«Βέβαιη η δικαίωση του ΠΑΟΚ!»

Από inpaok.com: Για την εκδίκαση της υπόθεσης της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας στην Επιτροπή Εφέσεων και την πρόβλεψη του για το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Γιώργος Παναγόπουλος.
Πηγή: inpaok.com
«Βέβαιη η δικαίωση του ΠΑΟΚ!»

Ο έμπειρος νομικός του αθλητικού δικαίου αναφέρθηκε στα συμπεράσματα που έβγαλε και στο πότε περιμένει να βγει η απόφαση.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την εκτίμηση του στα όσα έγινε στην Επιτροπή Εφέσεων:

«Δεν με εξέπληξαν τα όσα διάβασα, δεν είδαμε – ακούσαμε κάτι καινούργιο, πλην ότι για πρώτη φορά ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε τόσο συγκροτημένος σαν μια ομάδα νομική. Ήταν η καλύτερη παρουσία του ΠΑΟΚ και συνέχισε αυτό που έκανε στο CAS. Χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς φανφάρες, με νομικά επιχειρήματα με πλήρη γνώση που απαντάει η υπόθεση που βρίσκεται το πρόβλημα.

Εστίασαν σε αυτά που έπρεπε να εστιάσουν και νομίζω ότι αυτή την φορά έχουν αντιστρέψει το κλίμα και από πλευράς εντυπώσεων. Με εντυπωσίασε η προσθήκη του κ. Λαγαρία, το υπόμνημα του στα αγγλικά που είχε καταθέσει στο CAS δημοσιεύτηκε αργότερα στο ΙΔΕΑΔ για να διαβάσει όλος ο κόσμος πως παρουσιάστηκε εκεί. Ήταν καταλυτική η παρουσία του και ο ΠΑΟΚ αυτή την φορά έδωσε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο και μπορώ να πω ότι αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό. Χωρίς να μπαίνω σε κρίσεις και σε δικηγόρους, ο δικαστής και η σύνθεση η καινούργια δεν γνωρίζει το αντικείμενο και το άθλημα, θέλει μελέτη το θέμα. Έδειξε ο πρόεδρος να κάνει καλή διαχείριση, κατά τα άλλα ήταν μια άψογη διαδικασία. Αποκλείεται να άνοιξαν την νομολογία του CAS, για τον κ. Γιαρένη ακούστηκαν πολλά αλλά είναι τακτικός δικαστής.

Καλά έκανε ο ΠΑΟΚ και δεν κατέθεσε κανένα αίτημα εξαίρεσης του. Πολύ σπουδαία η... μεταγραφή του Λαγαρία από τον ΠΑΟΚ, τον ξέρω πολύ καλά. Έχει μια μεγάλη προϋπηρεσία στο αθλητικό δίκαιο και αυτά που είπε δεν τα είχαν ακούσει ξανά στην Εφέσεων. Ο ΠΑΟΚ έκανε συγκροτημένη παρουσία στο CAS που έβγαλε μια απόφαση που εξευτέλισε το ελληνικό αθλητικό σύστημα, διέσυρε τους τακτικούς δικαστές της Εφέσεων και κατάξευτέλισε την ΕΕΑ. Ο Ολυμπιακός επιχείρησε μέσω της αναβολής που ζήτησε ο κ. Κούγιας και με άλλα τεχνάσματα να μείνει το θέμα στις καλένδες, να διαιωνίζεται μέσα στην σεζόν για να υπάρχει πρόβλημα στον ΠΑΟΚ. Για να έχουμε τα περσινά που από πρωτοπόρος, βρέθηκε να... ζητάει το έλεος της ΑΕΚ στα πλέι οφ και να χαροπαλεύει».

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα δικαιωθεί:

«Φυσικά το πιστεύω, αν και δεν μένω στο ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να δικαιωθεί εδώ. Ξέρουμε όλοι τι γίνεται στην ελληνική δικαιοσύνη, χωρίς να λέω ότι οι συγκεκριμένοι δικαστές θα βγάλουν μια απόφαση εις βάρος του ΠΑΟΚ. Μπορεί από άγνοια ή από εσφαλμένη κρίση, να βγει μια άλλη απόφαση, μπορεί να είναι μια απόφαση με... ήξεις – αφίξεις. Ο ΠΑΟΚ έχει την δικλείδα του CAS, έτσι και αλλιώς εκεί πιστεύω ότι θα καταλήξει η υπόθεση από οποιονδήποτε. Η τελική κρίση ανήκει στο CAS, δεν το αποκλείω να πάει ξανά ο ΠΑΟΚ εκεί. Δεν αμφισβητώ όμως ότι η δικαίωση θα είναι με το μέρος του ΠΑΟΚ.

Από πλευράς ουσιαστικής και από πλευράς αθλητικού δικαίου, δεν προκύπτει από κάπου πολυϊδιοκτησία. Ακόμα και να έγινε η αγορά των γηπέδων και του ξενοδοχείου δεν υπάρχει καμία επιρροή στα αγωνιστικά αποτελέσματα της Ξάνθης, γιατί ζητούσαν και αφαίρεση του πρωταθλήματος που πήρε ο ΠΑΟΚ κάποιοι... ευφάνταστοι. Νομικά δεν αποδεικνύεται τίποτα και το μεγάλο όπλο του ΠΑΟΚ είναι η νομολογία του CAS που είναι κρυστάλλινη και ξεκάθαρη. Κρίμα είναι για την Ξάνθη που υπέστη αυτή την καταστροφή και βλέπω ότι έχει αλλάξει στρατηγική μετά από μια αδράνεια που έδειξε πέρσι. Κακώς για μένα δεν πήγε στο CAS η Ξάνθη».

Για το γεγονός ότι η Ξάνθη υπέγραψε την επικύρωση της βαθμολογίας:

«Έκανε έγκλημα η Ξάνθη που υπέγραψε την επικύρωση της βαθμολογίας και τώρα δεν μπορεί να διεκδικήσει την επιστροφή της στην Σουπερλιγκ. Το είχα επισημάνει τότε, ότι είναι λάθος. Ο τρόπος που έπεσε η Ξάνθη ήταν εγκληματικός και πέραν του προβλήματος που είχε η Σούπερλιγκ, είχαν θέματα και στην Σούπερλιγκ 2 με όλες αυτές τις δικαστικές ιστορίες, συν το ότι δεν ανέβηκαν τα Χανιά και όλα αυτά. ,

Έφερε χάος όλη αυτή η υπόθεση. Έπεσε... τζάμπα και καταστροφικά η Ξάνθη, αυτοί που την έστησαν στο εκτελεστικό απόσπασμα πρέπει να απολογηθούν. Μετά από τον Ηρακλή που την... πλήρωνε τόσα χρόνια, τώρα την πληρώνει η Ξάνθη. Η εφαρμογή της ΕΕΑ τόσα χρόνια έχει καταστρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει δώσει άδεια σε ομάδες που δεν έχουν φακέλους και τιμώρησε την Ξάνθη».

Διαβάστε ακόμη...