Η «λίμνη» της διένεξης έχει λόγους και αιτίες

Από metrosport.gr: Ο Ιβιτς δεν κατονόμασε στις δηλώσεις του τον Γιώργο Χριστοβασίλη αλλά ο πρόεδρος του ΠΑΣ σήκωσε το γάντι και «ξεσπάθωσε» κατά του Σέρβου προπονητή
Πηγή: metrosport.gr
Η «λίμνη» της διένεξης έχει λόγους και αιτίες

Λίγα μέτρα δίπλα από την «λίμνη των στεναγμών», στο γήπεδο του ΠΑΣ Γιάννενα εξελίχθηκε μια πρωτοφανής αντιπαράθεση ανάμεσα στον Βλάνταν Ιβιτς και στον Γιώργο Χριστοβασίλη. Μπορεί ο προπονητής του ΠΑΟΚ στις δηλώσεις του για το «χάλι» του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου των «Ζωσημάδων» να μην κατονόμασε τον μεγαλομέτοχο της ομάδας των Ιωαννίνων, ο τελευταίος όμως με απαξιωτικές δηλώσεις επιτέθηκε στον Ιβιτς, δηλώσεις που συνεχίστηκαν και την επομένη του αγώνα.

Πολλοί ήταν εκείνοι που ξαφνιάστηκαν με αυτή την άνευ προηγουμένου αντιπαράθεση και κυρίως με τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς του Γιώργου Χριστοβασίλη. Η «Μ» έκανε το ρεπορτάζ, συνέλεξε πληροφορίες που σχηματίζουν το «παζλ» αυτής της έκρηξης που σε καμιά περίπτωση δεν προκλήθηκε όλως τυχαίως το βράδυ της Δευτέρας μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ.

Στη σουίτα του Ιβάν

Ηταν 8 Ιανουαρίου όταν ο ΠΑΟΚ υποδεχόταν στην Τούμπα τον ΠΑΣ. Στη σουίτα του Ιβάν Σαββίδη βρέθηκε και ο Γιώργος Χριστοβασίλης αφού οι δυο άνδρες έχουν άριστες σχέσεις. Εκεί λοιπόν, ο πρόεδρος του ΠΑΣ φέρεται να κατηγόρησε τον Ιβιτς για το ότι δεν χρησιμοποιεί Χαρίση, Κοροβέση και Βελλίδη και δεν τους αξιοποιεί παρά το γεγονός ότι ο Σαββίδης δαπάνησε αρκετά χρήματα για να τους αποκτήσει. Πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλα όσα είπε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ, έφτασαν στα αυτιά του Βλάνταν που εκνευρίστηκε.

Το «όχι» στον Χριστοβασίλη

Πριν ο ΠΑΣ αποφασίσει να χτυπήσει την πόρτα του Γιάννη Πετράκη για τη θέση του προπονητή ο Χριστοβασίλης είχε κάνει πρόταση στον Βλάνταν Ιβιτς που ήταν έτοιμος να αποχωρήσει από την Κ20 για το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Στα Γιάννενα αυτό που συζητείται έντονα είναι ότι την τελευταία στιγμή ο Ιβιτς απάντησε αρνητικά στην πρόταση του Χριστοβασίλη με τον τελευταίο να μην το έχει ξεχάσει αυτό.

«Αμαχος πληθυσμός»

Ο Ιλια Ιβιτς, αδελφός του Βλάνταν και ατζέντης ποδοσφαιριστών εκπροσωπεί τους Ιλιτς, Τσουκαλά που δεν έφυγαν με τον καλύτερο τρόπο από τα Γιάννενα. Ο Βλάνταν στην συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να χαρακτηριστεί ως «άμαχος πληθυσμός» και έτσι δεν γλύτωσε τα πυρά του Χριστοβασίλη που στόχευαν στον αδελφό του.

Το σίγουρο είναι ότι οι άριστες σχέσεις σε προσωπικό επίπεδο ανάμεσα στον Ιβάν Σαββίδη και στον Γιώργο Χριστοβασίλη δοκιμάζονται και μένει να φανεί το πόσο δυνατές είναι στο βάθος του χρόνου.

Δεν επιστρέφει ο Ζάιρο

Ο Ζάιρο είναι ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ που αγωνίζεται δανεικός στον ΠΑΣ. Πολλοί προεξόφλησαν ότι μετά τα γεγονότα της Δευτέρας, η ασπρόμαυρη ΠΑΕ θα ζητούσε την επιστροφή του παίκτη κάτι όμως που στην παρούσα φάση δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά.

«Η ευθύνη στον ΠΑΣ»

Ο Γιώργος Χριστοβασίλης υποστήριξε ότι η ευθύνη για τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου ανήκει στην Πολιτεία. Κάτι που διέψευσε κατηγορηματικά μιλώντας στο Metropolis 95.5 ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός (φωτογραφία) και διαβάζοντας τη σύμβαση που έχει υπογράψει η Πολιτεία με τη διοίκηση του ΠΑΣ: «Η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα έχει την αποκλειστική χρήση του γηπέδου και του αγωνιστικού χώρου και η μισθώτρια έχει την ευθύνη και αναλαμβάνει αποκλειστικά η ίδια το κόστος συντήρησης του αγωνιστικού χώρου, γηπέδου». Αυτά προς αποκατάσταση της πραγματικότητας» σημείωσε ο Συνοδινός και συμπλήρωσε: «Επιτρέπεται η σύναψη σύμβασης μεταξύ ΠΑΕ και ιδιοκτήτη εγκατάστασης με την προϋπόθεση και τον όρο της ανάληψης από τη μισθώτρια όλων των δαπανών συντήρησης του χλοοτάπητα. Τα πράγματα είναι απολύτως σαφή και δεν επιτρέπονται παρερμηνειών» σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.

Διαβάστε ακόμη...