“Μόνο με τον Ολυμπιακό μπορεί να συγκριθεί ο ΠΑΟΚ”

Από arenafm.gr: Ο Μλάντεν Φούρτουλα, παλαίμαχος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, μίλησε στον ARENA FM 89.4 για την πορεία του Δικεφάλου φέτος, τα πλέι-οφ, αλλά για το θέμα του τερματοφύλακα.
Πηγή: arenafm.gr
“Μόνο με τον Ολυμπιακό μπορεί να συγκριθεί ο ΠΑΟΚ”

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ξεκίνημα του φετινού ΠΑΟΚ: “Είναι αρχή ακόμη, έχουν να αλλάξουν πολλά μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Βέβαια, ο ΠΑΟΚ δείχνει πως βρίσκει την φόρμα του, εμείς βλέπουμε πιο ευχάριστα τα παιχνίδια και τα εκτός αλλά και τα εντός. Μέρα με την μέρα θα βελτιώνεται”.

Για το αν ο Ευρωπαϊκός αποκλεισμός λειτουργεί θετικά για την αφοσίωση στο πρωτάθλημα: “Ο προπονητής, τώρα έχει τον χρόνο και την άνεση να φτιάξει την ομάδα του. Εγώ εκείνο που βλέπω, είναι ότι η ομάδα επανέρχεται με όρεξη και θάρρος. Στην Τούμπα, στον αγώνα με την Λαμία, ο ΠΑΟΚ έβαλε νωρίς τρία γκολ και στη συνέχεια χαλάρωσε, αλλά σε όλη την διάρκεια έλεγχε το παιχνίδι, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο”.

Για το παιχνίδι με τον Βόλο: “Η πόλη του Βόλου και ο Αχιλλέας Μπέος σίγουρα ξέρουν πως να δημιουργήσουν μια δυνατή ομάδα. Το ματς σίγουρα δεν θα είναι απλό αλλά νομίζω πως εύκολα η δύσκολα ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει. Δεν τον φοβίζουν τα εκτός έδρας παιχνίδια. Υπάρχουν παίκτες με μεγάλη ποιότητα και νομίζω πως μόνο με τον Ολυμπιακό μπορούμε να συγκριθούμε”.

Για το που θα κριθεί το πρωτάθλημα: “Το πρωτάθλημα θα κριθεί σίγουρα στα ντέρμπι και δεν αναφέρομαι μόνο στον Ολυμπιακό. Υπάρχει και ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο Άρης”.

Για τα φετινά πλέι-οφ: “Εμένα τα πλέι-οφ μου αρέσουν, διότι υπάρχει ανταγωνισμός και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά και δυνατά ντέρμπι στο τέλος. Στα περισσότερα ντέρμπι δείχνεις την ποιότητα σου και αν είσαι καλύτερος, προχωράς. Επίσης, δεν νομίζω πως υπάρχουν ύποπτα ματς στην διαδικασία των πλέι-οφ, κάτι που το κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρον”.

Για τον Σφιντέρσκι: “Εγώ πίστευα στον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή από την πρώτη στιγμή που ήρθε στον ΠΑΟΚ. Είναι ένα παιδί που έχω παρατηρήσει πως είναι ήπιων τόνων και δίνει τον καλύτερο του εαυτό όταν μπαίνει μέσα στο γήπεδο. Δεν είναι κλασικός σέντερ φορ, ωστόσο κυνηγά κάθε φάση, πιέζει σωστά και έχει την επαφή με τα δίχτυα. Ήρθε σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα, σε μια δύσκολη θέση, καθώς Ιταλία και Ελλάδα διαθέτουν πολύ καλούς αμυντικούς και πρέπει να μάθει να παίζει έτσι. Έχει το μέλλον μπροστά του και πιστεύω πως μπορεί να μεγαλώσει πολύ το ”κασέ” του στον ΠΑΟΚ”.

Για τον Πασχαλάκη: “Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί έχει προκύψει θέμα με τον Πασχαλάκη. Πέρυσι βοήθησε πολύ με τις επεμβάσεις του και έδωσε βαθμούς στον ΠΑΟΚ. Φέτος έκανε κάποια μικρά λάθη, αλλά αυτά συμβαίνουν. Τώρα υπάρχει ο Ζίβκοβιτς ο οποίος έχει δείξει και με την Παρτιζάν και με την Ξάνθη, ότι είναι καλός και έμπειρος. Αυτός είναι ο χώρος των τερματοφυλάκων. Δεν πρέπει να τον ”ρίξει” ψυχολογικά η κατάσταση, αλλά να καταλάβει ότι με τον υγιή ανταγωνισμό γίνεσαι καλύτερος”.

Διαβάστε ακόμη...