Τζώρτζογλου: «Ο Σαββίδης θέλει καθαρό ποδόσφαιρο, αλλά…»

Από sdna.gr:Για την στάση που κρατάει πλέον ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ, μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου.
Πηγή: sdna.gr
Τζώρτζογλου: «Ο Σαββίδης θέλει καθαρό ποδόσφαιρο, αλλά…»

Αναλυτικά τα όσα είπε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero FM 107.4»:

Αρχικά διευκρίνισε τον λόγο για τον οποίο δεν στηρίζει την αντιπολίτευση, λέγοντας ότι: «Τον Απρίλιο που έγινε η πρώτη συγκέντρωση της αντιπολίτευσης στο Μακεδονία Παλλάς, όταν ο Νίκος Τζώρτζογλου βγήκε και είπε πως υπάρχουν άνθρωποι εδώ που έχουν συνδέσει το όνομα τους με την "παράγκα". Είπα ότι είναι 32 ενώσεις, αλλά να υπολογίσετε 31 γιατί εγώ έχω κάνει αγώνες για το σάπιο σύστημα που βρωμίζει το ποδόσφαιρο, εγώ δεν θα είμαι με αυτούς, δεν συνάδει η φιλοσοφία μας. Δεν θέλω να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Στη συνέλευση του Ιουνίου είπα στην αντιπολίτευση για έναν καθαρό αγώνα. Αν θέλουν ένα ποδόσφαιρο βρώμικο δεν χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι. Από εκεί και πέρα, από που βγαίνει ότι πήγα απέναντι; Επειδή καυτηριάζει ο Νίκος Τζώρτζογλου την παράγκα, επειδή εκθειάζω τον Ιβάν Σαββίδη και τον Βαγγέλη Γραμμένο; Δεν μπορεί να καυτηριάζει τα κακώς κείμενα ο Νίκος Τζώρτζογλου; Έχει άτομα μέσα η αντιπολίτευση άτομα παλιάς παράγκας, όπως ο Θωμάς ο Μητρόπουλος».

Πρόσθεσε πως: «Η φιλοσοφία μου δεν ταιριάζει με του Θωμά Μητρόπουλου, αυτό το σούπερ μάρκετ στο ποδόσφαιρο δεν μου ταιριάζει. Από τους πλέον ηθικούς θεωρώ τον Βαγγέλη Γραμμένο. Εσείς τι πιστεύετε ότι ο Ιβάν Σαββίδης πέρα από τον Βαγγέλη Γραμμένο γνωρίζει τι συμβαίνει από το Ροστόφ; Κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει. Ποτέ δεν είναι αργά να πάμε σε συναίνεση. Εγώ δεν είμαι με κανέναν. Είμαι 1.000.000% σίγουρος πως έχουν μαζί τους τον Θωμά Μητρόπουλο στην αντιπολίτευση. Κάποια μετέφρασαν την ανακοίνωσή μου ότι τα πήρα από τον Ολυμπιακό και πήγα απέναντι. Απέσπασαν εκφράσεις που ήθελαν».

Σχετικά με τον Σαββίδη και τον Γραμμένο, ανέφερε: «Ο Βαγγέλης ο Γραμμένος είναι από τους κορυφαίους, όπως και ο Ιβάν Σαββίδης. Συναντήθηκα με τον Ιβάν Σαββίδη. Έχω άποψη, θέλει καθαρό ποδόσφαιρο. Θέλει ισονομία. Εμένα με έπεισε. Για Αλαφούζο και Μελισσανίδη δεν μπορώ να πω. Σε όλους το είπα για τον Θωμά Μητρόπουλο. Ο Σαββίδης μου είπε δεν γνώριζε, το είπα στον Βαγγέλη Γραμμένο, σε προέδρους. Ο Γραμμένος μου είπε πως οποιοσδήποτε δεν συνάδει με τη φιλοσοφία της θα φύγει από την αντιπολίτευση».

