Το σταυρόλεξο των δανεικών ...

Από sfina.gr: Ούτε ένας, ούτε δυο, ούτε τρεις... αλλά 16 ποδοσφαιριστές επιστρέφουν στον ΠΑΟΚ με το τέλος της ποδοσφαιρικής σεζόν, όποτε και να είναι αυτό. Αν μπορούσαμε να φτιάξουμε μια ενδεκάδα από αυτούς τους 16 παίκτες που τελειώνουν τον δανεισμό τους, θα ήταν τουλάχιστον στην μέση του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερλιγκ.
Πηγή: sfina.gr
Το σταυρόλεξο των δανεικών ...

Δηλαδή για παράδειγμα εύκολα μπορεί να σχηματιστεί ένα σχήμα 4-3-3 με τον Ρέι κάτω από τα δοκάρια, τους Λύρατζη (δεξιά), Τσαούση (αριστερά), Μιχόγεβιτς και Διαμαντή (στόπερ), τους Κάτσε, Μουλέν, Μπαλογιάννη στα χαφ και τους Γαϊτανίδη, Ουάρντα και Μαρκόφσκι στην επίθεση, θα ήταν... άσχημο; Σε καμία περίπτωση. Από αυτή την ποιότητα θέλει να προσθέσει στο ρόστερ του ο ΠΑΟΚ την νέα σεζόν, δίνοντας τουλάχιστον την δυνατότητα σε κάποιος από αυτούς να πάρουν μέρος στην προετοιμασία. Μέσα από αυτή την διαδικασία μπορούν είτε να παραμείνουν στον Δικέφαλο, είτε να βρουν μια ομάδα για να συνεχίσουν την καριέρα τους (δανεικοί ή ακόμα και με μεταγραφή).

Ξεχωρίζουν οι Ρέι, Ουάρντα και Μιχόγεβιτς

Από το σύνολο των 16 δανεικών, αυτοί που ξεχωρίζουν βάσει απόδοσης φέτος αλλά και από πλευράς ποιότητας τρεις ποδοσφαιριστές και αγωνίζονται σε νευραλγικές θέσεις. Ο Ροντρίγκο Ρέι πέρασε το πρώτο μισό της σεζόν στο Μεξικό με την Πατσούκα, ενώ πλέον αγωνίζεται στην αγαπημένη του Γοδόι Κρουζ. Τόσο στο Μεξικό, όσο και στην Αργεντινή ο 27χρονος κίπερ δείχνει στοιχεία που δεν έδειξε στην Τούμπα και είναι λογικά να υπάρχουν σκέψεις επιστροφής του.

Ο Μάρκο Μιχόγεβιτς ήταν... λαχείο εξ'αρχής και φαίνεται ότι στην Γερμανία βρήκε αυτοπεποίθηση. Με την φανέλα της Άουε, έχει αναγκάσει σκάουτερ από ομάδες της Μπούντεσλιγκα να τον παρακολουθούν κάθε εβδομάδα. Στον ΠΑΟΚ τον παρακολουθούν και έχουν δει την εξέλιξη του που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Για την περίπτωση του Αμρ Ουάρντα, τι να πει κανεις; Το ταλέντο του είναι για να κάνει σπουδαία καριέρα, αλλά το μυαλό του είναι εκτός... κεφαλιού. Φέτος μετράει επτά γκολ και έξι ασίστ στην Λάρισα και δείχνει έτοιμος για ένα μεγάλο βήμα. Πάντα με ένα μεγάλο αν, δίπλα στο όνομα του...

Ήδη ψάχνονται εντός ή εκτός των συνόρων...

Υπάρχει μια άλλη κατηγορία παικτών που θα επιστρέψουν από δανεισμού, που γνωρίζουν ότι δεν έχουν μέλλον στην ομάδα, ανεξαρτήτως σχεδιασμού. Μέσα σε αυτούς είναι ο Εργκίς Κάτσε και ο Τιμπό Μουλέν, που αγωνίζονται σε Λάρισα και Ξάνθη αντίστοιχα. Ο Αλβανός μέσος έχει μια ακόμα γεμάτη σεζόν, μετά την περσινή με τον Παναθηναϊκό και ήδη έχει στα χέρια του προτάσεις για να συνεχίσει εκτός Ελλάδας την καριέρα του.

Στον αντίποδα, ο Γάλλος χαφ ούτε στην Ξάνθη κατάφερε να καθιερωθεί στην ενδεκάδα, πληρώνοντας ίσως και τις δυο αλλαγές προπονητών. Ο Μουλέν ψάχνεται για να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ, ωστόσο για να αποχωρήσει θα πρέπει να φέρει πρόταση, αφού έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

Η... βολιώτικη πεντάδα

Μια ξεχωριστή κατηγορία παικτών που επιστρέφουν το καλοκαίρι, είναι οι πέντε που πέρασαν την σεζόν στην νεοφώτιστη ομάδα του Βόλου. Οι Λευτέρης Λύρατζης, Μάριος Τσαούσης, Απόστολος Διαμαντής, Κώστας Μπαλογιάννης και Νίκος Μελίσσας πέρασαν από την ομάδα που έμεινε εύκολα στην κατηγορία στην πρώτη της σεζόν της στην Σούπερλιγκ και πήραν σημαντικές εμπειρίες.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση που έγινε κατά την διάρκεια της σεζόν, αυτοί που ξεχώρισαν είναι οι Λύρατζης και Διαμαντής, αφού είναι οι δυο που έπαιξαν και περισσότερο από τους άλλους τρεις, ενώ σε αρκετά παιχνίδια ήταν καλός ο Κώστας Μπαλογιάννης.

Πολύ πιθανό και λόγω θέσης ο Λύρατζης να παραμείνει στο ρόστερ, αλλά αυτό θα ξεκαθαρίσει με την εικόνα του στην προετοιμασία, ενώ ο Διαμαντής θα γίνει η προσπάθεια για να βρει μια ομάδα της Σουπερλιγκ προκειμένου να συνεχιστεί η εξέλιξη του.

Ξεχωρίζει ο Χατζηστραβός

Την πιο μεγάλη εξέλιξη από τους 16 παίκτες που δόθηκαν δανεικοί την έχει ο Ζήσης Χατζηστραβός, με διαφορά από τον δεύτερο. Ο Σερραίος μεσοεπιθετικός στο σκληροτράχηλο πρωτάθλημα της Σούπερλιγκ 2, μετράει οκτώ γκολ και δυο ασίστ με την φανέλα της ΑΕ Καραϊσκάκης σε 17 συμμετοχές.

Ο Χατζηστραβός δείχνει έτοιμος για το βήμα παραπάνω και πλέον εξαρτάται από τον ίδιο για να το αν θα αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά, αφού θεωρείται δεδομένο ότι θα βρίσκεται στην προετοιμασία της μεγάλης ομάδας.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ είναι ενθουσιασμένοι με τον 20χρονο, που πέτυχε και ένα από τα γκολ της χρονιάς με ανάποδο ψαλίδι. Πρόκειται για έναν παίκτη, που με την κατάλληλη δουλειά και καθοδήγηση μπορεί να αποδειχθεί σπουδαία ανακάλυψη των ακαδημιών του Δικεφάλου.

Διαβάστε ακόμη...