Νέλσον, θα έχουμε για πάντα (μόνο) το… Δουβλίνο!

Από paok24.com: Η αποτίμηση της "φτωχής" παρουσίας και προσφοράς του Ολιβέιρα στον ΠΑΟΚ!
Πηγή: paok24.com
Νέλσον, θα έχουμε για πάντα (μόνο) το… Δουβλίνο!

Ήταν δεδομένο εδώ και καιρό πως ΠΑΟΚ και Νέλσον Ολιβέιρα δεν θα συνέχιζαν μαζί τη νέα σεζόν. Αυτό, επιβεβαιώθηκε και... τυπικά πριν από λίγο, με την "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ να γνωστοποιεί με ανακοίνωση πως ο Πορτογάλος επιθετικός θα αποχωρήσει από την Τούμπα.

Κάπως έτσι, ολοκληρώνεται ο (διετής) κύκλος του 31χρονου Πορτογάλου στον Δικέφαλο, διάστημα στο οποίο ο υψηλόσωμος επιθετικός πέτυχε όλα και όλα... δύο σημαντικά γκολ!

Ποια ήταν αυτά; Το γκολ στο Δουβλίνο στις 3 Αυγούστου 2021, στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, με το οποίο ο Δικέφαλος μείωσε το σκορ με την Μποέμιαν σε 2-1 και εν τέλει χρειάστηκε ένα μόλις γκολ για να αποκλείσει τους Ιρλανδούς στο ξεκίνημα της διαδρομής μέχρι τους "8" του Europa Conference League και το γκολ στο 78ο λεπτό του φετινού αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, με το οποίο ο Δικέφαλος ισοφάρισε τους "πράσινους" σε 1-1 και ουσιαστικά τους έκοψε κάθε ελπίδα για ανατροπή του 2-0 της Τούμπας!

Φυσικά, υπάρχει και η ασίστ στον Αντόνιο Τσόλακ στις 27 Απριλίου στο "Γ. Καραϊσκάκης", στην παράταση του ημιτελικού Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, γκολ με το οποίο ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στον τελικό του περσινού Κυπέλλου!

Κατά τα... άλλα, ο Νέλσον Ολιβέιρα δεν κατόρθωσε να δώσει στον ΠΑΟΚ ούτε το 20% αυτών που έπρεπε βάσει της εμπειρίας του αλλά και των 2 εκ. ευρώ που καρπώθηκε στα δύο χρόνια παρουσίας του στην Τούμπα, χωρίς αυτό να είναι αποκλειστικά... δική του ευθύνη!

Και αυτό γιατί στον αγώνα – ρεβάνς με την Μποέμιαν στην Τούμπα στις 12 Αυγούστου 2021 υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού, υποβλήθηκε σε χειρουργείο και χρειάστηκε να μείνει εκτός δράσης για οχτώ μήνες, ενώ στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν και δη στο ξεκίνημα της δεύτερης εβδομάδας της παρουσίας του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία, υπέστη κάταγμα στα πλευρά μετά από σύγκρουσή του με τον Ντομινίκ Κοτάρσκι στην προπόνηση!

Βέβαια, ο Πορτογάλος κατέγραψε τη φετινή σεζόν ένα πολύ καλό τρίμηνο από τον Οκτώβριο έως τον Ιανουάριο, διάστημα στο οποίο πέτυχε όλα τα φετινά γκολ του, εννέα στον αριθμό! Ωστόσο, στο δεύτερο μισό της σεζόν ήταν κατά πολύ κατώτερος του αναμενομένου, με ενδεικτικό να είναι πως δεν βρήκε ούτε μία φορά τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα στα πλέι οφ της Super League αλλά και δεν αγωνίστηκε στον τελικό με την ΑΕΚ, έχοντας από καιρό ενοχλήσεις στον αστράγαλο!

Συνολικά, ο Ολιβέιρα φόρεσε 45 φορές τη φανέλα του ΠΑΟΚ, καταγράφοντας 10 γκολ και 4 ασίστ σε 2.539 λεπτά, απολογισμός ιδιαίτερα "φτωχός"...

Διαβάστε ακόμη...