Στη Τούμπα φίλαθλοι της Μπεσίκτας (video)

«Αδερφέ ψάχνω μια μπουτίκ του ΠΑΟΚ. Θέλω να αγοράσω φανέλα. Που έχει μαγαζί ανοιχτό;» με σταματά καταμεσήμερο Κυριακής τυχαία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και με ρωτά ο Vasfi Emre Saracoglu. Πιστός φίλαθλος της Μπεσίκτας, ο πολιτικός μηχανικός από την Κωνσταντινούπολη επισκέφτηκε την Ελλάδα για πέμπτη φορά με αφορμή το Ραμαζάνι, την θρησκευτική μουσουλμανική εορτή νηστείας. «
Πηγή: thessports.gr
Στη Τούμπα φίλαθλοι της Μπεσίκτας (video)

Είδαμε την Αθήνα, πήγαμε στην Ακρόπολη, αλλά δεν θα φύγω από την Ελλάδα, αν δεν ζήσω την ατμόσφαιρα της Τούμπας. Ξέρω ότι οι φανατικοί προτιμούν την θύρα 4. Εκεί θα πάρω εισιτήριο. Να ζήσω τον παλμό» προσθέτει. Μετά από μια σύντομη βόλτα στο κέντρο της πόλης ο Vasfi Emre Saracoglu-φορώντας τον Δικέφαλο στο στήθος- μαζί με τους Τούρκους φίλους του ανηφόρισε για το γήπεδο του ΠΑΟΚ προκειμένου να παρακολουθήσει το ματς με τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο των πλέι οφ της Super League.


«Οι ΠAOKτσήδες είναι τρελοί. Δημιουργούν μοναδική ατμόσφαιρα στο γήπεδο με τα δυνατά συνθήματα που φωνάζουν και τους πυρσούς που ανάβουν. Είναι εντυπωσιακό το θέαμα. Στην Τουρκία δεν επιτρέπονται καπνογόνα και τα γήπεδα δεν έχουν τον ίδιο παλμό. Περνάμε πολλούς ελέγχους μέχρι να μπούμε στο γήπεδο. Και να σου πω και κάτι: ‘Προτιμώ να παρακολουθήσω ένα ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού παρά έναν τελικό Champions League’. H Τούμπα βγάζει πιο πολύ πάθος» προσθέτει.

Την επόμενη βδομάδα στο τουρκικό πρωτάθλημα έχει ντέρμπι μεταξύ Μπεσίκτας και Γαλατάσαραϊ. «Θα πάω στο γήπεδο, φορώντας την φανέλα του Δικεφάλου».

Παραδοσιακά υπάρχει η συμπόρευση και αδελφοποίηση της Μπεσίκτας με την Παρτιζάν Βελιγραδίου. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, ένας άλλος πόλος οπαδών του «Δικεφάλου» ανέπτυξε στενές σχέσεις με τους οπαδούς της Μπεσίκτας. ΠΑΟΚ και Μπεσίκτας μοιράζονται στις φανέλες τους τα ίδια χρώματα άσπρο και μαύρο.

Η ομοιότητα αυτή με τον ΠΑΟΚ έφερε πολύ κοντά τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και της Μπεσίκτας. Ο ΠΑΟΚ έχει έμβλημα τον δικέφαλο αετό από την Πόλη και το παρατσούκλι της Μπεσίκτας είναι «ασπρόμαυροι αετοί». Έκτοτε, διάφορα πανό έκαναν την εμφάνισή τους στα γήπεδα που έγραφαν ο «ΠΑΟΚ είναι πάνω από τα έθνη» και αντίστοιχα οι οπαδοί της Μπεσίκτας πανό με τη φράση «οι πολιτικοί μάς έκαναν εχθρούς».

πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε ακόμη...