Ο "Μπιζού" στη Θεσσαλονίκη (1927)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Τέτοιες μέρες του φθινόπωρου του 1927, ο ΠΑΟΚ ζήτησε από το Πέρα Κλουμπ, ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Ο "Μπιζού" στη Θεσσαλονίκη (1927)

Η απάντηση ήρθε μέσω ενός τηλεγραφήματος, το οποίο ανέφερε πως το Πέρα Κλουμπ θα στείλει στη Θεσσαλονίκη τον φημισμένο Μαλαξόπουλο, γνωστό και ως Μπιζού!

Έναν παικταρά της εποχής του οποίου ο ερχομός στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης λίγες μέρες αργότερα (σαν σήμερα στις 14/10/1927), έμοιαζε με πραγματικό σεισμό! Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα της εποχής, το μέγα συγκεντρωμένο πλήθος, οδήγησε τον παίκτη με πομπή στα γραφεία του ΠΑΟΚ.

Ο Μπιζού προπονήθηκε τρεις μέρες αργότερα και φυσικά αυτά που έγιναν στην προπόνηση δεν περιγράφονται!!! Όλες οι αναγγελίες εκείνης της προπόνησης, κατέληγαν γράφοντας πως σε αυτήν θα υπάρχει και εισιτήριο!

Ο Μπιζού έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στις 22 Οκτωβρίου στο φιλικό με την Μπεογκράνσκι Βελιγραδίου (3-4) στο οποίο μάλιστα σκόραρε με πέναλτι. Αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος 1927-1928 και βοήθησε σημαντικά τον ΠΑΟΚ στα πρώτα βήματα του Συλλόγου

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...