Πόποβιτς στο metrosport.gr: «Τον πρώτο λόγο τον έχει ο ΠΑΟΚ»

Από metrosport.gr: Ο Δημήτρης Πόποβιτς άνοιξε την καρδιά του στην «Μ» μιλώντας για την ξενιτιά και το μέλλον του στο ρόστερ του Δικεφάλου.
Πηγή: metrosport.gr
Πόποβιτς στο metrosport.gr: «Τον πρώτο λόγο τον έχει ο ΠΑΟΚ»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΧΑΡΙΖΑΚΛΗ

Ο Δημήτρης Πόποβιτς είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να θεωρηθεί άτυχος. Ή και αδικημένος. Εκείνος όμως δεν σκέφτεται το παρελθόν αλλά το παρόν και το μέλλον, με τη μόνη του έννοια αυτή τη στιγμή είναι να κάνει το καλύτερο δυνατό για να μείνει στο ρόστερ του ΠΑΟΚ τη νέα αγωνιστική περίοδο. Το ταλέντο το έχει αλλά πρέπει να υπάρξουν και άλλα πράγματα για να τα καταφέρει.

-Πως νιώθεις που κατέκτησες το πρωτάθλημα της Β Κύπρου με την Καρμιώτισσα;
«Είμαι πολύ χαρούμενος και ευχαριστημένος από την πορεία της ομάδας. Καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας που ήταν να πάρουμε την άνοδο και αργότερα και το πρωτάθλημα. Είμαι ικανοποιημένος από το οικογενειακό κλίμα της ομάδας, όλοι οι άνθρωποι της ομάδας μου φέρθηκαν πολύ καλά, οι συνθήκες ήταν εξαιρετικές. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την πορεία που είχα και εγώ ατομικά στην ομάδα.»

-Πως σου φάνηκε το πρωτάθλημα της Κύπρου;
«Το πρωτάθλημα ήταν σχετικά καλό, το Α Κύπρου είναι καλύτερο φυσικά αλλά το Β Κύπρου είναι καλό πρωτάθλημα. Είναι λίγο πιο αδύναμο από την δική μας Φούτμπολ Λιγκ. Ορισμένες ομάδες είχαν αρκετούς καλούς παίκτες.

-'Ήταν η καλύτερη σου χρονιά εκτός ΠΑΟΚ;
«Πιστεύω ότι με βοήθησε η φετινή μου χρονιά και ειδικά η παρουσία μου στην Κύπρο, και αυτό διότι έπαιξα σε όλα τα παιχνίδια. Είχα καλή απόδοση, ανεβήκαμε στην Α Κύπρου και έβαλα και 5 γκολ. Πιστεύω πως ήταν από τις καλές μου χρονιές.»

-Ποιός από τους 5 δανεισμούς σε έχει ωφελήσει περισσότερο;
«Το εξάμηνο που ήμουν στον Απόλλων Καλαμαριάς αλλά και η περίοδος στην Κύπρο ήταν οι καλύτεροι δανεισμοί μου.»

-Ήταν όλοι οι δανεισμοί σου δική σου πρωτοβουλία ή του ΠΑΟΚ;
«Από τη στιγμή που πήγαινα δανεικός κοιτούσα να πάω σε μια ομάδα που θα με ωφελήσει και να αναδειχθώ. Ήταν κοινή απόφαση με τον ΠΑΟΚ οι δανεισμοί μου. Είτε κάποια ομάδα μου πρότεινε ο ΠΑΟΚ είτε μια ομάδα ενδιαφερόταν για μένα.»

-Γιατί έφυγες από τον Πανσερραϊκό τον φετινό Γενάρη για να πας στην Καρμιώτισσα;
«Φέτος πήγα στην Καρμιώτισσα στο δεύτερο μισό της σεζόν για να πάρω περισσότερα παιχνίδια και η επιλογή μου με δικαίωσε. Και στον Πανσερραϊκό είχα 14 συμμετοχές αλλά έμπαινα σε πολλά παιχνίδια αλλαγές και δεν είχα τον χρόνο συμμετοχής που ήθελα.»

