O δρόμος του ΠΑΟΚ προς τους ομίλους!

Από inpaok.com: Ο ΠΑΟΚ ως πρωταθλητής Ελλάδος θα αγωνιστεί στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής του πλανήτη, το Champions League.
Πηγή: inpaok.com
O δρόμος του ΠΑΟΚ προς τους ομίλους!

Αν το φετινό Champions League το κερδίσει ο νικητής του ζευγαριού Μπαρτσελόνα-Λίβερπουλ, τότε ο ΠΑΟΚ πηγαίνει αυτόματα στον 3ο προκριματικό γύρο.

Ωστόσο, αν το κατακτήσει ένας εκ των Αγιαξ ή Τότεναμ τότε ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να περιμένει για να δει από ποιον γύρο θα ξεκινήσει, διότι οι Άγγλοι έχουν ελπίδες να πάρουν εισιτήριο για τους ομίλους από το πρωτάθλημα τους.

Σε περίπτωση λοιπόν, που ο ΠΑΟΚ ξεκινήσει από τον 2ο προκριματικό γύρο, θα μπει στην κλήρωση με 23.500 βαθμούς και θα τοποθετηθεί στο γκρουπ των ισχυρών.

Μαζί του θα βρίσκεται και Ντίναμο Ζάγκρεμπ και από εκεί και πέρα, τόσο ο Δικέφαλος όσο και οι Κροάτες θα περιμένουν να σχηματιστούν τα ζευγάρια του 1ου προκριματικού γύρου ( η κλήρωση θα γίνει στις 18 Ιουνίου και οι αγώνες στις 9-10 Ιουλίου και 16-17 Ιουλίου).

Από εκείνη τη φάση θα προχωρήσουν 17 ομάδες, ωστόσο στην κληρωτίδα θα μπουν 17 ζευγάρια με τον συντελεστή του ισχυρού του κάθε ζευγαριού, αφού ακόμη δεν θα έχουν γίνει οι αγώνες. Ο πρωταθλητής Ελλάδας διαθέτει καλύτερο συντελεστή από τις περισσότερες ομάδες θα βρεθούν στην κλήρωση κι έτσι θα βρίσκεται στους ισχυρούς.

Ο ΠΑΟΚ, το πιο πιθανό είναι πως θα κληρωθεί με ζευγάρι και όχι με έναν αντίπαλο. Για να κληρωθεί ο Δικέφαλος θα πρέπει να κατακτήσει το πρωτάθλημα Δανίας η Μίντιλαντ, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι στους ανίσχυρους και ίσως να είναι αντίπαλος των «ασπρόμαυρων».

Σε περίπτωση που οι «ασπρόμαυροι» τοποθετηθούν στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League τα δεδομένα για τον Δικέφαλο αλλάζουν αρκετά. ο ΠΑΟΚ, στην καλύτερη περίπτωση θα είναι η ομάδα με τον 2ο καλύτερο συντελεστή (ως εκ τούτου θα είναι στους ισχυρούς), στη χειρότερη μπορεί να φτάσει μέχρι 11ος (οπότε θα είναι στους ανίσχυρους).

Το αν ο Δικέφαλος θα είναι ισχυρός ή ανίσχυρος θα εξαρτηθεί από τις ομάδες που θα προκριθούν από τον 2ο προκριματικό. Με την κλήρωση να πραγματοποιείται στις 22 Ιουλίου και τα ματς στις 6-7 Αυγούστου και 13 Αυγούστου.

Τέλος, στα Play Off του Champions League τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις ομάδες που θα έχουν προκριθεί, αν και εφόσον τα έχει καταφέρει και ο ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...