Μίντιλαντ: Η ώρα της αλήθειας και ο «Γολγοθάς» που αρχίζει από τον ΠΑΟΚ

Από sdna.gr:Το SDNA «θερμομετρεί» την Μίντιλαντ του Μπο Χένρικσεν, εξετάζοντας τα δεδομένα γύρω από την επιστροφή της στις επίσημες υποχρεώσεις, με το ξεκίνημα να γίνεται από το νοκ-άουτ παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ για του Europa Conference League.
Πηγή: sdna.gr
Μίντιλαντ: Η ώρα της αλήθειας και ο «Γολγοθάς» που αρχίζει από τον ΠΑΟΚ

Η Μίντιλαντ βγαίνει από τον πάγο στον οποίο μπήκε για περίπου δύο μήνες, λόγω της εκτεταμένης χειμερινής διακοπής στο πρωτάθλημα Δανίας. Η πρωτοπόρος της πρώτης κατηγορίας της χώρας πραγματοποίησε μια middle season προετοιμασία και πλέον ξεκινά τον «Γολγοθά» του δευτέρου μισού της σεζόν, κυνηγώντας ευρωπαϊκή διάκριση ταυτόχρονα με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πόσο έτοιμη είναι; Πόσο καλή δουλειά έκανε στο κενό της και πόσο φορμαρισμένη θα παρουσιαστεί στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της στο 2022, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ;

Με 11 νίκες, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες, η ομάδα του Χένρικσεν βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας της Superligaen, μόλις δύο βαθμούς (35β.) πάνω από την Κοπεγχάγη, προβάδισμα πραγματικά μηδαμινό δεδομένου ότι θα ακολουθήσει διαδικασία play-off για την πρώτη εξάδα.

Το τελευταίο επίσημο παιχνίδι των Δανών δόθηκε στις 12 Δεκεμβρίου, με έναν αποκλεισμό στους προημιτελικούς του Κυπέλλου από τη Μπρόντμπι να αποτελεί το οδυνηρό κλείσιμο του 2021. Έκτοτε, οι «Λύκοι» ξεκουράστηκαν και επέστρεψαν στη δουλειά με σκοπό να προετοιμαστού για αυτό που έρχεται: Ευρώπη και πρωτάθλημα. Φιλοδώρησαν με «πεντάρες» την Έσμπιεργκ και το Αμβούργο σε φιλικές αναμετρήσεις και έπειτα συμμετείχαν στο Atlantic Cup, όπου ηττήθηκαν από Ζενίτ (1-0) και Μπρεϊντάμπλικ (3-3) αλλά κέρδισαν τη Βαλερένγκα (3-1). Σε αυτό το τουρνουά, ο Χένρικσεν φρόντισε να χρησιμοποιήσει όλους σχεδόν τους ποδοσφαιριστές του, «φορτώνοντας» τους με χρόνο συμμετοχής και φορμαρίζοντας τους για τις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις του νέου έτους.

Μοναδική απουσία στα τετράδια του Χένρικσεν είναι ο νεαρός επιθετικός Χάιζελμπεργκ, ο οποίος πάντως δεν έχει χρησιμοποιηθεί φέτος στην πρώτη ομάδα.

Στα μεταγραφικά, επτά συνολικά ποδοσφαιριστές αποχώρησαν από το σύλλογο κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, με σημαντικότερη απώλεια αυτή του 22χρονου αμυντικού χαφ, Γενς Καγιούστε, που πωλήθηκε έναντι 10 εκατ. ευρώ στη Ρεμ. Αναφορικά με τις αφίξεις, υπήρξε ποικιλία: στη Δανία «προσγειώθηκαν» μεγαλύτεροι ηλικιακά ποδοσφαιριστές, όπως ο 37χρονος πλέον Βάγκνερ Λοβ και ο Μαξ Μέιερ (δανεικός από τη Φενέρμπαχτσέ), αλλά και νεότεροι, όπως ο winger Τσιλούφια και οι κεντρικοί αμυντικοί Θιχόζεν και Ορτίζ (δανεικός από την Αμέρικα).

Τέλος, όσον αφορά στον τρόπο παιχνιδιού, εδώ εντοπίζεται ένα πολύ φανερό και σημαντικό στοιχείο. Η Μίντιλαντ αγαπά το 3-4-3 και επενδύει στη δύναμη και την ποιότητα των ακραίων της μπακ, τους οποίους αναζητά συνεχώς και για τους οποίους δουλεύουν συχνά όλοι οι υπόλοιποι, ώστε να δημιουργήσουν χώρους. Ταυτόχρονα, όμως, ο σχηματισμός αυτός σε συνδυασμό με την επιθυμία για προώθηση των μπακ στο γήπεδο, επιφέρει μεγάλα κενά στους χώρους που μένουν «ορφανοί», και οι τρεις κεντρικοί αμυντικοί δεν έχουν την ταχύτητα και την ποιότητα να τους καλύψουν εύκολα. Αδιαμφισβήτητα, ο ΠΑΟΚ και οποιοσδήποτε επόμενος αντίπαλος της Μίντιλαντ, βρίσκει σε αυτήν την παράμετρο ένα τακτικό... καταφύγιο, ένα δώρο που μπορεί να αξιοποιήσει για να πληγώσει τους Δανούς. Θα το κάνει άραγε;

Ό,τι πλάνο κι αν αποφασίσει να ακολουθήσει, πάντως, ο Ραζβάν Λουτσέσκου, πρέπει να θυμάται ότι η Μίντιλαντ σκοράρει το 33% των τερμάτων της από στατικές φάσεις...

Διαβάστε ακόμη...