Τέμπη: Η «άγνωστη» τραγωδία τεσσάρων ΠΑΟΚτσήδων το 1971

Από forzaonline.gr: Ενώ η χώρα βρίσκεται σε κλίμα οδύνης από την τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου, όπου πάνω από 45 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, μετά την σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών, υπάρχει μια «άγνωστη» τραγωδία οπαδών του ΠΑΟΚ στα Τέμπη, η οποία... σβήστηκε στον χρόνο.
Πηγή: forzaonline.gr
Τέμπη: Η «άγνωστη» τραγωδία τεσσάρων ΠΑΟΚτσήδων το 1971

Οι τραγωδίες της 28/2/2023, της 13/4/2003 και της 4/10/1999 είναι οι τραγωδίες των Τεμπών που θα μνημονεύονται για πάντα, όμως υπάρχει ακόμη μία η οποία με το πέρασμα των ετών... ξεχάστηκε.

Συγκεκριμένα, στις 20/11/1971, ημέρα Σάββατο, 4 ΠΑΟΚτσήδες έχασαν την ζωή τους κοντά στα Τέμπη, καθ' οδόν για την Αθήνα, όπου πήγαιναν να συμπαρασταθούν στον ΠΑΟΚ, στην αναμέτρηση του με τον Πανιώνιο.

Ο ΠΑΟΚ θα αγωνιζόταν την επόμενη μέρα στη Νέα Σμύρνη με αντίπαλο τον Πανιώνιο. Ο κόσμος της ομάδας ετοιμαζόταν να δώσει δυναμικό παρόν στην αναμέτρηση, όπως γινόταν σε όλα τα παιχνίδια εκείνης της εποχής, κατεβαίνοντας στην πρωτεύουσα με ότι μέσο μπορούσε ο καθένας.

Ανάμεσα στους εκδρομείς και μια παρέα τεσσάρων νεαρών (Γιώργος Χριστοδουλίδης ετών 24, Κατερίνα Παπαδοπούλου ετών 19, Ζαχαρίας Διάβας ετών 24 και Αγάπη Αγγελίδου ετών 19).

Σύμφωνα με τα στοιχεία νοίκιασαν αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη και ταξίδεψαν στην παλιά και πολύ επικίνδυνη -για όσους θυμούνται- Εθνική οδό, ώστε να ενισχύσουν την αγαπημένη μας ομάδα σε ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς.

Δυστυχώς όμως ο χάρος είχε άλλα σχέδια! Το μικρό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ηλεκτρολόγος Ζαχαρίας Διάβας, σχετικά κοντά στα Τέμπη (25 χμ από τη Λάρισα για την ακρίβεια), συγκρούστηκε με φορτηγό – ψυγείο.

Μετά την πρώτη πρόσκρουση ο οδηγός προσπάθησε να επαναφέρει το αυτοκίνητο στην κανονική του πορεία, αλλά αυτό εκτινάχτηκε σε απόσταση αρκετών μέτρων με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο και οι τέσσερις επιβαίνοντες!

Ένα περιστατικό που χάθηκε στο βάθος του χρόνου, ξεχάστηκε και κανείς δεν φρόντισε να το ανασύρει όλα αυτά τα χρόνια, σαν ελάχιστο φόρο τιμής στους αδικοχαμένους οπαδούς του Δικεφάλου.

Συνέβη σε μια περιοχή που δικαιολογημένα θεωρείται «καταραμένη» καθώς λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω έχασαν τη ζωή τους 28 χρόνια αργότερα (4/10/1999) άλλοι έξι οπαδοί του ΠΑΟΚ σε ένα ακόμη τραγικό περιστατικό.

Στην εικόνα του άρθρου διακρίνονται από τα αριστερά προς τα δεξιά: Γιώργος Χριστοδουλίδης ετών 24, Κατερίνα Παπαδοπούλου ετών 19, Ζαχαρίας Διάβας ετών 24, οδηγός...

Διαβάστε ακόμη...