Κλείνει η έρευνα για τα επεισόδια στο Καραϊσκάκη!

Από sdna.gr : Τα σβησμένα βίντεο «δένουν» την ΕΛΑΣ στα επεισόδια του «Γ. Καραισκάκης». Είχε ζητηθεί κι άλλες φορές να λυθεί το ζήτημα με τις κάμερες του γηπέδου, χωρίς αποτέλεσμα. Γράφει ο Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος.
Πηγή: sdna.gr
Κλείνει η έρευνα για τα επεισόδια στο Καραϊσκάκη!

Η έλλειψη οπτικού υλικού από κάμερες στέκεται ανυπέρβλητο εμπόδιο στην αναγνώριση των πρωταγωνιστών των επεισοδίων στα αποδυτήρια του γηπέδου «Γ. Καραισκάκης». Σήμερα πιθανότατα κλείνει η έρευνα με την κατάθεση στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας ποδοσφαιριστών και παραγόντων του Ολυμπιακού που είχαν προχωρήσει και σε αρχικές καταγγελίες για τα επεισόδια.

Οι μάρτυρες αυτοί δεν είχαν κληθεί λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων τους.

Συνολικά για όσα συνέβησαν στον πρώτο ημιτελικό του γηπέδου θα καταθέσουν περίπου 20 άτομα (αστυνομικοί, παίκτες , παραγοντες κι αλλοι).

Από αυτούς οι περισσότεροι - όπως είναι φυσικό - δεν γνωρίζουν τα άγνωστα άτομα που βρίσκονταν, κατά παράνομο τρόπο στα αποδυτήρια και προκάλεσαν επεισόδια σε βάρος ενστόλων, διαιτητών κλπ.

Για άλλη μια φορά έρευνα για επεισόδια στον εσωτερικό χώρο του «Γ. Καραικσκάκης» σταματά λόγω άρνησης των υπευθύνων του γηπέδου να δώσουν υλικό από τις κάμερες , με επίκληση τεχνικών λόγων. Καθοριστικό είναι και το γεγονός ότι λόγω μίας παρανόησης και λανθασμένης επιλογής αστυνομικών των ΜΑΤ αποκλείστηκαν από τον χώρο των αποδυτηρίων οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις και θα μπορούσαν να υποβοηθήσουν περισσότερο την έρευνα».

Σε αυτή την επισήμανση προχώρησε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛΑΣ σχετικά με την έρευνα που είναι σε εξέλιξη σχετικά με τα ...περιβόητα και πολυσυζητημένα επεισόδια προ δύο εβδομάδων στον αγώνα Κυπέλλου Ολυμπιακός-ΑΕΚ.

Την ίδια ωρα επιτελείς της Κατεχάκη προσδιορίζουν και μία άλλη πτυχή της υπόθεσης με τα... μονίμως σβησμένα βίντεο του Καραισκάκη.

«Το πρόβλημα είναι και της ΕΛΑΣ , διότι παρ´ότι κι άλλες φορές υπήρχε τέτοιου είδους άρνηση δεν υπήρχε καμιά θεσμική και μη παρέμβαση. Ετσι ώστε η παράδοση του σχετικού υλικού, που αφορά κι εποπτεία εμπορικών χώρων ή αλλων τμημάτων του γηπέδου-κι εκτός χρόνου διεξαγωγής αγώνων- να είναι σε αυτές τις περιπτώσεις υποχρεωτική. Εχει υπάρξει τα τελευταία χρόνια σχετική αλληλογραφία των αστυνομικών υπηρεσιών, χωρίς αποτέλεσμα. Εχουν γίνει συγκεκριμένα αιτήματα και στις αρχες των αγωνιστικών περιόδων και ύστερα από διάφορα συμβάντα αλλά το ζήτημα δεν λύνεται...»

Το υλικό της δικογραφίας που σχηματίζεται θα σταλεί τις επόμενες ημέρες στην Εισαγγελία Πειραιά.

Διαβάστε ακόμη...