Ανατροπή με τους Κουβανούς!

Από inpaok.com: Τα... πάνω-κάτω έρχονται στην υπόθεση βιασμού μίας νεαρής κοπέλας από τη Φινλανδία, κατά τη διάρκεια του World League στο Τάμπερε,
Πηγή: inpaok.com
Ανατροπή με τους Κουβανούς!

όπου είχαν κριθεί ένοχοι για σεξουαλική κακοποίηση και πρόκληση σωματικής βλάβης πέντε διεθνείς Κουβανοί βολεϊμπολίστες, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση. Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στους φερόμενους δράστες ήταν ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ, Ρολάντο Σεπέδα, ο Ρικάντο Κάλβο (που είχε συμφωνήσει με τον Δικέφαλο), ο Αλφόνσο Γκαβιλάν, ο Οσμάν Ουριάρτε και ο Λουίς Σόσα.

Ο μοναδικός από τους κατηγορούμενους που αθωώθηκε ήταν ο Ντάριελ Άλμπο που είχε συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό.

Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι υπήρξε ανατροπή δεδομένων στην υπόθεση κι αυτό γιατί το θύμα άλλαξε την κατάθεσή του κι επίκειται αναψηλάφηση της δίκης, με αποτέλεσμα οι Κουβανοί να ελπίζουν ότι μπορεί να αποφυλακιστούν.

Συγκεκριμένα η νέα κατάθεση της Φινλανδής δίνει πολλά ελαφρυντικά στους κατηγορούμενους, ωστόσο πλέον υπάρχουν σοβαροί νομικοί κίνδυνοι και για την ίδια. Θεωρείται δεδομένο εξάλλου ότι οι Κουβανοί θα κινηθούν εναντίον της, τόσο για το γεγονός ότι έμειναν έναν χρόνο στη φυλακή και σπιλώθηκε η φήμη και η προσωπικότητά τους, όσο και γιατί έχασαν συμβόλαια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Εκείνο που προέχει βέβαια για εκείνος είναι το θέμα της ελευθερίας τους, κάτι ωστόσο που θα φανεί μέσα από την ακροαματική διαδικασία, όπου φυσικά κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη.

Διαβάστε ακόμη...