Κλάεσον: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Νο1 στόχο του ΠΑΟΚ!

Από sdna.gr: Ο ΠΑΟΚ έχει στοχεύσει, όπως διαβάσατε αποκλειστικά, στον σπουδαίο Σουηδό winger, Βίκτορ Κλάεσον της Κράσνονταρ, και το SDNA σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον υποψήφιο μεταγραφικό στόχο του ΠΑΟΚ που κάνει πάταγο!
Πηγή: sdna.gr
Κλάεσον: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Νο1 στόχο του ΠΑΟΚ!

Βίκτορ Κλάεσον, να συστηθούμε...

... αλλά για μισό λεπτό!

  • Αυτός ο λογαριασμός είναι ιδιωτικός και αυστηρά έτσι θα παραμείνει! 

Η πλειονότητα των ποδοσφαιριστών στην Ευρώπη έχει ανοιχτούς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με χιλιάδες, εκατοντάδες, μερικές φορές εκατομμύρια οπαδούς. Όχι, όμως, και εκείνος του Βίκτορ Κλάεσον!

«Θέλω να νιώθω ελευθερία στο instragam, να μπορώ να δημοσιεύω αυτό που θέλω. Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να έχω πολλούς θαυμαστές στο Instagram και γι΄αυτό έχω επιλέξει αυτήν την τακτική. Είμαι ήδη ευχαριστημένος με τη δημοσιότητα που λαμβάνω από τη δουλειά μου»

  • Να συζητούν για σένα, χωρίς εσένα!

Ο κόσμος σας γνωρίζει λίγο πολύ από το ποδόσφαιρο, εκτός γηπέδου -όμως- λίγα πράγματα είναι γνωστά για εσάς. Γιατί θεωρείτε ότι συμβαίνει αυτό;

«Είμαι ένα άτομο που δεν του αρέσει να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής. Εκτός δουλειάς, έχω επιλέξει να είμαι ο ανώνυμος Βίκτορ Κλάεσον και η ζωή κυλάει πιο φυσιολογικά. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις συνέντευξεις και όλα αυτά, αλλά μάλλον είναι περισσότερο τρόπος ζωής για εμένα».

Ο Βίκτορ Κλάεσον τα είπε όλα, χωρίς να πει τίποτα επί της ουσίας για εκείνον!

  • Το μεγάλο κόλπο της Κράσνονταρ!

Τον Ιανουάριο του 2017, η μεγάλη μεταγραφή για την Κράσνονταρ ήταν γεγονός! Πίσω από τη «βιτρίνα», όμως, δόθηκε... μάχη, την οποία οι «ταύροι» κέρδισαν, κάνοντας κυριολεκτικά τα πάντα για να αποσπάσουν το πολυπόθητο «ναι» του Σουηδού! Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο αστικός μύθος, ο Βίκτορ και η κοπέλα του δεν «ψήνονταν» στο ενδεχόμενο της μετακόμισης στη Ρωσία. Εν τέλει, ο σύλλογος τον έπεισε να επισκεφτεί την πόλη και το γήπεδο της Κράσνονταρ προτού λάβει την τελική του απόφαση. Και όταν ο Κλάεσον πάτησε χορτάρι, τότε από τα ηχεία του γηπέδου ακούστηκε στη διαπασών: «Σκοράρει ο Βίκτορ Κλάεσον» ενώ στις τέσσερις γιγαντοοθόνες του γηπέδου εμφανίστηκε ένα κολάζ με φωτογραφίες του Σουηδού, φορώντας ήδη τη φανέλα της Κράσνονταρ με το απαραίτητο μοντάζ! 

Αν το κόλπο έπιασε; Με την επιστροφή τους στη Σουηδία, Βίκτορ και Τζούλια είπαν το «ναι» στην Κράσνονταρ!

  • Θα μιλήσω... όπου θέλω να μιλήσω!

Στην απόφασή του να μετακομίσει στη Ρωσία έπαιξε αναμφίβολα ρόλο και ο Αντρέας Γκράνκβιστ, μετρώντας ήδη τρεις σεζόν στην Κράσνονταρ. Ο Κλάεσον είχε αποκαλύψει εκ των υστέρων πως είχε μιλήσει επανειλημμένα με τον Σουηδό συμπαίκτη του πριν από τη μεταγραφή και ως εκ τούτου όταν ο Βίκτορ εντάχθηκε στη νέα του ομάδα, ο αμυντικός και συμπαίκτης του, του πήρε την πρώτη συνέντευξη για το τηλεοπτικό κανάλι του συλλόγου.

  • Επέμεναν και δικαιώθηκαν!

Ο αγώνας της Κράσνονταρ για να τον κάνει δικό της, δεν πήρε στράφι. Στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της ρωσικής ομάδας, ο Κλάεσον χρειάστηκε μόλις τέσσερα λεπτά για να σκοράρει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στον πρώτο αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε για το Europa League. Και δώδεκα ημέρες αργότερα, φώναξε ακόμη περισσότερο εμφατικά παρών, πετυχαίοντας δύο τέρματα στον προημιτελικό του Κυπέλλου Ρωσίας, αναγκάζοντας με τις εμφανίσεις του τη ρωσική ομάδα να προχωρήσει σε μια πρώτη ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το καλοκαίρι του 2021!

Γρήγορα κι ας μην το συζητάμε άλλο...

