Βαθμός «χρυσάφι» στην Φλωρεντία (2014)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 6/11/2014, για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, ο Δικέφαλος ήρθε ισόπαλος της Φιορεντίνα στο "Αρτέμιο Φράνκι", με 1-1, δεχόμενος την ισοφάριση 88'. Στο 55' ακυρώθηκε κανονικότατο γκολ του Κλάους σαν οφ σάιντ...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Βαθμός «χρυσάφι» στην Φλωρεντία (2014)

Ο εκπληκτικός ΠΑΟΚ της επανάληψης μπορούσε να φύγει από τη Φλωρεντία με το τρίποντο στις αποσκευές του, αλλά μια κακή στιγμή έφερε την ισοφάριση στο 88'!

Στο "Αρτέμιο Φρανκι" λοιπόν, ο Άγγελος Αναστασιάδης, παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Σπυρόπουλο – Βίτορ – Κατσικά – Κίτσιου στην άμυνα, Γκολάσα – Τσανδάρη – Τζιόλη στη μεσαία γραμμή και Αθανασιάδη - Περέιρα – Σαλπιγγίδη στην επίθεση, σε ένα 4-3-3 το οποίο όσο περνούσε η ώρα γινόταν 4-4-2.

Ο Δικέφαλος έχοντας τη συμπαράσταση περισσότερων από 2.500 οπαδών του, βρέθηκε στο 13ο λεπτό κοντά στο 0-1. Σε εκείνο το λεπτό, ο Αθανασιάδης έβγαλε την κάθετη στον Περέιρα που σούταρε άουτ από πολύ καλή θέση!

Ο Αργεντίνος μπορούσε να σκοράρει, πήγε "να σκοτώσει" τον Ταταρουσάνου, ενώ θα μπορούσε να πλασάρει...

Όσο περνούσε η ώρα η Φιορεντίνα ανέβαζε την πίεση, ο ΠΑΟΚ σταδιακά υποχωρούσε στο μισό γήπεδο και οι παίκτες μας δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους, δεχόμενοι μεγάλη πίεση από τους Ιταλούς.

Η ομάδα του Μοντέλα στο τρίλεπτο 28' – 31' είχε τρεις πολύ καλές στιγμές με του Βάργκας και Γκόμεζ, όμως ο Γλύκος με εξαιρετικές επεμβάσεις κράτησε την εστία του ανέπαφη.

Στο 44ο λεπτό, μετά από λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Κουαντράτο γύρισε από τα δεξιά για τον Γκόμεζ, η μπάλα πέρασε παράλληλα άουτ, με τον Γκόμεζ να μην την προλαβαίνει αν και ήταν σε πολύ καλή θέση!

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε στο πρώτο 45λεπτο να ανταπεξέλθει στην πίεση των Ιταλών και να πάει στα αποδυτήρια με 0-0, όμως η ομάδα είχε πολλά προβλήματα στην μεσοεπιθετική της λειτουργία.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Μαντούρο πέρασε στη θέση του Περέιρα, ο ΠΑΟΚ μπήκε καλά στο γήπεδο, αφήνοντας την αμυντική τακτική και στο 55ο λεπτό ακυρώνει ο βοηθός ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΓΚΟΛ του Κλάους δείχνοντας οφ σάιντ!

Ο Αθανασιάδης ήταν στην ΙΔΙΑ ευθεία με τον τελευταίο αμυντικό και πλάσαρε τον Ταταρουσάνου υποδειγματικά στέλνοντας την μπάλα στο "Γ", αλλά το γκολ δεν μέτρησε.

Αυτό που δεν πέτυχε ο ΠΑΟΚ στο 55' το πέτυχε στο 80'. Εκπληκτική προσπάθεια του Γκολάσα, γύρισμα στον Κλάους που είδε αμαρκάριστο τον Μάρτενς και αυτός από κοντά σκόραρε απογειώνοντας τους οπαδούς του Δικεφάλου όχι μόνο στο γήπεδο αλλά σε όλον τον πλανήτη!

Στο επόμενο λεπτό, ο Γλύκος, που ήταν από τους κορυφαίους του ΠΑΟΚ, σταμάτησε σουτ του Γκόμεζ από πολύ κοντά σώζοντας την ομάδα από την ισοφάριση.

Στο 88' όμως φτηνό πούλημα της μπάλας από τον Σπυρόπουλο, φάουλ του Βίτορ στον Μπαμπακάρ και ο Πασκουάλ που το εκτέλεσε διαμόρφωσε το τελικό 1-1...

Ο Δικέφαλος έφτασε τους 4 βαθμούς και αν κερδίσει τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια, έχει πάρα πολλές πιθανότητες πρόκρισης στους 32 της διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις ...

Φιορεντίνα: Ταταρουσάνου, Ροντρίγκεζ, Μπασάντα, Τόμοβιτς (86' Μπαμπακάρ), Πασκουάλ, Βάργκας (70' Βαλέρο), Πιζάρο, Κουαδράδο, Κούρτιτς, Λατσάρι (57' Μαρίν), Γκόμεζ.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σπυρόπουλος (90' Τζαβέλλας), Κατσικάς, Βίτορ, Κίτσιου, Τζιόλης, Τζανδάρης, Γκολάσα, Περέιρα (46' Μαντούρο), Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (70' Μάρτενς).

..............................................

Ο Άγγελος Αναστασιάδης μίλησε για την ισοπαλία στο Αρτέμιο Φράνκι σημειώνοντας πως ο Δικέφαλος θα είχε φύγει με τη νίκη μετά το 0-1, αλλά σε αυτό το επίπεδο τα λάθη τιμωρούνται.

