ΠΑΟΚ: Τέταρτος σε XGoals – Δεύτερος σε τελικές

Από paok24.com: Η δυστοκία του Δικεφάλου, με νούμερα
Πηγή: paok24.com
ΠΑΟΚ: Τέταρτος σε XGoals – Δεύτερος σε τελικές

Ο ΠΑΟΚ μετά τις πρώτες 7 αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Superleague βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας χάσει μέσα από τα χέρια του πολύτιμους βαθμούς -κυρίως- σε Ηράκλειο και Λιβαδειά.

Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει την 8η καλύτερη επίδοση στο σκοράρισμα, μεταξύ των δεκατεσσάρων ομάδων του πρωταθλήματος, την ώρα που βρίσκεται στην δεύτερη θέση όσο αφορά την δημιουργία τελικών, με 90. Πρώτη είναι η ΑΕΚ με 107, που ανέβασε σε μεγάλο βαθμό το ποσοστό της στα τελευταία τρία της παιχνίδια.

Πάνω από Ολυμπιακό (88), Άρη (82) και Παναθηναϊκό (79). Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός έχει τις λιγότερες από τους 5, δείγμα του γεγονότος πως έχει πρόβλημα στην δημιουργία. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ πετυχαίνει 1 γκολ ανά 12,8 τελικές προσπάθειες, ακριβώς το αντίθετο δηλαδή από την αποτελεσματικότητα των «πρασίνων».

Όσο αφορά τα XGoals, οι ασπρόμαυροι και πάλι αδικούν τους εαυτούς τους. Βάσει των ευκαιριών τους, θα έπρεπε να έχουν σκοράρει 11 γκολ, τέσσερα παραπάνω δηλαδή από αυτά που έχουν βάλει κι αν κοιτάξει κανείς τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ καταλαβαίνει πως αυτά τα τέσσερα γκολ θα μπορούσαν να κάνουν την διαφορά στον βαθμολογικό πίνακα.

Ωστόσο σε αυτήν την ειδική στατιστική κατηγορία ο ΠΑΟΚ είναι πίσω από Ολυμπιακό (13,56), Παναθηναϊκό (13,07) και ΑΕΚ (12.9), επομένως θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι δίκαια πίσω τους και στην βαθμολογία. Εντύπωση προκαλεί και εδώ το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός έχει 13,07 XGoals, από τα οποία τα 3,5 είναι από τα πέναλτι που έχει κερδίσει, μιας και κάθε πέναλτι μετρά 0,75.

Διαβάστε ακόμη...