Τη σεζόν 2017/18, ο Σουηδός αγωνίστηκε σε όλους τους αγώνες και τερμάτισε δεύτερος στη λίστα των σκόρερ με δέκα γκολ πίσω από τον Φίοντορ Σμόλοφ (14). Μετά την αποχώρηση του τελευταίου, ο Σουηδός το πήρε όλο πάνω του, όντας ο πιο αποτελεσματικός παίκτης της ομάδας, με απολογισμό 12 τερμάτων για ​τη σεζόν 2018/19! Ε δεν θεωρείται και τυχαία, ο κορυφαίος παίκτης που έχει βγει από την ακαδημία της Βαρναμο!

 
  • «Δεν είχα σοβαρούς τραυματισμούς, δεν ήξερα πως είναι...»

Δεν τον απασχόλησαν ποτέ οι τραυματισμοί. Μέχρι τις 10 Ιουνίου του 2019, δεν θυμάται να μένει εκτός λόγω... ενοχλήσεων. Το σενάριο αυτό, αν και τόσο σύνηθες για τη δουλειά του, δεν τον άγγιζε και τελικά τον έφερε αντιμέτωπο με μια κατάσταση που έμοιαζε με εφιάλτη!

«Ο Κλάεσον έφυγε από το Σαντιάγο Μπερναμπέου με πατερίτσες, εκεί όπου η εθνική ομάδα της Σουηδίας ηττήθηκε με 3-0 από τους Ισπανούς με φόντο Euro 2020. Ο ποδοσφαιριστής αντικαταστάθηκε στο 27 'μετά από σύγκρουση με τον Τζόρντι Άλμπα...»

  • Είδηση σοκ!

«Αμέσως ένιωσα ότι κάτι είχε σπάσει. Σκέφτηκα ότι ήταν σοβαρό και η μαγνητική τομογραφία επιβεβαίωσε ρήξη χιαστού. Όταν εξετάστηκε το γόνατο, αποδείχθηκε ότι ο μηνίσκος και ο χόνδρος ήταν κατεστραμμένοι. Αποφασίσαμε να κάνουμε μεταμόσχευση χόνδρου. Αυτό σήμαινε ότι θα χρειαζόταν περισσότερο χρόνος για να αναρρώσω, αλλά το γόνατό μου θα ήταν και πάλι σε καλή κατάσταση»

Ο Σουηδός υποβλήθηκε σε δύο επεμβάσεις!

«Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδο. Δεν είχα ποτέ σοβαρούς τραυματισμούς στην καριέρα μου, οπότε δεν κατάλαβα πραγματικά πώς ήταν. Η συνέχεια ήταν χειρότερη όταν κατάλαβα πόσο καιρό θα χρειαζόμουν για να επιστρέψω! Ήμουν στο απόγειο της καριέρας μου, ήμουν σε εξαιρετική φόρμα, όλα πήγαιναν τέλεια τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Έπρεπε να ζήσω με αυτό!».

  • Και τώρα... restart!

Οι γιατροί του έδωσαν χρονοδιάγραμμα ενός έτους για να αναρρώσει αλλά στο μυαλό του δούλευε ήδη την επιστροφή! «Οι γιατροί προέβλεψαν ότι η ανάρρωση θα διαρκούσε από 10 ως 12 μήνες και σε αυτήν την περίπτωση θα επέστρεφα το καλοκαίρι. Εγώ έθεσα στόχο να επιστρέψω πριν το τέλος της σεζόν! Τις πρώτες μέρες του 2020, ένιωθα σαν να μαθαίνω να περπατάω ξανά. Γρήγορα, μπροστά. Είναι διασκεδαστικό (σ.σ. χαμογελάει). Στην αρχή σου φαίνεται δύσκολο να πηδάς με τις πατερίτες αλλά στο τέλος αντιμετωπίζεις την αποκατάσταση ως πρόκληση! Όλο αυτό το διάστημα παρέμεινα θετικός! 

  • Σκληρή δουλειά και επιστροφή τον... Μάρτιο!

Η δουλειά συνεχίστηκε και στην Ισπανία και μάλιστα με διπλές προπονήσεις: «Εμείς οι τραυματίες προπονούμαστε πιο σκληρά από τους υγιείς παίκτες... (σ.σ. γελάει)». Τουλάχιστον, όμως, απέδωσε! Ο Κλάεσον επέστρεψε το Μάρτιο σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων με την ομάδα, διαψεύδοντας τις προβλέψεις περί καλοκαιριού, ωστόσο, έπεσε πάνω στην πανδημία του  κορωνοϊού που έβαλε φρένο και στο Euro 2020, μεταφέροντας τη διοργάνωση για την επόμενη χρονιά.

Και μεταξύ μας, τον βόλεψε τόσο πολύ! «Από καθαρά ποδοσφαιρική άποψη, θα είμαι σε πολύ καλύτερη κατάσταση το 2021». Και εκ του αποτελέσματος, δικαιώθηκε! 

«Αν και ο στόχος μου ήταν να επιστρέψω αυτό το καλοκαίρι, ένιωσα ότι δεν θα είμαι στην καλύτερη κατάσταση για το Euro 2020. Επομένως, η μετάθεση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για το επόμενο καλοκαίρι είναι ένα πλεονέκτημα για μένα».

Μετά από απουσία 14 μηνών, η επιστροφή του στο γήπεδο συνέπεσε με το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν! Η Κράσνονταρ είχε ήδη πετύχει δύο γκολ εναντίον της Άρσεναλ Τούλα, όταν οι οπαδοί άρχισαν να φωνάζουν το όνομα του Σουηδού και στο 75΄...

Βίκτορ, μπαίνεις!

Διαβάστε ακόμη...