Τα όσα είπε:

"Στο πρώτο μέρος μας γλίτωσε η Παναγιά. Κάναμε αρκετά λάθη. Στο δεύτερο αλλάξαμε την εικόνα και δεν κινδυνεύσαμε ουσιαστικά από τη Φιορεντίνα. Δεν ξέρω αν το γκολ του Κλάους είναι καθαρό, νομίζω ότι είναι.

Όταν κάναμε το γκολ και μετά ήμουν σίγουρος ότι θα το παίρναμε το παιχνίδι, αλλά κάναμε λάθη που απαγορεύονται σε ομάδες τέτοιου επιπέδου. Απαγορεύεται να δίνεις αβίαστα την μπάλα στον αντίπαλο.

Δεν ξέρω που θα μας πάει, αλλά το γεγονός ότι ακόμη μας κρατάει ζωντανούς είναι θετικό. Κρατάω τη μαχητικότητα των παιδιών".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ χτύπησε στα ίσια τον αγώνα και το τι κρατάει από το παιχνίδι: "Είναι πολλά τα θετικά και πολλά τα αρνητικά. Ποτέ δεν στεκόμαστε στο αποτέλεσμα ή στην καλή εμφάνιση, πάντα κοιτάμε να διορθώσουμε τα αρνητικά. Πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι, να παίξουμε τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και να ηρεμήσουμε για δύο εβδομάδες λόγω της διακοπής.

Η προσπάθεια πάντα θα γίνεται για να βελτιωνόμαστε. Αυτό το παιχνίδι είναι παρελθόν και τώρα πρέπει να κρατηθούμε στην κορυφή. Αυτό είναι το πρώτο μέλημά μου και των παιδιών".

Για το ότι ο Μοντέλα σχολίασε πως ο ΠΑΟΚ έχει προσωπικότητα και νοοτροπία: "Δεν έκανα τίποτα ακόμη".

Για την αλλαγή τακτική στο δεύτερο μέρος: "Από τα τελευταία δεκαπέντε λεπτά του πρώτου μέρους αλλάξαμε την τακτική. Τα συστήματα τα κάνουν οι ποδοσφαιριστές. Έχουμε εργαστεί σε ό,τι σύστημα υπάρχει στον κόσμο.

Το θέμα είναι το κατά πόσο τα παιδιά είναι έτοιμα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των συστημάτων και των αντιπάλων. Υπάρχουν καλοί αντίπαλοι ποδοσφαιριστές που καταλαβαίνουν τι θέλεις να κάνεις. Οι παίκτες κάνουν τα συστήματα να είναι καλά ή όχι".

.........................................................

Ο Μάαρτεν Μάρτενς μιλώντας για τον αγώνα στη Φλωρεντία επεσήμανε μεταξύ των άλλων πως, όλοι στην ομάδα είναι στεναχωρημένοι από την ισοπαλία, έτσι όπως ήρθε...

Αρχικά είπε: "Μπορούσαμε να νικήσουμε σήμερα... Eίχαμε ένα καλό δεύτερο ημίχρονο. Η Φιορεντίνα είχε τις ευκαιρίες, αλλά είχαμε και εμείς καλές στιγμές στο παιχνίδι.

Σκοράραμε ένα γκολ που ακυρώθηκε, όμως δεν ξέρω αν ήταν οφσάιντ. Είναι κρίμα που δεχτήκαμε το γκολ στο τέλος και χάσαμε τη νίκη. Είμαστε στεναχωρημένοι από την ισοπαλία, έτσι όπως ήρθε".

Για το αν η ομάδα πιστεύει στην πρόκριση ανάφερε: "Ναι πιστεύουμε στην πρόκριση. Είδατε πως και σήμερα ήρθαμε στην Ιταλία για την νίκη. Τίποτα δεν τελείωσε, θέλουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση!"

Τέλος μιλώντας για τον εαυτό του σχολίασε: "Πέρασα μία δύσκολη περίοδο. Ήρθα από την Ολλανδία, έχω αρνητικά και θετικά ως τώρα στην Ελλάδα. Εκεί (στην Ολλανδία) τα αρνητικά ήταν πιο εύκολα αποδεχτά. Δυσκολεύτηκα στην προσαρμογή, αλλά αυτό αφορά εμένα. Το θέμα είναι ο ΠΑΟΚ να πετυχαίνει τους στόχους του".

..........................................................

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης μετά το τέλος του αγώνα σημείωσε πως ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 1-1 αφήνει πικρή γεύση στην ομάδα.

Αναλυτικά:

"Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια σήμερα. Σε κάποια διαστήματα ανταποκριθήκαμε, σε άλλα δεχτήκαμε πίεση. Μας αφήνει μια πικρή γεύση το αποτέλεσμα έτσι όπως ήρθε".

Για το ότι βοήθησε και στην άμυνα: "Κατά την διάρκεια του αγώνα κάναμε αλλαγές στο σύστημα, μετά γύρισα πίσω και πήγε καλά".

Για την συνέχεια και την υπόθεση πρόκριση: "Θα ήταν διαφορετικά αν παίρναμε τους τρεις βαθμούς. Κρατάμε τον έναν βαθμό και θα κοιτάξουμε να εκμεταλλευτούμε τις πιθανότητες που έχουμε. Υπάρχει κούραση αλλά συνεχίζουμε".

* Δείτε στο video που ακολουθεί στιγμές από την ασπρόμαυρη κερκίδα στη Φλωρεντία!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...