«Η μεγαλύτερη επένδυση στην πόλη, αν όχι σε όλη την Ελλάδα!»

Από metrosport.gr:Στο Metropolis 95.5 φιλοξενήθηκε ο φοροτεχνικός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Δημήτρης Πανοζάχος και αναφέρθηκε στη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ και την συνολική επένδυση του Ιβάν Σαββίδη στον Δικέφαλο.
Πηγή: metrosport.gr
«Η μεγαλύτερη επένδυση στην πόλη, αν όχι σε όλη την Ελλάδα!»

Αναλυτικά όσα είπε:

«Συμπεριλαμβανομένου του ποσού που έβαλε για λογαριασμό και του ΑΣ, όπως προβλέπει ο νόμος, ο Ιβάν Σαββίδης έβαλε αυτά τα τέσσερα χρόνια 64 εκ. ευρώ. Μαζί με το ομολογιακό δάνειο των εννέα εκατομμυρίων το ποσό ανέρχεται στα 73 εκ. ευρώ. Είναι η μεγαλύτερη επένδυση στην πόλη για να μην πω σε όλη την Ελλάδα. Μιλάμε για 73 εκ. ευρώ. Αναζητώ να βρω άλλη παρόμοια επένδυση και δεν βρίσκω. Και προσέξτε. Μιλάμε για μετρητά».

Για τους λόγους των απανωτών αυξήσεων: «Οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου γίνονται για δύο λόγους. Οι πρώτες έγιναν για τις οφειλές του ΠΑΟΚ από τις γνωστές ιστορίες των φόρων και τα χρέη προς τρίτους. Εν συνεχεία για να καλυφθεί το λειτουργικό έλλειμμα της εταιρείας. Το κόστος για μεταγραφές, ποδοσφαιριστές, όλα αυτά είναι ελλειμματικά.

Όποιος δει τον ισολογισμό της εταιρείας υπάρχει ένα κονδύλι για το κόστος του αθλητικού τμήματος. Τα τρέχοντα έσοδα του ΠΑΟΚ δεν καλύπτουν αυτό το κόστος. Οι ζημιές πέρσι ήταν πάνω από δέκα εκατομμύρια ευρώ. Η πιο μικρή ζημιά ήταν 4,5 εκ. ευρώ. Υπήρξε χρονιά με 8,5-9 εκ. και χρονιά με δέκα εκατομμύρια».

Διαβάστε ακόμη...