Rival Analysis: Το προφίλ της Γάνδης

Από paokfc.gr: Η Γάνδη είναι το εμπόδιο του ΠΑΟΚ για μία θέση στους 8 του UEFA Europa Conference League 2021-22. Λίγο πριν τη σέντρα της πρώτης αναμέτρησης, το Rival Analysis του paokfc.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον αποψινό μας αντίπαλο.
Πηγή: paokfc.gr
Rival Analysis: Το προφίλ της Γάνδης

Η ιστορία

Είναι ένας από τους αρχαιότερους συλλόγους του Βελγίου. Ιδρύθηκε το 1864, ενώ το ποδοσφαιρικό της τμήμα δημιουργήθηκε το 1900. Παρά τη μακρά της ιστορία, η Γάνδη έχει καταφέρει να κερδίσει μόλις μία φορά το πρωτάθλημα, τη σεζόν 2014-15 και τρεις φορές το Κύπελλο Βελγίου (1964, 1984, 2010).

Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις οι Βέλγοι έχουν μακρά ιστορία, κυρίως στο Κύπελλο UEFA και μετέπειτα στο Europa League, ενώ οι σπουδαιότερη διάκριση ήταν το 1991 όταν έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA, όπου αποκλείστηκε από τον Άγιαξ.

Άξια αναφοράς κι η παρουσία της Γάνδης σε δύο τελικούς του Κυπέλλου Intertoto 2006 και 2007.

Η πορεία μέχρι τους 16 του UECL

H Γάνδη την περσινή σεζόν τερμάτισε στην 7η θέση του βελγικού πρωταθλήματος στην κανονική του διάρκεια και μπήκε στα Play Offs για τη θέση του UEFA Europa Conference League. Οι Βέλγοι άλλαξαν πέρυσι το σύστημα διεξαγωγής της post season στο πρωτάθλημά τους, συμπεριλαμβάνοντας μόνο τις τέσσερις πρώτες ομάδες στο γκρουπ για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Η Γάνδη κατάφερε να κερδίσει τον όμιλο και να πάρει το εισιτήριο για το νεοσύστατο Conference League. Η πορεία της ξεκίνησε από τον 2ο προκριματικό γύρο, όπου αντιμετώπισε την Βαλερέγκα, την οποία κέρδισε εντός με 4-0 κι έχασε εκτός με 2-0. Στη συνέχεια απέκλεισε τη Ρίγα, αρκετά δύσκολα, καθώς ήρθε ισόπαλη με 2-2 εντός έδρας κι έκανε διπλό στη Λετονία με 0-1 για να πάρει το εισιτήριο για τα Play Offs.

Η Ράκοβ Τσεχστόβα αποδείχθηκε κι αυτή σκληρή αντίπαλος και κέρδισε το πρώτο παιχνίδι με 1-0 στην Πολωνία, αλλά η Γάνδη έκανε την ανατροπή και πήρε την πρόκριση για τη φάση των ομίλων

.Εκεί βρέθηκε αντιμέτωποι με τη Φλόρα Τάλιν, την Παρτιζάν και την Ανόρθωση και κατάφερε να πάρει την πρωτιά στον όμιλο και την απευθείας πρόκριση στη φάση των 16 της διοργάνωσης με τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα.

Ο προπονητής

O Χάιν Βανχαέζεμπρουκ είναι ίσως ο πιο πετυχημένος τεχνικός στην ιστορία της Γάνδης κι ο μόνος που κατάφερε να την οδηγήσει σε πρωτάθλημα στα 122 χρόνια της ιστορίας της.

Ο Βέλγος προπονητής μετά από μία μακρά πορεία με την Κορτράικ, το 2014 ανέλαβε τα «Βουβάλια«, όπου έμεινε για τρεις σεζόν. Το 2017 μετακόμισε για λίγο στην Άντερλεχτ, έμεινε εκτός πάγκων για ένα διάστημα και το 2020 επέστρεψε στην ομάδα που μεγαλούργησε.

Το ρόστερ

Ποιότητα, νιάτα, ταλέντο, εμπειρία, δύναμη. Με μία πρώτη ματιά η Γάνδη μοιάζει γεμάτη από όλα τα προηγούμενα.Απόλυτος πρωταγωνιστής της ομάδας τη φετινή σεζόν είναι ο 28χρονος εξτρέμ Ταρίκ Τισουντάλι. Είναι ο πρώτος σκόρερ σε όλες τις διοργανώσεις με 20 γκολ και 7 ασίστ σε 40 παιχνίδια. Παρότι έχει γεννηθεί στο Άμστερνταμ, είναι διεθνής με τη Εθνική Μαρόκο, με τη οποία μετράει ήδη τέσσερις συμμετοχές.

Εξαιρετική σεζόν διανύει και ο 33χρονος επιθετικός Λορέν Ντεπουάτρ με οκτώ τέρματα σε 34 αναμετρήσεις. Αρχηγός της ομάδα είναι ο γνώριμος στα ελληνικά γήπεδα, Οτζίτζα-Οφόε, που αγωνίστηκε με τη φανέλα του Ολυμπιακού τη σεζόν 2017-18, ενώ έχει βρεθεί αντίπαλος του ΠΑΟΚ και με τη φανέλα της Κλαμπ Μπριζ τη σεζόν 2011-12 στους ομίλους του UEFA Europa League.

Διαβάστε ακόμη...