πιο πετυχημένους αθλητικούς διευθυντές στο βελγικό ποδόσφαιρο έχοντας επιδείξει έργο τα τελευταία 8 χρόνια όπου παραμένει στο πόστο του, στην Γκενκ.

Μάλιστα το όνομα του φιγουράρει συνεχώς στις λίστες συλλόγων της Premier League, όπως οι Τότεναμ και η Λιντς.

Μεταξύ άλλων, πιστώνεται τον Ιανουάριο του 2016 την απόκτηση του Αλί Σαμάτα, ο οποίος εξελίχθηκε σε «βαρύ πυροβολικό» των «κυανόλευκων», αλλά και του Νίκου Καρέλη.

O 48χονος director με αφορμή τη διαφαινόμενη μεταγραφή του Αλί Σαμάτα στον ΠΑΟΚ, μίλησε για το «πουλέν» του αποκλειστικά στο SDNA, διευκρινίζοντας πως ο αρχηγός της εθνικής Τανζανίας παραμένει σε υψηλό επίπεδο, ωστόσο η φιλοσοφία της Γκενκ συνιστά την ανανέωση του ρόστερ της, ρίχνοντας το βάρος της σε νέους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές.

«Ο Αλί Σαμάτα είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και ένας φανταστικός χαρακτήρας. Πρόκειται για ηγέτη μέσα στα αποδυτήρια που πάντα θέλει να πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα. Θα τον χαρακτήριζα ως έναν σπουδαίο επαγγελματία που άφησε το στίγμα του στην Γκενκ.

Το ότι ο Σαμάτα αποχώρησε από την Γκενκ δεν σημαίνει πως δεν πρόσφερε στον σύλλογο. Αντίθετα παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Έπρεπε όμως να στραφούμε και να εστιάσουμε σε νεότερους ηλικιακά ποδοσφαιριστές γιατί αυτή είναι άλλωστε η φιλοσοφία της Γκενκ.

Θεωρώ πως θα πετύχει στον ΠΑΟΚ. Είναι ποδοσφαιριστής που βρίσκεται στο επίπεδο της Γκενκ, αλλά και του ΠΑΟΚ. Του εύχομαι να κάνει την διαφορά στον ΠΑΟΚ, αλλά όπως προανέφερα έπρεπε να στραφούμε σε νεότερους ποδοσφαιριστές».

Διαβάστε ακόμη...