«Όνειρο μου ο ΠΑΟΚ!»

Από inpaok.com: Είναι ο γιος ενός θρύλου. Ο 17χρoνoς γιος του Τζον Κόρφα, Στέφανος. Τον INPAOK τον εντόπισε και μας μιλάει για το έως τώρα μπασκετικό του ταξίδι, το μέλλον του στον κόσμο της καλαθοσφαίρισης, αλλά και φυσικά για τον πατέρα του, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες που πέρασε στην ιστορία του ΠΑΟΚ.
Πηγή: inpaok.com
«Όνειρο μου ο ΠΑΟΚ!»

Ο Στέφανος Κόρφας γεννήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου του 1999 στην Αθήνα, όταν ο πατέρας του αγωνίζονταν στο Μαρούσι .Σήμερα αγωνίζεται αυτήν την στιγμή στους Royals Λύκειο του Σαν Μάρκος της Καλιφόρνιας, ενώ σε ένα χρόνο από τώρα αποφοιτά και κοιτάει το μέλλον του στα κολέγια υψηλού επιπέδου στην Αμερική.

Μίλησε μας για τα πρώτα σου μπασκετικά βήματα.

Ξεκίνησα στην Νίκη Αμαρουσίου το 2008 στις ακαδημίες, αν και δεν άρχισα να αγωνίζομαι ανταγωνίστηκα μέχρι που πήγα στον Αχιλλέα Τριανδρίας το 2011

Τι αναμνήσεις έχει από την ζωή σου στην Ελλάδα ;

Δεν έχει πολύ καιρό που έφυγα (3 χρόνια) ήταν όλα πολύ ωραία. Το σχολεία βέβαια ήταν πιο καταπιεστικό στην Ελλάδα αλλά η ζωή που μπορείς να κάνεις στην Ελλάδα είναι κάτι που ξεπερνάει την Αμερική.

Κάθε πότε έρχεσαι πίσω στην Ελλάδα ;

Ελλάδα έρχομαι 2 φορές τον χρόνο, μια φορά αμέσως μετά την σεζόν στα τέλη Μαρτίου (25 Μαρτίου συνήθως) για 2 βδομάδες και τέλη Ιουλίου μέχρι αρχές Σεπτέμβρη.

Ξεκίνησες το μπάσκετ από τα ερεθίσματα που είχε από τον πατέρα σου ;

Απ'την ήμερα που γεννήθηκα θα έλεγα πως μεγάλωνα γύρω από το μπάσκετ, καθώς ο πατέρας μου ήταν προπονητής. Σιγά, σιγά άκουγα για τα κατορθώματα του και όσο περνούσε ο καιρός τόσο ήθελα και εγώ να ζήσω στιγμές σαν του πατέρα μου.

Πως ένιωθες τον πρώτο καιρό μετά την μόνιμη σου μετακόμιση στην Αμερική ;

Η αλήθεια είναι ότι η αρχή δεν ήταν τόσο δύσκολη, διότι όλα ήταν καινούργια και συναρπαστικά, στην συνέχεια βέβαια όσο συνήθιζα γινόταν και πιο δύσκολα μέχρι βέβαια που προσαρμόστηκα πλήρως και μπόρεσα να αρχίσω να επικεντρώνομαι πιο πολύ στον στόχο μου

Ενημέρωσε μας για το αγωνιστικό σου στυλ.

Θα έλεγα ότι ο τρόπος που παίζω είναι σχεδόν ίδιος με του πατέρα μου, καθώς αυτός είναι το πρότυπο μου και προσπαθώ να του μοιάσω.

Καθώς σε έναν χρόνο θα αποφοιτήσεις υπάρχουν ήδη προτάσεις από κολέγια ;

Ναι, υπάρχει ενδιαφέρον και έχω κάποιες επιλογές αυτή την στιγμή αλλά δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες και δεν το σκέφτομαι. Δουλειά μου είναι να προπονούμαι σκληρά, να βελτιώνομαι και όλα τα άλλα θα έρθουν.

Έχεις στο μυαλό σου το Draft για να ενταχθείς στο NBA ;

Το ΝΒΑ δεν το σκέφτομαι καθόλου, δεν είναι κάτι που έχω βάλει ως στόχο, καθώς αυτή την στιγμή συγκεντρώνομαι στο βελτιώνομαι και να κερδίζει η ομάδα μου. Μετά είναι το κολεγιακό, και όταν έρθει η ώρα αν όλα έχουν πάει καλά βλέπουμε.

Αν δεν προκύψει κάτι τέτοιο θα περνούσες στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού και πιο συγκεκριμένα θα ήθελες να παίξεις στον ΠΑΟΚ ;

Εννοείτε, όνειρο μου είναι να αγωνιστώ στον ΠΑΟΚ όπως ο πατέρας μου και να επιστρέφαμε στην κορυφή και του ελληνικού αλλά και ευρωπαϊκού μπάσκετ. Θα ήταν τιμή μου να ερχόμουν στον ΠΑΟΚ και να αγωνιζόμουν. Το σκέφτομαι συνεχώς, και εύχομαι στο μέλλον να πάνε όλα καλά και μέσω της δουλείας μακάρι να μου δοθεί η ευκαιρία.

Τι έχεις μάθει από τον πατέρα σου για τον ΠΑΟΚ και βλέπεις αγώνες της ομάδας φέτος ;

Βλέπουμε παλιούς αγώνες συνεχώς. Έτσι μαθαίνω πράγματα και όχι μόνο από αυτόν. Από πολλούς παίχτες, όπως ο Πρέλεβιτς για παράδειγμα. Μιλάμε για το μπάσκετ διαρκώς και βλέπουμε αγώνες και συζητάμε για αυτούς. Μου λέει για το πόσο μεγάλες στιγμές έζησε και για το Κόρατς πως ήταν η καλύτερη του μπασκετική ανάμνηση. Μπορώ να πω ότι βλέπω πολλούς αγώνες του ΠΑΟΚ. Ο τελευταίος που είδα ήταν με την Τενερίφη που δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση αλλά ήμασταν κοντά. Τον Μάρτιο που θα έρθω θα πάω σίγουρα σε αγώνα.

Διαβάστε ακόμη...