Άνετο τρίμπαλο με το μυαλό στη ... Μίλαν!

Σαν σήμερα στις 3/3/1974, λίγες μέρες πριν το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μίλαν στην Ιταλία, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανσερραϊκό, για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1973-1974...
Πηγή: Retro team
Άνετο τρίμπαλο με το μυαλό στη ... Μίλαν!

Η αναμέτρηση έγινε υπό βροχή μπροστά σε αρκετό κόσμο, καθώς περίπου 17.000 θεατές (14.185 τα εισιτήρια), βρέθηκαν εκείνο το απόγευμα στην Τούμπα, για να δουν τη μεγάλη ομάδα του Λες Σάνον να παίρνει χωρίς ιδιαίτερο κόπο μια άνετη νίκη επί ενός αξιόμαχου αντιπάλου...

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-0, σε ένα παιχνίδι στο οποίο ουσιαστικά υπήρχαν τρεις αντίπαλοι! Ο ΠΑΟΚ και ο Πανσερραϊκός στον αγωνιστικό χώρο και η ... Μίλαν στην ατμόσφαιρα, καθώς το παιχνίδι στο Μιλάνο που πλησίαζε (13/3) ήταν κυρίαρχο θέμα συζήτησης στις εξέδρες!

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο σκορ στο 22ο λεπτό με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Αχιλλέας Ασλανίδης μετά από υπόδειξη του διαιτητή Βούλγαρη για χέρι του Κατσαβάκη σε προσπάθεια του Κούδα.

O Δικέφαλος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο στη συνέχεια, όμως το σκορ παρέμεινε στο ρευστό 1-0, μέχρι το 84ο λεπτό. 

Σε εκείνο το σημείο, ο Τερζανίδης μπήκε έξοχα στην περιοχή, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Κερμανίδη που με κοντινό σουτ στη δεξιά γωνία του Γκαντίνα, έγραψε το 2-0.

Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 89ο λεπτό, όταν ο Αποστολίδης με δυνατό ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή των Σερραίων, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!    

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ (και του γηπέδου) οι Τερζανίδης - Κούδας, ενώ σε υψηλά επίπεδα απόδοσης κινήθηκαν και οι Ασλανίδης - Γούναρης - Σαράφης. 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χατζηιωάννου, Γούναρης, Πέλλιος, Παπαδόπουλος, Χατζηαντωνίου, Αποστολίδης, Τερζανίδης, Σαράφης, Κούδας, Ασλανίδης, Παναγής (46' Κερμανίδης)

Πανσερραϊκός: Γκαντίνας, Αποστολίδης, Βάβαλης, Κατσαβάκης, Τσιρίκας, Λυγάσης, Τσίκος, Ηλιάδης, Ζελίδης, Κόκκορης, Καλτσάς (35' Σοφιάς)

* Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τη σεζόν 1973-74 στην 4η θέση με 16 νίκες, 11 ισοπαλίες, 7 ήττες σε 34 ματς (όλα με τον Σάνον στον πάγκο του), συγκέντρωσε 43 βαθμούς (62-32 τα τέρματα), σε μια σεζόν που σημαδεύτηκε από μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία στο Κύπελλο Κυπελλούχων (Λέγκια - Λυών - Μίλαν) και κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στον ιστορικό τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...