Γάνδη: Η πόλη των δύο ποταμών

Από paokfc.gr : Μία από τις αρχαιότερες πόλεις του Βελγίου, με ένα από τα πιο όμορφα ιστορικά μεσαιωνικά κέντρα της Ευρώπης, η Γάνδη, είναι η επόμενη στάση του ΠΑΟΚ στην ευρωπαϊκή του πορεία.
Πηγή: paokfc.gr
Γάνδη: Η πόλη των δύο ποταμών

Η πρωτεύουσα της Ανατολικής Φλάνδρας οικοδομήθηκε στη συμβολή των ποταμών Σκάλδη (Scheldt) και Λυς (Leie/Lys) περί τον 7ο αιώνα, διατηρεί ένα αρκετά μεγάλο και σημαντικό λιμάνι, ενώ συνδέεται με τη θάλασσα με την διώρυγα Γάνδης-Τερνέζεν (Ghent-Terneuzen). Η Γάνδη είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην χώρα μετά τις Βρυξέλλες και την Αμβέρσα κι έχει εξελιχθεί σε πολιτιστικό και τουριστικό προορισμό.

Το paokfc.gr έχει ετοιμάσει έναν οδηγό για το τι ενδιαφέρον μπορεί να δει και να κάνει κανείς στην πόλη των δύο ποταμών:

Γέφυρα Αγίου Μιχαήλ

Μόνο από αυτή τη γέφυρα μπορεί να θαυμάσει κανείς και τους τρεις διάσημους πύργους της πόλης. Η θέα είναι μοναδική, όπου κι αν κοιτάξει κανείς απ’ αυτό το σημείο.

Πλατεία Sint-Baafsplein

Μεσαιωνική, εξαιρετικά διατηρημένη, γοητευτική η πλατεία αυτή βρίσκεται ανάμεσα στο Βασιλικό Ολλανδικό Θέατρο, τον Πύργο Belfry και τον Καθεδρικό του St. Bavo.

Καθεδρικός του Saint Bavo

Ανεβείτε τα 444 σκαλοπάτια. Θα αποζημιωθείτε. Ο καθεδρικός του Saint Bavo με τις 40 καμπάνες φιλοξενεί εντυπωσιακούς θησαυρούς τέχνης, έναν μεγάλο πίνακα του Ρούμπενς, τάφους επισκόπων της Γάνδης και το εικαστικό αριστούργημα της φλαμανδικής τέχνης «Η Λατρεία του Μυστικού Αμνού» των Hubert και Jan van Eyck, χρονολογίας 1432.

Ο ναός του Αγίου Νικολάου, Σήμα κατατεθέν της πόλης.

Κάηκε δύο φορές (το 1120 και το 1176), ανακαινίστηκε στη σημερινή του μορφή μεταξύ του 1220 και του 1250, επεκτάθηκε τον 14ο αιώνα και χρησιμοποιήθηκε ως στάβλος στη Γαλλική Επανάσταση, για να λειτουργήσει και πάλι ως ναός τον 19ο αιώνα.

Κάστρο της Γάνδης

Ο πλούτος, η δύναμη, η επιβολή του κόμη του κάστρου Gravensteen είναι έκδηλα στο Κάστρο των Κομήτων της Φλάνδρας, που χτίστηκε το 1180 και προσφέρει πανοραμική θέα της πόλης, καθώς την επιβλέπει από ψηλά.

Συνοικία Patersol

Ίσως είναι το ομορφότερο σημείο στη Γάνδη. Το Graslei είναι ένα μεσαιωνικό λιμάνι με αναπαλαιωμένα κτίρια–αποθήκες που αποτελεί σημείο συνάντησης επισκεπτών και ντόπιων.

Graffiti Street

Στο μικρό δρομάκι κοντά στο ξενοδοχείο NH Belfort, που η είσοδός του μοιάζει με διάδρομο ανάμεσα στα κτήρια, θα περπατήσετε στο μοναδικό μέρος της πόλης που επιτρέπονται τα graffiti.

Moules frites

Να γευτείτε οπωσδήποτε μύδια με τηγανητές πατάτες (moules frites), μοσχάρι με βελγική μπίρα, κρεμμύδια και μανιτάρια (carbonnades flamandes) και φυσικά βάφλες (gaufre), που θα βρείτε κυριολεκτικά παντού.

Διαβάστε ακόμη...