Επέμεινε και στη θέση του για συναίνεση: «Το ποδόσφαιρο θα πρέπει να πάει με καθαρές λύσεις. Συναινετική λύση χρειάζεται. Οι εκλογές θα είναι ντέρμπι. Αν η αντιπολίτευση έχει πλεονέκτημα, είναι 3-4 ενώσεις. Κάποιες ενώσεις έχουν ευαισθησίες. Ξέρετε στο παρελθόν πόσες ενώσεις στήριξαν τον Γκιρτζίκη, αυτόν που λένε κακούργο τώρα; 51. Πώς γίνεται να χάλασε σε 18 μήνες το ποδόσφαιρο; και οι 51 ενώσεις μειώθηκαν σε 30. Η διαφορά των τεσσάρων ενώσεων έγινε 30 έτσι απλά λέτε; Γι΄αυτό λοιπόν, σας λέω ότι το 30 μπορεί να γίνει πάλι 4, γιατί κάποιοι πρόεδροι ενώσεων έχουν ευαισθησίες. Εμένα ο Ιβάν Σαββίδης με έχει πείσει, όπως επίσης και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Πιστεύω ότι και ο Μελισσανίδης λόγω ΟΠΑΠ θέλει ένα καθαρό ποδόσφαιρο. Αλλά βολεύει τα λαμόγια αυτή η κατάσταση γι' αυτό λέω για συναινετική λύση. Υπάρχουν ακόμη... βαλίτσες, σε εμένα όμως δεν τολμούν».

Σχετικά με τις δικές του προσπάθειες, είπε: «Το πρόσωπο που ήταν αποδεκτό απ΄όλους ήταν ο Χρήστος Σάββας. Αυτός που "έσπασε" στην συνάντηση των "4" ήταν η πλευρά της ΑΕΚ για λόγους που δεν γνωρίζω. Οι προσπάθειες συνεχίστηκαν, το λιμάνι είπε πως συμφωνώ σε οποιαδήποτε πρόταση, ακόμη και με δικό σας πρόσωπο, τον κ. Τζώρτζογλου. Εμένα δεν με ενδιαφέρει, ποτέ δεν με ενδιέφερε. Υπήρχε η πρόβλεψη, δέκα σύμβουλοι από την μια πλευρά, δέκα από την αντιπολίτευση, να προτείνουμε κάποιους προέδρους. Δεν τους αποδέχεται η αντιπολίτευση. Δεν αντιπροτάθηκε κανένας από την αντιπολίτευση. Εγώ δεν ήθελα, ο Σάββας δεν θα μπορούσε. Την σαμπόταραν την λύση.

Το ποτήρι ξεχείλισε πριν δέκα μέρες, μετά την πρόταση του Χρήστου Σάββα, δυο άτομα από τη συμπολίτευση και δυο από αντιπολίτευση, να πάμε σε συναινετική λύση με πενταμελής επιτροπή μέχρι τις εκλογές. Με πρόεδρο τον επικεφαλή της ΕΠΣ Κοζάνης, δηλαδή η επιτροπή να ελέγχεται από μας, από την αντιπολίτευση. Η εκλογική επιτροπή θα ελέγχεται δηλαδή από την αντιπολίτευση. Χάλασε η δουλειά, γιατί κάποιοι από την Αθήνα, δεν ήθελαν ούτε αυτήν την λύση. Σίγουρα όχι από το λιμάνι. Από αυτούς που προανέφερα...

Δυο άτομα φαντάσματα του παρελθόντος επηρεάζουν την κατάσταση. Τις επόμενες ημέρες θα βγουν αποκαλύψεις, να το θυμάστε. Για να σταματήσει το "μπακάλικο" στο ποδόσφαιρο, πρέπει το εκλογικό σύστημα να αλλάξει. Δεν μπορεί 55 άνθρωποι να ορίζουν την κατάσταση. Εγώ πιθανότατα και η Ένωση μου δεν θα πάμε να ψηφίσουμε».

Διαβάστε ακόμη...