Πώς τα πάνε μέχρι τώρα οι οι πέντε δανεικοί του ΠΑΟΚ;

Από paok24.com: Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο αριθμός των δανεικών ποδοσφαιριστών που έχει παραχωρήσει ο ΠΑΟΚ έχει μειωθεί αισθητά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και ο λόγος είναι ένας και ξεκάθαρος.
Πηγή: paok24.com
Πώς τα πάνε μέχρι τώρα οι οι πέντε δανεικοί του ΠΑΟΚ;

Μα φυσικά η δημιουργία του ΠΑΟΚ Β, η οποία έχει διευκολύνει πάρα πολύ το κλαμπ όσον αφορά την αξιοποίηση των νεαρών ποδοσφαιριστών του αλλά και των παικτών που δεν υπολογίζονται από το τεχνικό επιτελείο της ανδρικής ομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, πέντε ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου» προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άλλες ομάδες, οι τρεις εκτός Ελλάδας. Από τα συμβόλαια των παρακάτω ποδοσφαιριστών, μονάχα του Βρακά λήγει το προσεχές καλοκαίρι.

Αναλυτικά...

1) Χάρης Τσιγγάρας (Τουλούζ)

Ο 22χρονος μέσος, προϊόν των «ασπρόμαυρων» ακαδημιών, μετακόμισε στην Τουλούζη για λογαριασμό της ομώνυμης ομάδας. Ο νεαρός πήγε στην Γαλλία ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν, με τους Γάλλους να έχουν το δικαίωμα να εξαγοράσουν τα δικαιώματά του έναντι 2,5 εκ. ευρώ! Τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενε, καθώς πέρασε την πόρτα του χειρουργείου και υποβλήθηκε σε επέμβαση στους κοιλιακούς του, γεγονός που τον κράτησε πίσω. Μέχρι σήμερα ο Τσιγγάρας έχει καταγράψει 4 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 3 ήταν για τον θεσμό του κυπέλλου. Σε περίπτωση που οι Γάλλοι δεν εξαγοράσουν τα δικαιώματα του, τότε το καλοκαίρι αναμένεται να επιστρέψει στην Τούμπα.

2) Λούκας Τέιλορ (Σαχτάρ Ντόνετσκ)

Η μεταγραφή του το καλοκαίρι της περσινής σεζόν κρίθηκε αποτυχημένη, με τον δεξιό οπισθοφύλακα να μην δικαιώνει τους ανθρώπους της ομάδας που τον έφεραν στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Δικεφάλου. Το προηγούμενο καλοκαίρι ο Βραζιλιάνος μετακόμισε σε γνώριμα λημέρια για εκείνον, καθώς ντύθηκε στα πορτοκαλί, με την Σαχτάρ Ντόνετσκ να προχωράει στην απόκτησή του με τη μορφή δανεισμού. Οι Ουκρανοί κάλυψαν όλο το συμβόλαιό του, ενώ στη συμφωνία των δύο πλευρών έχει προβλεφθεί buy out, ύψους 300 χιλιάδων ευρώ, αν ο Βραζιλιάνος ακραίος αμυντικός αγωνιστεί στο 50% των αγώνων της. Μέχρι σήμερα έχει σημειώσει 16 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 5 ήταν για το Champions League και η μία για το Europa. Το 2023 έχει αγωνιστεί μόλις σε 2 παιχνίδια με το μέλλον του στην Ουκρανία να μην φαίνεται ευοίωνο.

3) Γιώργος Βρακάς (Λεβαδειακός)

Γεννημένος στις 28 Απριλίου 2001. Μετά από ένα διετές πέρασμα από την Ιταλία και τη Νάπολι, το καλοκαίρι του 2020 επέστρεψε στην Ελλάδα με τον ΠΑΟΚ να μην χάνει την ευκαιρία να τον κάνει δικό του και να υπογράψει μαζί του συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2023. Μετά από ένα χρόνο στην Κ19 οι άνθρωποι του Δικεφάλου τον παραχώρησαν ως δανεικό στον Λεβαδειακό, με την φανέλα του οποίου πανηγύρισε την άνοδο στην Super League 1. Η φετινή σεζόν ήταν ένα στοίχημα για τον ίδιο, με τον Βρακά να έχει κερδίσει θέση βασικού στην ομάδα της Βοιωτίας, έχοντας αγωνιστεί συνολικά 25 φορές σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

4) Παναγιώτης Τζίμας (ΠΑΣ Γιάννινα)

Γεννημένος στις 12 Μαρτίου 2001. Aπό το περσινό καλοκαίρι αγωνίζεται στον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον οποίο έχει καταγράψει 24 συμμετοχές, ενώ έχει μοιράσει και τρεις ασίστ. Ο νεαρός διατηρεί συμβόλαιο με τον Δικέφαλο έως το καλοκαίρι του 2025.

5) Νίκολας Κουαλιάτα (Κουιαμπά)

Ο Ουρουγουανός αποκτήθηκε από τους «ασπρόμαυρους» το περσινό καλοκαίρι, χωρίς ωστόσο να δείξει θετικά δείγματα γραφής, τουλάχιστον κατά το πρώτο διάστημα παρουσίας του στην Τούμπα. Κατά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο η Βραζιλιάνικη Κουιαμπά ενδιαφέρηκε για την απόκτηση του υπό το καθεστώς δανεισμού, όπερ και εγένετο.

Διαβάστε ακόμη...