Από τον Σπαντάσιο στον... Μπερμπάτοφ

Aπό sentragoal.gr: Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ βλέπουν τις λίστες με τους ελεύθερους επιθετικούς, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν φαίνεται να είναι πεπεισμένοι ότι θα πρέπει να κινηθούν για να φέρουν στην Τούμπα κάποιον από αυτούς.
Πηγή: sentragoal.gr
Από τον Σπαντάσιο στον... Μπερμπάτοφ

Η άποψη που εξέφρασε μετά το φιλικό με τη Βέροια ο Βλάνταν Ιβιτς για το ρόστερ και το ενδεχόμενο να γίνει και άλλη μεταγραφική κίνηση από την αγορά των ελεύθερων είναι ανάλογη με αυτήν του Λούμπος Μίχελ. Αλλωστε οι δυο τους προχώρησαν τον προγραμματισμό που έγινε το φετινό καλοκαίρι με τον ΠΑΟΚ τελικά να κάνει εννέα μεταγραφές.

Οι επιτελείς του αγωνιστικού τμήματος θεωρούν ότι και αριθμητικά αλλά και ποιοτικά το ρόστερ της ομάδας τους είναι πλήρες. Μίχελ και Ιβιτς δεν καίγονται για να κινηθούν για την απόκτηση ενός επιθετικού περιοχής. Και αυτό για περισσότερους από έναν λόγους.

Πρώτα απ' όλα αν ο ΠΑΟΚ κινηθεί για έναν ελεύθερο, αυτός σύμφωνα με τις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών θα πρέπει να είναι ένα από τα ηχηρά και κατ' επέκταση ακριβά ονόματα που κυκλοφορούν. Αρα ο Δικέφαλος θα πρέπει να ξοδέψει αρκετά χρήματα για να φέρει στη Θεσσαλονίκη έναν ποδοσφαιριστή που έχει μείνει χωρίς ομάδα και θα χρειαστεί λογικά και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Στη δική τους λογική ακόμη και στους επιθετικούς υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός παικτών, πίσω από τον Αθανασιάδη, και θεωρούν ότι μπορούν να δώσουν λύσεις εκεί εκτός από τους Περέιρα και Κουλούρη και παίκτες όπως ο Τιάμ και ο Τζάλμα Κάμπος.

Ο Ιβιτς είχε μάλιστα προϊδεάσει για τις προθέσεις του στη συνέντευξη Τύπου πριν από το δεύτερο παιχνίδι με την Ντιναμό Τιφλίδας μιλώντας για μια και μόνο κίνηση που ήθελε να κάνει ο ΠΑΟΚ. «Θέλουμε να πάρουμε έναν ακόμη παίκτη και θα δούμε αν είναι επιθετικός ή πλάγιος» είχε πει ο Σέρβος τεχνικός και τελικά παρά τις προσπάθειες που έγιναν για να κλείσουν και φορ στο ρόστερ του Δικεφάλου προστέθηκε μόνο ο Μάμε Τιάμ που μπορεί, σύμφωνα με τον Ιβιτς, να παίξει σε περισσότερες από μία θέσεις. Αυτό βέβαια θα πρέπει να φανεί στην πράξη καθώς ο ΠΑΟΚ έχει να δώσει μέχρι τα μέσα του Δεκέμβρη τουλάχιστον πολλούς και απαιτητικούς αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Από τη στιγμή, πάντως, που οι προσπάθειες που έγιναν για να αποκτηθεί ένας φορ κρούσης και που κορυφώθηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες της κανονικής μεταγραφικής περιόδου δεν απέδωσαν, ο προπονητής του Δικεφάλου θα πρέπει να καλύψει εκ των έσω όποιες ανάγκες ενδεχομένως προκύψουν, αν δεν γίνει κίνηση για κάποιον επιθετικό από την αγορά των ελεύθερων.

Από τον Σπαντάσιο στον... Μπερμπάτοφ

Αν κρίνει κανείς την απογοητευτική σε σχέση με τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν περσινή παρουσία του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ στον ΠΑΟΚ, καταλαβαίνει πόσο δύσκολη είναι η αγορά με τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές. Βέβαια ο ΠΑΟΚ ως ελεύθερο είχε αποκτήσει και τον Γιώργο Τζαβέλλα καθώς χρειάστηκε δύο γύρους διαπραγματεύσεων για να κλείσει στον ΠΑΟΚ τον Σεπτέμβριο του 2013.

Ο Δικέφαλος είχε και πάλι αναζητήσει ενισχύσεις από την αγορά των «άνεργων» ποδοσφαιριστών και δύο χρόνια νωρίτερα, τον Σεπτέμβριο του 2011, όταν και είχε φέρει στην Τούμπα τον Σπαντάσιο, τον Ρουμάνο επιτελικό μέσο που έπαιξε τελικά επτά παιχνίδια και πέτυχε ένα γκολ και αποχώρησε την αμέσως επόμενη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Διαβάστε ακόμη...