-Πως νιώθεις που για δύο χρονιές, με διακοπή τη χρονιά που ήσουν στον Αιγινιακό, τον Γενάρη άλλαζες ομάδα που ήσουν δανεικός;
«Καλό είναι να είσαι αρκετό καιρό σε μια ομάδα από το να αλλάζεις συνεχώς ομάδες. Με ωφέλησε ο δανεισμός αλλά πρέπει να αγωνίζομαι στην ομάδα που ανήκω και να σταματήσω να πηγαίνω δανεικός.»

-Γιατί δεν πήγες στη Ρόμα το 2012; Γιατί ο ΠΑΟΚ απέρριψε 2 φορές πρόταση της ιταλικής ομάδας;
«Αυτό είναι θέμα του ΠΑΟΚ, δεν ξέρω γιατί απορρίφθηκαν οι προτάσεις.»

-Πιστεύεις ότι έπρεπε να πιέσεις παραπάνω τότε για να φύγεις και να κάνεις το βήμα παραπάνω στο εξωτερικό;
«Μπορεί να με ωφελούσε μια μεταγραφή στο εξωτερικό γιατί γίνεται καλύτερη δουλειά αλλά δεν ξέρεις αν θα κάνει καλό στην καριέρα σου. Δεν μπορείς να γνωρίζεις απόλυτα τι θα γίνει, παίζουν ρόλο και οι συγκυρίες.»

-Γιατί ο ΠΑΟΚ αρνήθηκε την πρόταση της Μπρέσια και μετά συνέχισε να σε δίνει δανεικό;
«Για να με έχει ακόμα στο ρόστερ του ο ΠΑΟΚ με πιστεύει. Για να με δίνει δανεικό σημαίνει ότι θέλουν στον Δικέφαλο να πάρουν παιχνίδια και να γίνω καλύτερος μέχρι να είμαι έτοιμος να παίξω στην ομάδα. Οι δανεισμοί με έκαναν καλύτερο γιατί πήρα παιχνίδια στα πόδια και πιστεύω ότι μπορώ να αγωνιστώ την νέα σεζόν στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ.»

-Πως είδες την φετινή πορεία του ΠΑΟΚ;
«Τελείωσε πολύ καλά η φετινή χρονιά, τα παιδιά κατάφεραν τον στόχο τους. Όλοι είμαστε χαρούμενοι με την πορεία αυτής της ομάδας.»

-Μετά από την εμπειρία σε 3 ομάδες Φούτμπολ Λιγκ, 1 Σούπερ Λιγκ και 1 Β Κύπρου νιώθεις έτοιμος να διεκδικήσεις μια θέση στο ρόστερ του ΠΑΟΚ;
«Είμαι έτοιμος και πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω.»

-Πιστεύεις ότι θα παίξει ρόλο στο να παίξεις στην πρώτη ομάδα η παραμονή ο Βλάνταν Ίβιτς στην τεχνική ηγεσία του Δικεφάλου;
«Ο Βλάνταν Ίβιτς είναι ένας πολύ καλός προπονητής όπως έδειξε και σε αυτά τα παιχνίδια στην πρώτη ομάδα αλλά και στην Κ-20. Εγώ τον πρόλαβα και σαν παίκτη που ήταν πολύ μεγάλος. Δεν ξέρω αν θα παίξει ρόλο η παραμονή του αλλά με γνωρίζει σαν παίκτη και θα μπορούσα να έχω μια ευκαιρία στο ρόστερ της ομάδας. Αυτό παίζει σημαντικό ρόλο αλλά ακόμα δεν γνωρίζω τι θα αποφασίσουν για μένα.»

-Τι δεν πήγε καλά τόσα χρόνια και δεν έμεινες στον ΠΑΟΚ;
«Δεν είχα κάποιο σοβαρό τραυματισμό, δεν ήταν το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Ήταν κάποιες επιλογές και από την πλευρά μου και από την μεριά του ΠΑΟΚ.»

