Αυτοί είναι οι βοηθοί του Στανόγεβιτς

Από paok24.com: Ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς έχει σηκώσει τα μανίκια, ξεκινώντας την δουλειά για το… χτίσιμο του ΠΑΟΚ της νέας σεζόν. Ο Σέρβος προπονητής έφερε μαζί του στον Δικέφαλο τρεις συνεργάτες του, που αποτελούν άτομα της εμπιστοσύνης του…
Πηγή: paok24.com
Αυτοί είναι οι βοηθοί του Στανόγεβιτς

Ποιοι είναι όμως οι τρεις Σέρβοι του τεχνικού επιτελείου των «ασπρόμαυρων» που θα προσθέσουν τη δική τους εμπειρία, ο καθένας στον τομέα που έχει αναλάβει; Το PAOK24 σας παρουσιάζει...

Το δεξί χέρι του Στανόγεβιτς

Ο 44χρονος Λιούμπισα Ράνκοβιτς γνωρίζεται με τον προπονητή του ΠΑΟΚ για... πάνω από μια 20ετιά, αφού συνυπήρξαν συμπαίκτες στην Παρτιζάν από το 1996 εως και το 2003, ενώ το 2008 συνεργάστηκαν και πάλι με τον Στανόγεβιτς σε ρόλο προπονητή της ομάδας του Βελιγραδίου και τον Ράνκοβιτς, μέλος του τεχνικού της τιμ.

Στον ΠΑΟΚ ο Ράνκοβιτς θα αποτελέσει το… δεξί χέρι του 44χρονου τεχνικού, αφού θα έχει τον ρόλο του α΄βοηθού, κουβαλώντας μαζί του μια πλούσια πορεία τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής.

Το νέο μέλος του προπονητικού τιμ του ΠΑΟΚ ξεκίνησε την καριέρα του στους πάγκους το 2008 όταν και αποφάσισε να ασχοληθεί με την προπονητική και εντάχθηκε στο τεχνικό τιμ της Παρτιζάν, όπου και συνεργάστηκε με τον Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς, το διάστημα που βρισκόταν στον πάγκο των «ασπρόμαυρων» του Βελιγραδίου.

To 2015 βρέθηκε στο πλευρό του Βουκ Ράσοβιτς στον πάγκο της Ντιναμό Μινσκ, για να επιστρέψει στο Βελιγράδι την σεζόν 2016-17 ως βοηθός του Μάρκο Νίκολιτς, εκεί που πανηγύρισε το νταμπλ στην Σερβία.

Τον Ιούνιο του 2017 αποχώρησε από την Παρτιζάν και αποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα του Στανόγεβιτς και την πρόκληση του ΠΑΟΚ.

Το… μάτι του ΠΑΟΚ

Ο 33χρονος Μπράνισλαβ Μίκοβιτς, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει προλάβει να γράψει μια πλούσια καριέρα στα προπονητικά τιμ ομάδων, αφού από το 2004 που τελείωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα, εργάστηκε ως αναλυτής αγώνων, ρόλο που θα έχει και στον ΠΑΟΚ.

Ο Μίκοβιτς, αφού αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ασχολήθηκε με διάφορα πρότζεκτ στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου, αλλά και την σχολή ποδοσφαίρου του Ερυθρού Αστέρα και την εκπαίδευση νέων αθλητών.

Παράλληλα το 2008 εντάχθηκε στο δυναμικό του Ερυθρού Αστέρα, στον τομέα της ανάλυσης αντιπάλων και μετά από μία σεζόν μεταπήδησε στην Παρτιζάν, όντας πλέον ο επικεφαλής του τομέα, όπου και παρέμεινε για τρεις σεζόν.

Εκεί γνωρίστηκε και συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς , τον οποίο ακολούθησε και στην Νταϊλάν Αερμπίν στην Κίνα αλλά και στις Μπεϊτζίν Γκουοάν, Μακάμπι Χάιφα και Μπεϊτζίν Εντερπράιζις, όντας ένας εκ των στενότερων συνεργατών του Σέρβου τεχνικού.

Ο υπεύθυνος για τη φυσική κατάσταση

Ο 39χρονος Βλάντιμιρ Τσεπζάνοβιτς αναλαμβάνει τον ρόλο του γυμναστή στον ΠΑΟΚ και καλείται να συνεχίσει την δουλειά που άφησε ως παρακαταθήκη από την περσινή σεζόν ο Πέταρ Μιλκάνοβιτς.

Ο Τσεπζάνοβιτς, ωστόσο, κουβαλά μαζί του ένα εξίσου εντυπωσιακό βιογραφικό, με αυτό του προκατόχου του… Αποφοίτησε από το Τμήμα Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου στον τομέα της προπονητικής ανάπτυξης γύρω από τη φυσική κατάσταση και ειδίκευση στο ποδόσφαιρο. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών συνέχισε την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία δίνοντας διαλέξεις στο πανεπιστήμιο.

Το 2012 ανέλαβε υπεύθυνος φυσικής κατάστασης στον Ερυθρό Αστέρα όπου κι έμεινε ως το 2014. Στη συνέχεια για δύο σεζόν δούλεψε στην Λουντογκόρετς και το 2016 συνεργάστηκε με τον Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς στην Beijing Enterprizes. Στις αρχές του 2017 θήτευσε στην Έβερτον ως γυμναστής αποκατάστασης.

Ο Τσεπζάνοβιτς, άλλωστε, ειδικεύεται στην ανάλυση δεδομένων γύρω από την πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση των τραυματισμών, όντας ιδιοκτήτης κέντρου αποκατάστασης στη Σερβία. Παράλληλα, τα τελευταία επτά χρόνια έχει διατελέσει προσωπικός γυμναστής για ποδοσφαιριστές όπως οι Ντέγιαν Λόβρεν, Μίλαν Γιοβάνοβιτς, Μίλος Κράσιτς.

Διαβάστε ακόμη...