Με το μυαλό στον τελικό του ΟΑΚΑ (1983)

Στην αυλαία του πρωταθλήματος της σεζόν 1982-1983, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε αδιάφορο βαθμολογικά ματς τον βάζελο στη Λεωφόρο...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Με το μυαλό στον τελικό του ΟΑΚΑ (1983)

Οι πάντες στην ομάδα είχαν στραμμένη την προσοχή τους στον τελικό του ΟΑΚΑ με την αεκ που ακολουθούσε (29/6) και ο Γερμανός τεχνικός του ΠΑΟΚ Χανς Χέερ, βρήκε την ευκαιρία να ξεκουράσει πολλούς (εννιά συνολικά!) από τους βασικούς του παίκτες. 

Έχουμε και λέμε: Κούδας, Γκουερίνο, Δαμανάκης, Σκαρτάδος, Κωστίκος, Αλαβάντας, Δημόπουλος, Φούρτουλα και Τρίμχολντ, βρέθηκε ή στον πάγκο ή εκτός αποστολής, για να τους έχει ξεκούραστους και ετοιμοπόλεμους στον τελικό.

Μπροστά σε 8.000 θεατές, σε ένα ήσυχο ματς, χωρίς φανατισμό και τα σχετικά, οι γηπεδούχοι πίεσαν μέχρι τα μισά του ημιχρόνου την εστία του Τάκη Παντέλη και άνοιξαν το σκορ στο 20' με τον Κόβη, με ένα τυχερό γκολ, αφού η μπάλα έφτασε στον σκόρερ μετά από κόντρα στο σώμα του Χάρη Μπανιώτη.

Ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια ισορρόπησε, έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Σίγγα στο 26' και στην επανάληψη ο Χέερ πέρασε στο ματς τους Κωστίκο - Γκουερίνο, αλλά οι γηπεδούχοι στο 84' έκαναν το 2-0 με κεφαλιά του Μαυρίδη.

Κορυφαίος για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Αποστόλου, ενώ διακρίθηκαν οι Γεωργόπουλος, Πέλλιος και Γκουερίνο.

Οι συνθέσεις:

βάζελος: Μήνου, Μπέριος, Ταράσης, Κυράστας, Κόβης, Παπαβασιλείου, Τσινός, Δοντάς (65' Κλης), Λιβαθηνός (56' Μαυρίδης), Μακροδημήτρης, Γαλάκος

ΠΑΟΚ: Παντέλης, Αποστόλου, Πέλλιος, Μπανιώτης, Αποστολίδης, Τσουρέλας (55' Γκουερίνο), Αλεξανδρίδης, Γεωργόπουλος, Βασιλάκος, Σίγγας (48' Κωστίκος), Τριανταφυλλίδης 

* Ο Δικέφαλος τη σεζόν 1982-1983 τερμάτισε στην 4η θέση με τον Γερμανό Χανς Χέερ στον πάγκο του για 2η συνεχόμενη σεζόν! Η ομάδα είχε 18 νίκες, 6 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 42 βαθμούς με 49-28 τέρματα.

* Η αρχική photo είναι από το παιχνίδι των δύο ομάδων στην Τούμπα, για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος (2-0)

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...