Ο Ράιλι με ρεκόρ 25 χρόνων στα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Από esake.gr: Ο Τζέιλεν Ράιλι σημείωσε 27 από τους 77 πόντους του ΠΑΟΚ mateco και με αυτούς ένα ρεκόρ 25 χρόνων από παίκτη του Δικεφάλου στα εντός έδρας παιχνίδια με τον Ολυμπιακό.
Πηγή: esake.gr
Ο Ράιλι με ρεκόρ 25 χρόνων στα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Ήταν η κορυφαία επίδοση σκοραρίσματος των τελευταίων 28 εντός έδρας αγώνων του ΠΑΟΚ mateco με τους «ερυθρόλευκους» στην Basket League και η δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία αυτών των αγώνων για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Θα πρέπει να γυρίσουμε στα 90s για να βρούμε επίδοση μεγαλύτερη από αυτήν που είχε χθες ο Τζέιλεν Ράιλι στα εντός έδρας παιχνίδια του ΠΑΟΚ mateco με τον Ολυμπιακό αφού το ρεκόρ μοιράζονται ακόμη ο Μπάνε Πρέλεβιτς με τον Πέτζα Στογιάκοβιτς. Ο Πρέλεβιτς είχε 29 στο ματς των ημιτελικών του 1996 (81-76) και ο Στογιάκοβιτς 29 στο ματς της κανονικής περιόδου της σεζόν 1997-98 (67-58).

Το «ασπρόμαυρο» ρεκόρ πόντων των 82 αγώνων μεταξύ των δύο ομάδων στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93) κρατάει ο Ρόουλ Μάρσαλ που είχε 33 στο εκτός έδρας ματς της περιόδου 2010-11 (89-82).

Ο Τζέιλεν Ράιλι σημείωσε 12 από τους 27 πόντους του από την περίμετρο. Είχε 4/8 τρίποντα και με αυτά έγινε ο 17ος ξένος στην ιστορία της ομάδας στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που ξεπέρασε τα 50 εύστοχα.

Ακόμη για τον ΠΑΟΚ mateco...

Ο Νέιτ Ρένφρο σημείωσε ένα ρεκόρ καριέρας στην Basket League. Ο Αμερικανός σέντερ πηγαίνει, κατά κάποιο τρόπο κόντρα στα στερεότυπα της στατιστικής αφού εκτός των ριμπάουντ και των κοψιμάτων –παρότι δεν είχε τάπα σε αυτό το ματς- κάνει σπουδαία δουλειά στις ασίστ και στα κλεψίματα.

Ο Ρένφρο «έγραψε» ρεκόρ καριέρας μοιράζοντας οχτώ ασίστ αφού η προηγούμενη, καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη των έξι που σημείωσε στα εντός έδρας παιχνίδια του φετινού Πρωταθλήματος με το Λαύριο Megabolt και τον Κολοσσό H Hotels. Παράλληλα ισοφάρισε το ρεκόρ περιόδου για τον ΠΑΟΚ mateco αφού οχτώ ασίστ είχε και ο Γιανίκ Φράνκε στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Προμηθέα για την κανονική περίοδο.

Ο Νέιτ Ρένφρο σημείωσε μόλις τη δεύτερη επίδοση 6+ στον συντελεστή ασίστ/λαθών για τον ΠΑΟΚ mateco έχοντας 8 ασίστ και 2 λάθη. Ο Γιανίκ Φράνκε είχε 8 ασίστ και κανένα λάθος στο εντός έδρας παιχνίδι της κανονικής περιόδου με τον Προμηθέα. Ο Αμερικανός έγινε ο δεύτερος σέντερ με επίδοση τουλάχιστον +6 αφού τον ίδιο συντελεστή είχε ο Μουσταφά Φαλ στο εκτός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού με το Περιστέρι bwin (6 ασίστ / 0 λάθη).

Διαβάστε ακόμη...