Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς….

Η ΚΕΔ για ακόμα μια φορά επιλέγει σε ένα ντέρμπι μη διεθνή, από τον οποίο πήρε το σήμα φέτος και ο οποίος βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα» με την απόφαση του να μη ξεκινήσει ποτέ το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στη Λεωφόρο.
Πηγή: sportit.gr
Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς….

Νάτος λοιπόν ο Ανδρέας Παππάς στην Τούμπα, όπου καλείται να ανταπεξέλθει σε ακόμα μια «δύσκολη» έδρα, καθώς ορίστηκε να διευθύνει τον πρώτο ημιτελικό μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού. Αυτή θα είναι μάλιστα η δεύτερη φορά που ο Αθηναίος διαιτητής ορίζεται σε ματς των δύο ομάδων.

Η πρώτη του φορά ήταν στο Καραϊσκάκη πριν από τρία χρόνια (10/11/2013) όταν η ομάδα του Μίτσελ είχε επικρατήσει αυτής του Γιώργου Δώνη με 4-0 (36΄Μήτρογλου, 60΄Σαβιόλα, 74΄Φουστέρ, 80΄Κάμπελ), για την 11η αγωνιστική της σεζόν 2013-2014.

Ο 38χρονος φυσιοθεραπευτής στο επάγγελμα, έχει διαιτητεύσει σε 14 αναμετρήσεις τον ΠΑΟΚ και σε άλλες τόσες τον Ολυμπιακό.

Με τον Παππά διαιτητή ο Δικέφαλος μετράει 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 10 νίκες, 3 ισοπαλίες και μια ήττα.

Ο Ανδρέας Παππάς ξεκίνησε ως αθλητής του μπάσκετ και έπαιζε ως τριάρι σε Πατήσια, Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας και Άγιους Ανάργυρους, αλλά πήγαινε σχεδόν κάθε Κυριακή στα γήπεδα της Αθήνας για να παρακολουθεί τον πατέρα του Γιώργο, ο οποίος έφτασε να διαιτητεύσει αγώνες Β' Εθνικής και υπήρξε επόπτης στη μεγάλη κατηγορία για εφτά χρόνια.

Έτσι... κόλλησε το μικρόβιο και τον Φεβρουάριο του 1997 γράφτηκε σε σχολή διαιτητών. Ντεμπούτο στην Γ' εθνική πραγματοποίησε στις 29/12/2004 στο γήπεδο της Ρόδου σε αγώνα ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον Ατσαλένιο. Στην Football League προβιβάστηκε το 2006. Εν τέλει, στα 30 του, πριν από οχτώ χρόνια, βρέθηκε στην Super League κάνοντας το ντεμπούτο του στην μεγάλη κατηγορία από «σπόντα» στις 20/2/2008 όταν ήταν 4ος σε ένα παιχνίδι Λεβαδειακού – Ηρακλή για την 21η αγωνιστική την περιόδου 2007-08, αλλά είχε αντικαταστήσει τον Μιχάλη Γερμανάκο που είχε τραυματιστεί, κατά την διάρκεια του αγώνα.

Το 2013 έγινε διεθνής στη θέση του Πέτρου Κωνσταντινέα, όμως τρία χρόνια με το σήμα της FIFA, ο Αθηναίος ρέφερι ορίστηκε μόλις σε τρεις επίσημους αγώνες, όλοι σε προκριματικές φάσεις Europa και Champions League, δύο φιλικά και σε 10 ματς σε τουρνουά νέων, ενώ ήταν στην ομάδα του Μιχάλη Κουκουλάκη ως 4ος και επιπρόσθετος. Τελικά, παρέμεινε στην τέταρτη κατηγορία της UEFA (men third), την τελευταία δηλαδή, χωρίς περιθώρια εξέλιξης και γι' αυτό τον λόγο η ΚΕΔ αποφάσισε να δώσει το σήμα του φέτος σε κάποιον άλλον.

Αναλυτικά τα φετινά ματς του Παππά:

Βέροια-Πανιώνιος 1-1 (23η αγωνιστική)

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 1-1 (20η αγωνιστική)

Καλλονή-Πανθρακικός 2-0 (19η αγωνιστική)

Πανιώνιος-Ηρακλής 1-0 (17η αγωνιστική)

Απόλλων Σμύρνης-Ολυμπιακός 1-2 (3η αγων. Κυπέλλου)

Ξάνθη-Βέροια 1-1 (14η αγωνιστική)

ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός 1-1 (13η αγωνιστική)

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-3 (11η αγωνιστική)

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 2-1 (9η αγωνιστική)

Πανιώνιος-Καλλονή 2-0 (7η αγωνιστική)

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-0 (3η αγωνιστική)

Διαβάστε ακόμη...