«Αγωνιστής και πειθαρχημένος, θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ»

Το προφίλ του νεοαποκτηθέντα παίκτη του ΠΑΟΚ, Ντιμίτρι Ρίβερς (26χρ., 2,03μ.), ανέλυσε  ο Κώστας Φλεβαράκης.
Πηγή: sdna.gr
«Αγωνιστής και πειθαρχημένος, θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ»

Οι δυο τους συνυπήρξαν στο ουγγρικό πρωτάθλημα και τη Σόπρον τη σεζόν 2019-20, με τον Αμερικανό να έχει 13,5 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1,3 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 32,8' συμμετοχής κατά μέσο όρο και σε σύνολο 21 παιχνιδιών. «Βρεθήκαμε και στη Θεσσαλονίκη όταν έπαιξε ο ΠΑΟΚ με τη Νίμπουρκ φέτος για το Basketball Champions League, διατηρούμε καλές σχέσεις και είναι ένας παίκτης που τον έχω πάντα στα υπόψιν μου» είπε αρχικά ο Έλληνας προπονητής, ο οποίος πριν έναν μήνα επέστρεψε στη Σόπρον, έχοντας πετύχει εκεί το απόλυτο νικών σε πέντε αγώνες.

Συνεχίζοντας και σχολιάζοντας τον Ρίβερς, ο κ.Φλεβαράκης επισήμανε:

«Είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας, δε θα δημιουργήσει ποτέ προβλήματα και βοηθάει πολύ στο κλίμα και στη χημεία της ομάδας. Αγωνιστικά πρόκειται για έναν αθλητικό φόργουορντ, που θα δώσει πολλή ενέργεια στην ομάδα και θα βοηθήσει με συνέπεια και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Και στην άμυνα θα συνεισφέρει και στο σκοράρισμα θα δώσει πόντους, έχει καλό σουτ και μπορεί να κάνει σχεδόν κάθε δουλειά, αλλά όλα εξαρτώνται από τι θέλει ακριβώς ο ΠΑΟΚ».

Όσο για το αν παίζει περισσότερο στο «3» ή στο «4»:

«Πιστεύω είναι περισσότερο σμολ φόργουορντ, όμως μπορεί να υπηρετήσει και τη θέση «4». Στη Σόπρον τον χρησιμοποιήσαμε περισσότερο στο «3», αλλά αυτό έχει να κάνει και με τις ανάγκες της κάθε ομάδας. Μπορεί να είναι και ένα ελαφρύ τεσσάρι σε κάθε περίπτωση».

Για το μεγαλύτερο πλεονέκτημα και μειονέκτημά του:

«Είναι παίκτης ομάδας, αγωνιστής και πειθαρχημένος, ακούει τι έχει να του πει ο προπονητής του. Δε θα εκβιάσει καταστάσεις μέσα στο παιχνίδι. Αν σε κάτι υστερεί αυτό είναι νομίζω η σωματική του κατάσταση, χρειάζεται να δουλέψει πάνω σε αυτό το κομμάτι αν θέλει να παίξει σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο. Νομίζω πάντως πως θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ, αρκεί να βρεθεί γρήγορα ο ρόλος του μέσα στην ομάδα».

Για το αν ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει το πρωτάθλημα της Ουγγαρίας, αλλά και το σερί πέντε νικών της Σόπρον:

«Ο κόσμος έρχεται με μάσκες στα γήπεδα, τα παιχνίδια συνεχίζουν να γίνονται, δεν έχουμε αναβολές προς το παρόν. Για τη Σόπρον, έχουμε κάνει το 5/5, συνεχίζουμε όμως να δουλεύουμε γιατί το πρόγραμμα είναι δύσκολο. Στο ξεκίνημα και πριν αναλάβω η ομάδα έκανε κάποιες ήττες εκτός προγράμματος και πρέπει να κάνουμε κι άλλες νίκες για να ξεφύγουμε αρχικά τον κίνδυνο του υποβιβασμού και να κοιτάξουμε πιο ψηλά».

Διαβάστε ακόμη...