Λίβανος για Λι: «Αθλητικός σέντερ, δίνει πάντα το 100%, αξιόπιστη λύση για τον ΠΑΟΚ»

Ο Άντονι Λι ανήκει από σήμερα στον ΠΑΟΚ και ο Γιάννης Λίβανος, ο οποίος ήταν προπονητής του στον Πανιώνιο στο ξεκίνημα της σεζόν 2018-19 σκιαγραφεί στο SDNA το αγωνιστικό του προφίλ.«Είναι ένας αθλητικός ψηλός που παίζει κυρίως με καταστάσεις πικ εν ρολ στην επίθεση και έτσι μπορεί κυρίως να σκοράρει. Με έναν καλό πλέιμεϊκερ, όπως είναι ο Μάντζαρης στον ΠΑΟΚ θα μπορέσει να δώσει και σκορ. Για 10-15 λεπτά, ή όσο χρειαστεί, στον ΠΑΟΚ θα αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση» ανέφερε αρχικά ο κόουτς Λίβανος και συνέχισε:
Πηγή: sdna.gr
Λίβανος για Λι: «Αθλητικός σέντερ, δίνει πάντα το 100%, αξιόπιστη λύση για τον ΠΑΟΚ»

«Στο παιχνίδι μέσα στη ρακέτα δυσκολεύεται αρκετά. Είναι παίκτης που βγάζει ενέργεια, του αρέσει η προπόνηση και δίνει πάντα το 100% του μέσα στο παιχνίδι. Λόγω της αθλητικότητάς του μπορεί να παίξει άμυνα και σε κοντύτερους αντιπάλους και να ακολουθήσει τα γκαρντ, ενώ είναι καλός και στον αέρα. Και σαν χαρακτήρας είναι πολύ ήσυχος, δεμένος με τη θρησκεία, δε θα δημιουργήσει προβλήματα».

Και σχετικά με την ακριβή του θέση, είπε: «Θα έλεγα ότι είναι σέντερ και όχι τεσσάρι. Δεν έχει το μακρινό σουτ για να υποστηρίξει αυτή τη θέση, αλλά μπορεί να σκοράρει και από απόσταση. Θεωρώ πως θα έχει συγκεκριμένο ρόλο στον ΠΑΟΚ και θα δίνει περισσότερο βοήθειες στο αμυντικό κομμάτι, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν συνεισφέρει επιθετικά».

Όσον αφορά τα στοιχεία που υστερεί; «Ενδεχομένως να είναι κάπως ευαίσθητος στους μικρής κλίμακας τραυματισμούς, ενώ λόγω μιας επέμβασης που είχε κάνει στη μέση, μπορεί να φέρει κάποια μικροπροβλήματα. Στον Πανιώνιο είχε αισθανθεί κάποια στιγμή ενοχλήσεις στο συγκεκριμένο σημείο».

Συγκρίνοντας τον αποχωρήσαντα Ογκμπέιντε και τον νεοαποκτηθέντα Λι, ο Λίβανος, ο οποίος ξεκίνησε φέτος στο κυπριακό πρωτάθλημα και στον πάγκο του ΑΠΟΠ, σχολίασε: «Ο Ογκμπέιντε έχει τα προσόντα αλλά δεν έχει την εμπειρία και λόγω της ηλικίας του ήθελε ενδεχομένως και περισσότερες μπάλες στην επίθεση. Από την άλλη πλευρά, ο Λι γνωρίζει το πρωτάθλημα, μπορεί να κάνει οικονομία δυνάμεων, ξέρει τι πρέπει να κάνει και μπορεί να διαβάσει καλύτερα το παιχνίδι».

Διαβάστε ακόμη...