Ο τελικός στον Βόλο και οι ημερομηνίες – κλειδί για την νέα σεζόν

O τελικός θα κρίνει τη διοργάνωση στην οποία θα παίξει ο ΠΑΟΚ την επόμενη σεζόν αλλά και το ποτε θα ξεκινήσει η καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας. Σε περίπτωση κατάκτήσης του τίτλου αύριο στον Βόλο ο Δικέφαλος θα ξεκινήσει στην χειρότερη περίπτωση από τον 3ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ στις 10 Αυγούστου, με την ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα (17 Αυγούστου).
Πηγή: thessports.gr
Ο τελικός στον Βόλο και οι ημερομηνίες – κλειδί για την νέα σεζόν

Η παρουσία του στο Γιουροπα Λιγκ με μια πιθανή κατάκτηση Κυπέλλου του δίνει και μια δικλείδα ασφαλείας στην Ευρώπη, καθώς ακόμα και αν αποκλειστέι από τα προκριματικά της δεύτερης τη τάξη διοργάνωσης της ΟΥΕΦΑ, θα έχει την δυνατότητα να συνεχίσει στο Κόνφερενς Λιγκ.

Στο απευκταίο σενάριο της ήττας στον τελικό η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θα παίξει στο Κόνφερενς Λιγκ ξεκινώντας από τον 2ο προκριματικό, με πρώτο επίσημο παιχνίδι στις 27 Ιουλίου (όπως συνέβη και την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο) και την ρεβάνς μια εβδομάδα μετα. Ειναι μια σημαντική διαφορά στην προετοιμασία και στις μέρες ξεκούρασης των παικτών αυτές οι 15 μέρες από την μια διοργάνωση στην άλλη, πέραν των οικονομικών ζητημάτων από διοργάνωση σε διοργάνωση.

Υπάρχουν βέβαια και δύο σενάρια που στέλνουν τον ΠΑΟΚ (εφόσον πάρει το Κύπελλο) στα πλέι οφ των προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ στις 24 Αυγούστου. Το πρώτο σενάριο είναι να κατακτήσει το φετινό Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στη Σεβίλλη η Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο και ταυτόχρονα να βγει από το πρωτάθλημα Ιταλίας στο Τσάμπιονς Λιγκ ή στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου μετά την τιμωρία των -10 βαθμών της Γιουβέντους, φέρνει τους Ρωμαίους πιο κοντά σε αυτό τον στόχο.

Το δεύτερο σενάριο έχει να κάνει και πάλι με την Ιταλία και είναι να κατακτήσει η Φιορεντίνα το Κύπελλο Ιταλίας (τελικός με Ίντερ αυριο) και στη συνέχεια να κατακτήσει και το Κόνφερενς Λιγκ στον τελικό με την Γουέστ Χαμ. Εφόσον προκύψει ένα από τα δύο σενάρια, η ελληνική ομάδα που έχει το καλό εισιτήριο του Γιουρόπα Λιγκ πάει στα πλέι οφ των προκριματικών της διοργάνωσης, έχοντας μπροστά της να αποκλείσει μόνο έναν αντίπαλο, ενώ ταυτόχρονα έχει εξασφαλισμένη θέση σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Είτε στο Γιουρόπα ΛΙγκ αν περάσει, είτε στο Κόνφερενς Λιγκ αν αποκλειστεί.

Διαβάστε ακόμη...