-Πιστεύεις ότι αν είχε μείνει ο Λάζλο Μπόλονι ,που σε καθιέρωσε, στον πάγκο του ΠΑΟΚ θα είχες μείνει και εσύ;
«Είναι πολύ πιθανό γιατί με εκείνον στα 17 μου έκανα το ντεμπούτο μου. Σημαίνει ότι με πίστευε για να με βάλει να αγωνιστώ στην πρώτη ομάδα σε τέτοια ηλικία. Δεν μου έλεγε κάτι συγκεκριμένο αλλά μου έδειχνε ότι με πίστευε βάζοντας με να αγωνιστώ. Θα του άρεσαν κάποια στοιχεία πάνω μου.»

-Ποιο είναι το καλύτερο στοιχείο σου ως ποδοσφαιριστής;
«Η ταχύτητα μου είναι το καλύτερο στοιχείο, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό αλλά πρέπει να δουλεύω καθημερινά για να πάρω την ευκαιρία. Κάνω ατομικές προπονήσεις σε διάφορους τομείς για να βελτιώνομαι συνέχεια.»

-Αν σου πει ο ΠΑΟΚ να πας για μια ακόμη χρονιά δανεικός θα δεχτείς;
«Δεν ξέρω ακόμη, πρέπει πρώτα να συζητήσω με ανθρώπους της ομάδας. Οι άνθρωποι της ομάδας κάνουν ένα προγραμματισμό για το ποιους θέλουν να κρατήσουν και ποιους όχι. Πρώτη μου προτεραιότητα είναι να μείνω στο ρόστερ της ομάδας, αν δεν μείνω θα δούμε τι θα γίνει.»

-Ποιό είναι το πρότυπό σου από τον ΠΑΟΚ;
«Πάντα μου άρεσε ο Βιεϊρίνια αλλά φυσικά και ο Πάμπλο Γκαρσία.»

-Μπορεί ο Βιεϊρίνια να είναι ένα παράδειγμα για κάθε νεαρό παίκτη;
«Σίγουρα είναι ένας πολύ καλός παίκτης που έχει κάνει πολύ καλή καριέρα. Τον βοήθησε η απόφαση του να πάει στο εξωτερικό και πλέον παίζει και στην εθνική Πορτογαλίας.»

-Πως βλέπεις την παρουσία του Γκαρσία στον πάγκο της Κ-17;
«Ο Γκαρσία είναι ένας άνθρωπος με πολλή μεγάλη προσωπικότητα, είναι ηγέτης. Το ότι πήρε το πρωτάθλημα με την Κ-17 σημαίνει ότι έχει και πολύ καλές προπονητικές ικανότητες. Θα τα πάνε μια χαρά και στην Κ-20 μαζί με τον Άγγελο Ζαζόπουλο.»

-Τι γνώμη έχεις για τον μεγαλομέτοχο της ομάδας κ.Ιβάν Σαββίδη;
«Είναι ένας άνθρωπος που έχει βοηθήσει πολύ τον ΠΑΟΚ, έχει δαπανήσει πολλά χρήματα. Σε αυτόν οφείλεται η ανάκαμψη της ομάδας.»

-Ποιος είναι ο καλύτερος προπονητής που έχεις συνεργαστεί;
«Ο Λάζλο Μπόλονι που με καθιέρωσε αλλά και ο Γιώργος Δώνης.»

-Ποιος είναι ο καλύτερος συμπαίκτης που είχες;
«Ο Πάμπλο Γκαρσία που σου ενέπνεε μεγάλη σιγουριά όταν αγωνιζόσουν δίπλα του.»

-Είχες συμμετοχές σχεδόν σε όλες τις μικρές εθνικές, ονειρεύεσαι να παίξεις και στην Εθνική Ανδρών;
«Σίγουρα είναι όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της χώρας του. Τα βήματα τα κάνουμε σιγά-σιγά και θα ήθελα κάποια στιγμή να αγωνιστώ στην Εθνική Ελλάδος.»

Διαβάστε ακόμη...